Hop til indhold

Hjælp, hun går bare lige pludselig amork.


Gæst Isabella
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det er rigtig svært at se om det er leg eller ikke-leg.

Dog synes jeg ikke hun bør have den opførsel også er legen lidt for vild efter min mening, de kan komme til skade ;-)

 

Altså hjemme hos mine to labber - (nu er det lidt en anden størrelse - det ved jeg :-)) men da leger man ikke vildt - de har deres bryde kampe, de elsker bryde kampe (to intakte hanner) og kan fint hive i tov sammen, have et stykke legetøj sammen og nærmest "kæmpe" om legetøjet. Så har den store legetøjet så har den lille det, og det er selvfølgelig det samme stykke legetøj de vil have på samme tid selvom der er nok andet at vælge imellem :-)

 

Og de brummer rigtig højt når de leger, især den gamle men samtidig logrer halen helt vild.

 

Men når det bliver nok så stopper jeg legen, for så kører den lille op (jeg kan se hvornår han skal til at køre op, så stopper legen INDEN han kører op og bliver for vild) for så begynder han at bide i den stores ben og hive ham i pelsen, og da trykker den store sig - det er synd for ham - så efterhånden ved de at så stopper legen. Det var specielt rigtig slemt da den lille var ved at være kønsmoden, det kunne han slet ikke styre så det gjorde vi for ham.

 

Løsningen på problemet som jeg ser det - og den løsning jeg selv har brugt selvom mine bor under samme tag, STOP legen inden den bliver for vild :-) men det er bare min mening ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine kan godt lege sindssygt vildt, blæse omkring og drøne henover møbler og MIG! :evil: osv. Og de leger med VOLDSOM lyd. Hos dem er det bare leg. Men de er begge to voksne og kender hinandens grænser. Jeg hælder til, at dette er leg der kammer over og bliver for vildt for tæven, så hun hidser sig op. Hanhunden er - som hanhunde nu er - overbevist om, at de stadig leger / eller ihvertfald kan han ikke slippe legen, selvom hun bliver sur, så han vender tilbage igen og igen, hvilket bare irriterer hende endnu mere...

 

Stop legen, inden det når dertil og give dem en time out hver for sig. De er igang med kønsmodningen og det betyder at der er seriøs omrokering på øverste etage! De er ikke længere søde små hvalpedyr og der kan komme helt andre nye boller på suppen i forhold til temperament, tolerance osv. Især tæver kan leve op til deres benævnelse (bitch), når de rammer første løbetid og derefter... I løbet af det næste års tid vil de langsomt forme sig til at blive de hunde de nu engang vil være som voksne.

Redigeret af Amocca
Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ser en meget dominant hvalp, som udnytter det jeg her hjemme kalder hvalpelicensen fuldt ud, og så en meget rar hanhund som ikke endnu sætter hvalpen på plads...Sådan kan det også være her hjemme...Men her oplever jeg så igen og igen, at hvalpelicensen udløber, og så pludselig siger alle de voksne hunde fra, tæverne altid mere voldsomt end hanhunden, det tager kun et par gange, så er den inde på hvalpenbs lystavle at nu er det slut...

Jeg synes dog, at dine vidio virker langt voldsommere, end når mine bjæffer har turen...Men under alle omstændigheder, så vil jeg som ejer ikke have sådan en adfærd inden for, fordi mine er jo store...Så hvis jeg skal råde dig, så tager du den lille sveske, og fortæller hende at det ikke er ok opførsel...Små hunde skal også opdrages. Og hvis hun skulle komme til at optræde sådan på ude bane over for andre hunde, så ville hun nok får ørene i maskinen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ser ikke noget i de videoer, som jeg ikke har set hjemme hos mig selv. Typisk hvalp, der ikke kan finde ud af hvornår legen er slut, og sommetider er det bare så sjovt at man går helt i selvsving. Jeg ser ingen tegn på aggression overhovedet. Der er legeknurren, men ikke "for alvor" knurren.

Humperiet har jeg altid stoppet, for det har en selvforstærkende effekt, så hvalpen kører endnu mere op. Ellers ser jeg ikke noget, jeg ville blande mig i. Hanhunden virker som om han har det meget sjovt, men skal selvfølgelig have et hvil engang imellem. Hvis hundene ikke bor sammen, er det vel ikke et problem. Prøv at have en lille terrorist, der hænger i nakken på den gamle døgnet rundt, så har man fast arbejde ;-)

 

Summa summarum: Der er ikke noget adfærdsproblem, det er helt normalt for alderen, og hun vil falde mere til ro indenfor det næste halve år.

Men vær opmærksom på første løbetid, og hold dem fra hinanden!

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine forældre har også en tæve som er ved at blive kønsmoden og hold nu fast hun kan være en bisse over for min lille Coco! Vi går simpelthen ind og stopper legen inden den bliver for voldsom og viser stella (mine forældres tæve) at sådan leg ikke er okay. Det er vigtigt at huske på at hunde ikke skal klare det hele selv, og jeg mener man helt klart skal sætte retnings linjer for hvilken opførelse der ikke er acceptabel. Så som andre skriver stop legen inden de kører op.

Link til indlæg
Del på andre sites

[video=youtube_share;W8Dai9R6e_Y]

 

 

Jeg ser ¨på ingen måde nogen former for surhed eller aggresion... Jeg ser tværtimod bare at hundene leger her... På den anden video ser jeg at de misforstår hinanden, jeg siger bestemt ikke at din hund er DUM, jeg siger netop at din hund LEGER. Jeg ser to hunde der leger og så kammer det over. Det er hverken tævens eller din hunds skyld, det er udelukkende fordi de ikke får læst hinanden korrekt. Derfor er der ingen grund til at tro at tæven går amok, hun bliver blot misforstået. Derfor bliver I blot nød til at begrænse legen.

