Hop til indhold

Hundejer-adfærd, hvordan tackler man lige den


Gæst Vufvuf
 Share

Recommended Posts

Jeg er af den slags, som lufter min hund i snor på gaden. Og samler hundens møg op, så bl.a. andre ikke jokker i det. Ja, en rigtig 'pæn' og kedelig hundejer. Og egentlig, så lader jeg hunden bestemme, hvilke andre hunde den gerne vil hilse på og ikke hilse på. Den ved sådan set bedst.

 

Af og til støder vi ind i en alt-alt for glad lille hund, der altid løber løs, og min gamle hund vil bare VÆK fra det overstadige lille kræ med alt magt. Ja, en hund kan sgisme godt være for glad og overstadig. Det glade væsen spæner simpelthen fra den anden ende af vejen og lige ned i hovedet på min hund, er simpelthen helt op i snude og bagende på den... Og nej, det er ikke en hvalp længere.

 

Så står man der og prøver forsigtigt at skubbe kræet væk, mens man snakker - "nååååå, hvor er du glad" og "så, gå så med dig", osv. Imens min gamle hund gør ALT for at komme væk fra det der postyr af en hund, uden at være grov. Han har (endnu) ikke bidt fra sig i sin lange karriere, men det ville da være synd, hvis han skulle prøve tænderne af på dukkebarnet der. Det skal lige siges, at hans ene ben er 'lappet' sammen sidste år, så ikke for meget spektakel og hoppen rundt, siger dyrlægen.

 

Og så kommer den anden hunds ejer endelig ned til os. Og han synes, man er et 'problem', fordi ens hund ikke gider hans, som han jo ikke kan undgå at se. Man får hele smøren, med mange fantastiske gode råd, hvor meget styr han har på sin hund modsat mig (que?) osv osv. Jeg har faktisk kun sagt, at jeg nødig vil have, at min gamle hund hapser hans.

 

Jamen, for pokker da... Hvordan tackler man lige den type? a) Hvis man stadig gerne vil være en 'pæn' og kedelig hundejer? :rolleyes: Og b) hvis man er bedøvende ligeglad og nu bliver til en fæl grum hundejer? ...

 

NB: En del af smøren bestod i, at den anden hundejer skulle være hundetræner. Nådada. Og at hans hund må lære det på den hårde måde og så blive bidt, hvis en anden hund ikke gider den....

 

Og ja, blive kørt over når den endnu engang løber over vejen. For så kan den lære det også! Suk.

Link til indlæg
Del på andre sites

I grunden kan du ikke stille noget op. Han er som han er og vil sikkert blive ved med at være sådan.

 

Herhjemme kender vi også godt problemet med de små løse hunde. Det er bare så træls. Så sent som i går da vi gik tur, en dør åbnes og ud kommer en lille hystade i lang flex-line mens ejer er ved at låse dør inde i opgangen. Min hund blev simpelthen så forskrækket og det gjorde jeg faktisk også. Min umiddelbare reaktion var at trække min hund baglæns i et hurtigt ryk(ikke godt for hans nakke) og så steppede han rundt og vidste ikke helt hvor han skulle gøre af sig selv.

 

 

Lille hunds ejer, rolig han har bare det hele i kæften. Mit svar......godt min ikke har det, for så havde han sikkert flået hovedet af din!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville vælge ikke at være den "kedelige" hundeejer fremadrettet. Det er jeg ihvertfald ikke hvad angår andres løse hunde - jeg et godt og grundigt træt af dem, de skal bare væk! Så først råber jeg til ejeren at vedkommende skal få fat i hunden, mens jeg forsøger at brøle hunden hjem - sker der ikke noget her, og ejer er ligeglad - så plejer jeg at råbe at vores hunde er bange for andre hunde (hvilket også er tilfældet hos nogle af dem, pga dårlige oplevelser) og at hvis hunden ikke bliver puttet i snor asap, så vil jeg ikke love at jeg ikke kommer til at losse den en, hvis den kommer tættere på! Det plejer at få folk til at hente deres hunde :oops:

 

Vil godt lige understrege at jeg aldrig i livet kunne finde på at sparke en glad hund som bare vil hilse - så det er udelukkende en tom trussel. Men desværre nødvendig i flere tilfælde, fordi så mange hundeejere bare er ligeglade med andre fordi deres hund "den gør jo ikke noget". Men glad eller ej, så synes mine fire små hunde i snor, ikke at en løs hoppende hund omkring dem er særlig fed!

 

jeg har i mange år forsøgt at være den søde og tålmodige ejer overfor fremmed løse hunde - men det ender kun ud i dårlige oplevelser til mine egne hunde. Derfor har jeg forlængst opgivet dén metode.

 

er dog sød og på ingen måder en sur kælling hvis der kommer en hund hen uden snor, med ejer i hælene for at få fat i den - dét tager jeg helt roligt, at indkalder svigter indimellem kan sgu ske for alle. :-) men de ejere som er ligeglade fordi deres egen hund jo bare vil hilse, og som står på lang afstand og kalder, eller siger at vores bare kan bide(her er det så jeg er gået over til at sige at det er MIG der losser den en, for de må jeg åbenbart ikke, kun hundene som må bide :lol:), for så lærer deres hund det jo, der tænder jeg altså af :genert: det er og bliver aldrig (!) vores hundes opgave at opdrage andre hunde! ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ingen råd, men læser med, for jeg kender det desværre godt.. Det er en vildt træls situation. Jeg har en lille hund, der heller ikke gider hilse, og den anden aften, da vi gik tur på fortovet, kom der en løs labrador tonsende ind i hende.

hundeejeren var 10 meter væk og forsøgte at kalde sin "legesyge bølle" til sig.. Ja hurra at den er legesyg, men min hun vejer vel det samme som den gjorde, da den var hvalp :rolleyes:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad med at tage en ekstra snor med og en god bid og så tager du stille og roligt hunden i snor og går videre. Gerne væk fra ejeren. Så kan din egen hund være i fred og ejer til den lille hund får nok benene på nakken og forstår at du mener det.

 

Så kan du jo forklare ham at du har en sød gammel hund, som skal have lov at gå i fred og ikke presses til at bide fra sig. og at det er ham der skal kunne kalde sin hund til sig, hvis den er løs.

Link til indlæg
Del på andre sites

Følger også lige med her på sidelinien, har heller ingen råd men samme "problem" det er så små gøende hunde der kommer løbende løse hen til mine, og den unge synes det er herre sjovt, mens den gamle synes de er skrækkelige og føler sig ikke godt tilpas kan man se. De knurrer ikke mine, endnu men man ved jo aldrig. Ejeren synes også det er så sødt at hans lille hund tør komme hen til mine "store" hunde... jeg synes bestemt ikke det er sødt eller sjovt. Snor på hunden!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg sætter en hånd op og træder hårdt frem mod vovsen, mens jeg brøler :"kan du så komme væk".

Denne metode skal man lige tænke over, for hvis man selv har en svag hund med, kan den blive yderlige bange og hvis man har en lidt hårdt hund med, så vil den ofte naturligt mene, at Ok, denne må jeg godt bide.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du skal bestemt ikke tale soedt til den bette hund.... Naar det sker for os, stamper jeg en fod i jorden lige foran den tilloebende hund, og siger rigtig surt "Saa smutter du". Det faar de fleste smaa hunde til at futte afsted...

 

Jeg sætter en hånd op og træder hårdt frem mod vovsen, mens jeg brøler :"kan du så komme væk".

Denne metode skal man lige tænke over, for hvis man selv har en svag hund med, kan den blive yderlige bange og hvis man har en lidt hårdt hund med, så vil den ofte naturligt mene, at Ok, denne må jeg godt bide.

 

Jeg ville gøre som Shii og Ulla.

 

Ud over at det forhåbentligt får den lille hund til at stoppe op og tænke et øjeblik, så viser det også din hund at du tager dig af situationen så den ikke behøver ty til bid engang. Bliver manden sur må du jo bare trække på skuldrene og sige at så må han jo kalde sin hund til sig, når nu han mener at han har så meget styr på den. :vedikke: Den skal bare ikke komme farende op i hovedet på din gamle hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Her kender den gamle hund rutinerne og komandoen "bagved" (håber at den lille snart har lært det også men hun er bare generelt glad for alle hunde) for os betyder det i praksis at kommer der en løs hund søger hund bagved mig og lægger sig, den bette får en plads komando for det ved hun hvad er , Så kan jeg stå og puste mig op og se om jeg kan "skræmme" den anden hund væk ved at puste mig op og brøle "kan du så komme hjem", her gidder vi nemlig ikke at have små legesyge hoppebolde i hovedet kan de hilse pænt stille og roligt så er det ok.

 

Når min hund bliver liggende betyder det også at jeg hele tiden ved hvor hun er og derved fysisk hele tiden kan blokere den anden hund, er det en venlig en der kommer kan jeg godt tage den i halsbåndet og holde den /fører den tilbage til ejer, er det en sur/aggressiv hund så ryger retriverlinen over hovedet på den ( i det her tilfælde synes jeg den line er genial også fordi den ikke fylder meget i lommen.) Den er fast inventar i jakken.