 

Vores hunde kan også sagtens kamme over, f.eks. vores store tæve bliver ofte rigtig sur hvis de leger voldsomt, og vores store han kommer til f.eks. at bide hende for hårdt (i leg)... Hun reagere prompte ved at blive sur. Og det er jo klart, det gjorde ondt og hendes grænse blev overskredet... Vores hanhund har lært med tiden at forstå når dette sker, og med det samme vise hende at han ikke mente det (dæmpende signaler/stoppe legen). Dette har han lært ved at vi altid har stoppet deres leg så snart vi kunne se at det var ved at gå galt, eller hvis vi var uheldige, så snart det gik galt.

 

Eventuelt hold dem i snor, for problemet i den første video er netop at hannen ikke opfatter at hun faktisk ER sur. Han fortsætter (fange)legen, og dette hidser hende endnu mere op, specielt fordi gulvet f.eks. er glat og det derfor betyder mere kaotisk leg.

Link til indlæg
Del på andre sites

shil du har jo slet ikke kigget ordenlig efter i det 1 video klip vi ligger ned, burde du måske gøre inden du kalder nogens hund dum. selvom det burde du slet ikke . simba prøver konstant at komme væk , på intet tidspunk giver igen får bare skæl ud og tæsk. og lå på ryggen med lege tøj i munden og prøvet at give hende, som de altid har leget til nu. da hun så begynder at bide voldsomt og larme osv som man ser på det klip. så det kommer ud i det blå uden at simba har lagt op til det. og det er jo det der er vores problem når de har leget godt uden princes har været sådan i flere måneder. men som skrev til basil berner . vi må sætte hegn op, Til fundet årsagen til hendes adfærd.

Jeg fik ikke vildt meget ud af den første video, men nr. 2 så i mine øjne ud til at vise helt normal hundeopførsel. Også nr. 3 viste ret normal hvalpeleg, hvor den ene - den lille damehund - klart ser ud til at styre tingene. Det er jo ingen forbrydelse, og det, at I skriver herind for at få råd og vejledning (husk at langt de fleste af os er almindelige hundeejere og ikke eksaminerede eksperter - skønt der også er et par stykker af dem) viser klart, at I ikke lader hvalpene lege uden opsyn - og dermed kan I lynsnart gribe ind, såfremt det skulle blive nødvendigt.

 

Anne har ret i, at damehunde godt kan være noget firkantede, hvis en hanhund bliver for kæk, men hendes råd om sterilisation skal I tage med et gram salt, som min søde nabo altid siger. De to hunde bor jo ikke sammen, så i de to årlige løbetidsperioder kan I blot vælge IKKE at lade hundene være sammen....OVERHOVEDET. :cool:

 

Men det undrer mig, at du skriver, at tæven begynder at bide voldsomt? Du skriver ikke, at der drypper blod over det hele eller at hanhunden jævnligt må sys sammen, så hvad mener du med at bide voldsomt?

Link til indlæg
Del på andre sites

 

Anne har ret i, at damehunde godt kan være noget firkantede, hvis en hanhund bliver for kæk, men hendes råd om sterilisation skal I tage med et gram salt, som min søde nabo altid siger. De to hunde bor jo ikke sammen, så i de to årlige løbetidsperioder kan I blot vælge IKKE at lade hundene være sammen....OVERHOVEDET. :cool:

 

 

Nu skriver jeg som jeg gør, fordi TS og Gina er søstre, og efter eget udsagn bruger rigtig meget tid sammen, og så er hundene med. Dét var en af grundene til at min hund blev steriliseret - jeg orkede ikke at holde Bella fra alle sine drengevenner så lang tid 2 gange om året. Og jeg ville IKKE risikere en ups'er!

Link til indlæg
Del på andre sites

hej Dina skulle nok have stået napper ;-)men sådan vold somt ovre det hele og holder længere tid bidet fast end simba, og virkelig skælder ud . svært at forklare , skal ses :genert: og i det klip hvor det mest voldsomt . der ser man jeg sætter simba ned foran hende , men der har hun lige været på samme måde hvor simba laver et hop op til mig, han er en goe springer skal det lige siges og hopper højt. og siger så til min søster hun skal filme det så vi ka vise hendes flip . men hun gøer , helt vildt vis simba sidder hos mig så derfor sætter jeg ham ned igen. men som sagt så var hun sådan lige før han blev sat ned. for også lige at svare basil berner på hendes spørgsmål som jeg ka se jeg havde ovre set. men er sikker på det er homonerne når hun først lige er startet på det der. og at det sker så hurtigt efter 5 min leg er rigtig øv at de bare ikke fik mere leg sammen end det . og vi så skal sætte hegn op. for de vil jo stadig gerne lege , og piv er i starten ovre de ikke ka komme ind til hinanden , og det så synd for de ved jo ikke vi sætter hegn op i goe mening . fordi det for vildt og ka gå helt galt. men tror og håber på det bare er en fase. :skraek:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis det var mine hunde.. Ville jeg give ham det frirum han beder om, ved at hoppe op til jer.. Også må hun få besked på at holde mund.. Evt. Også blive taget op og holdt fast til hun kan slappe af.. Ellers ville jeg lade dem styre deres leg i fred.. Det sker også tit mine to piger sidder med den andens ører i munden når de leger.. Så det ville ikke bekymre mig så meget :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...