 

Min tolerace overfor løse hunde uden kontrol er efterhånden noget anstrengt, jeg gider ikke lægge hund til at opdrage på andres hunde, og jeg gider heller ikke at min skal finde sig i at hunde kommer fræsende op i hovedet på hende , hun er gammel og har efterhånden sine småskavanker , der godt kan betyde at hun skal have smertestillende i flere dage hvis ikke det bliver gjort på en forsvarlig måde.

 

Oftes er det dog de samme 2-3 hunde der er uden kontrol og de er desværre bare ikke lige sådan at komme uden om medmindre jeg starter bilen og kører væk fra vores vej desværre. Pisse irriterende for ejerene ved jo godt at de ikke har en dyt styr på dem . Hver gang de kommer susende frygter jeg altid at de ender under en bil når de render over på vores side af gaden :-( heldigvis er det da en stille vej så risikoen er minimal.

 

Men jeg er træt af at jeg skal bekymre mig om andre hunde hvad enten det er i forhold til hvordan de er , vejen, eller hvordan jeg undgår skader på min egen, eller undgår at hun simpelthen for nok og selv siger fra .

Hun har 7-9-13 og bank under bordet aldrig i hendes 13årige liv brugt gebisset, og det skulle da gerne kunne forsætte på samme måde. hun har en enkelt gang hvor jeg ikke var hurtig nok (hund kom bagfra så havde ikke opdaget den) brølt igennem og sagt skrid til den anden hund men det er da også det.

 

På nogen af dem virker det at råbe til ejerene at vi har lopper eller kennelhoste/anden smitsom sygdom (typpisk dem vi kun ser en-to gange på et år .

Men jeg prøver på altid at bruge den mindst skadene måde at for de andre hunde væk på , om det så er ved at hive en snor over hovedet på dem , eller brøle de skal komme væk, eller smide en håndfuld godbidder de kan søge efter, men jeg skal også blankt erkende at er den aggresiv så er jeg altså heller ikke bange for at plante en pedal men jeg vil bestemt helst undgå det.

Og ejerene får gerne et ordentligt møgfald med henvisning til loven hvor der står de må have hunden løs HVIS den er under kontrol, hvilket indbefatter at de skal kunne kalde den til sig

Som Sitto Har jeg dog også en lille bitte smule mere tolerance overfor hundeejere der rent faktisk letter rumpetten og forsøger at få fat i hunden, for det viserr da at de ikke er helt ligeglade , de hunde ejere kan man som oftes få en rigtigt god dialog med bagefter, en del af dem har jeg endda inviteret med hjem i haven for at hundene kan lege, under former hvor den ene eller begge mine kan være med og det har da i årenes løb faktisk givet en del gode venskaber , der bliver holdt vedlige også en enkelt gensidig pasnings/luftnings aftale.

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg var yngre, cyklede(for et par år siden!!!) jeg med de hunde, når der var træning i nærområdet, de var udvokset og HD status var kendt, for at lære dem at gå på højre side og have verbal kontakt. Der findes intet mere irriterende at blive løbet op at løs hund, som man ikke kender.

Jeg blev så skide gal på ejerne, at jeg ofte fortalte at ser jeg denne vovse komme farende, når jeg har alle 6 hunde med på gåben, så slipper jeg dem sku. Og uanset om din hund er ung ,gammel, tæve eller han, så har jeg nok mindst én hund, der slet ikke vil have den i sin flok.

Og jeg betaler ikke din dr dyr regning.

Med 6 hunde er jeg letgenkendelig og det hjalp med at fremmede spottede mig på afstand og fik deres vovser i snor.

Når man kun har én hund med , må der nok siges til den generende hunds ejer, at jeg vil gerne have dit navn og adresse, hvis nu min hund skulle forvride noget for at undgå din hund påtrængenhed. Og forklare at dr dyr regning bliver på hans udgift.

Det har hjulpet mig en del, det med penge. Og lige fortælle at en tc-scan??? koster 5000 kr. før egentlig behandling kan starte.

Så skru grovfilen på overfor de hårdhudede, når kun trussler hjælper. Så bliver ens hunde ikke generet så ofte.

Og jeg er ikke uvenner med mange andre hundeejere, tværtimod.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så sent som for et par timer siden kom en lille blandingshund farende hen til os. Holder min legesyge knægt tilbage i kort snor og lille hunds ejer råber.....der sker ikke noget. Min bider ikke......Nej, men det ved du ikke om min gør og så er det ham der skal lade livet hvis der sker din løse hund noget. Hunden kom asap i snor.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej og tak for alle de gode svar! Detvar rart at få luft herinde. Min hund er faktisk en mindre hund,sådan ca. dobbelt i forhold til kræet. Men altså af en helt andennatur, også da han var ung.

 

 

Situationen minder mig om da min dattervar lille, hvor hun ikke rigtig 'gad' en overstadig påtrængendeglad legekammerat (og det var også synd). Forældrene ikke kunneacceptere eller forstå det. For pigen gjorde jo ikke noget ondt.

 

 

Det her var jo nemmere hvis det var enaggressiv hund, forstået på den måde, at så er det mere OK ogtilladt at lufte sin frustration. Så jeg er sørme glad for, at jegikke er den eneste som absolut ikke jubler over nuttede hoppebolde,uanset hvor glade og imødekommende de er.

 

 

Det er et problem, det der med 'den gørjo ikke noget'. Jo, for det ene bagben kostede 14.000 sidste år. Ognæste kan være på vej. Så hvis det skulle komme så vidt, hit mednavn og adresse, så jeg ved hvor regningen skal sendes hen! Tak forrådet. Og den med kennelhoste/lopper (og tuberkulose, lungeorm mv.)kan helt sikkert også bruges! Jeg vil også stampe i fliserne ogfinde grovfilen frem (bor i et såkaldt 'pænt' kvarter, så detbliver skægt).

 

 

Den anden hundeejer er noget størreend mig, jeg er en bitte kvinde, og han virker ikke helt i balance,forstå mig ret. Så det med at tage kræet i snor, det vover jegikke (i mit næste liv vil jeg være mand, 190 høj og meget megetbred over skuldrene. Bare engang imellem).

 

 

Jeg kunne godt tænke mig at høre frahundetrænere, om det er en (ny) generel holdning (og noget man lærerfra sig), at hunden må simpelthen bides, for at lære at holde sigpå afstand? Det lyder absurd for mig. Jeg er helt med på den med,at hunden må lære at hilse pænt. Men ikke på den hårde måde. Måhave været fraværende den dag på hundehvalpesocialiseringsholdet(hvem pokker har fundet på det navn?) og senere ved hundetræning,da det blev gennemgået og prøvet af (gys).

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

:hundifart:Jeg har sådan lidt et " dobbelt " problem - for Ollie hopper og danser - OG gør , kort sagt vil han hen og hilse på alle - Mens Tot er lige modsat , han fortæller meget tydeligt at han ikke gider andre ( han ) hunde , mens jeg tilgengæld er temmelig træt af alle de løse hunde , inkl. dem i Flex som heller ikke er under kontrol og som vi desværre møder en del af .:engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Silke er gammel og har gigt. Og hun kan ikke lide hvalpe. Og heller ikke vilde unghunde.

 

Sådan er det bare!

Og selvfølgelig giver det da konflikter, når vi møder nogen af de søde små.

 

Men altså... Silke har jo også selv været hvalp og unghund... Hun lærte da, at det ikke var alle hunde, der ville lege. Men der VAR mange hunde, der gerne ville. Rigtig mange endda..

 

Så jeg prøver at komme igennem et møde med færrest konflikter: Allerhelst går vi en anden vej. I sommer prøvede jeg på at fange hvalpen, når den kom stormende. De lidt ældre hunde fik et bestemt "kan du SÅ gå hjem"!

Og når jeg tog mig af sagen, så var Silke faktisk helt rolig og afslappet..

 

Og sådan er det faktisk fortsat. Silke er stadig ikke vild med 2013-hvalpene. Men nogle af de mest rolige kan da snige sig hen og kysse lidt på hende.. Silke går nemlig løs næsten hele tiden. Nu også når der er unge hunde i sigte.

 

Jeg har aldrig været glad for at skælde en hvalpeejer ud. Ejeren af en voksen hund skælder jeg kun ud, hvis der sker noget virkelig sindsoprivende så det mere er en reaktion på chocket.

 

Jeg tror ikke på nytten af at skælde nogen ud fordi de ikke har kontrol over deres hund. Dels har folk det med at være så flove over deres manglende kontrol, så de ikke vil indrømme at de gør noget galt, -------og dels så virker det direkte skadeligt på både hvalpens forhold til sin nye ejer, og på mit forhold til min hund.

Ingen hund synes det er prisværdigt, at dens ejer mister besindelsen.....

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender udmærket situationen. Jeg har først prøvet at forklare at min hund ikke kan lide andre hunde og at jeg er meget ked af at den skal hidse sig op over for en anden hund for at få den væk.

Hvis det ikke hjælper, hva det ofte ikke gør, kaster jeg en håndfuld godbidder i ansigtet (ikke hårdt, taber dem bare :-)) på den løse hund og smutter selv med mine, mens den fremmede hund spiser.

Det er effektivt og mine hunde slipper for uønsket omgang med andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...