Hop til indhold

Vigtigt! Se her! Plejefamilie eller aflivning?


Sitto
 Share

Recommended Posts

Det her er et møgtrist indlæg at skulle skrive - og egentlig havde jeg helst være situationen uvidende. Men facts er jeg kender til situationen og mit hjerte bløder for de her hvalpe!

 

Min mor arbejder på et forsognshjem for alkoholikere/misbrugere/hjemløse - én af de hjemløse kvinder derude (som også er alkoholiker) har sin hund med på forsognshjemmet - de kom dertil mens hunden var drægtig :roll: hunden har i dag født 8 hvalpe! Damen er som sagt hjemløs og alkoholiker = INGEN penge what so ever. På forsognshjemmet skal hunden bo i en hundegård (med boks) - ja her bløder mit hjerte så også for hunden! - men hvalpene skal altså også vokse op i den her lade/hundegård/boks ting...

 

Damen vil ikke af med sin hund, og det kan de desværre ikke tvinge hende til - men de kan tvinge hende til at komme af med hvalpene/få dem aflivet, da reglerne derude kun tillader én hund. De her hvalpe vil aldrig blive socialiseret el.lign, de vil nok aldrig se meget andet end deres mor, damen derude, og den hundegård/boks de bor i. Det bliver aldrig nogle hunde der kommer til at være velfungerende i en almindelig hr og fru dk familie. De har i hvert fald alle forudsætninger for IKKE at blive velfungerende... :cry:

 

Hvad pokker gør man?

Damen har ingen penge til at betale nogen for at tage sig af de her hunde - hun ville nok kunne gå med til at lade tæven+hvalpe bo andetsteds indtil hvalpene er 8 uger, og så kun få tæven tilbage. Men hvem vil gøre det gratis? Folk kommer jo selv til at holde udgifterne på hvalpene - og det eneste de vil få er hvalpenes salgspris ved salg af dem. Altså havde vi ikke haft fire hunde herhjemme, så havde jeg taget dem herhjem! Men det kan jeg simpelthen ikke byde vores fire hunde..

 

Alternativet er vel at få samlet penge ind til aflivning af hvalpene? Eller er det muligt at indlevere sådan et kuld, uden tæven (desværre!!!) på et internat??

 

What to do? Jeg synes det er SÅ forfærdelig en situation! Men jeg synes simpelthen der bør gøres ét eller andet. Og årh hvor jeg dog hader at jeg ved det - jeg kan slet ikke have det! :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad med nogle sponsorer til foder og lignende?

 

Og så ellers poste opslaget alle steder, hvor der bedes om ikke bare pasning, men foder, tæpper og hvad de ellers har brug for.

Men selvom de får foder, tæpper o.lign. vil de jo aldrig blive socialiseret, og hun har absolut heller ikke penge til vacciner, chip mm. Og selv med dét - ja hvor gode hunde bliver de så, når de er opvokset i en kold lade/hundegård uden nogen former for kontakt til omverdenen? :(

Link til indlæg
Del på andre sites

Mikkel er også staldhund, mener jeg. Altså de kom ud i en stor have og var, men de første uger af hans liv tror jeg bare mor+hvalpe var i en staldboks.

 

Og han er da endt meget heldigt ud :hjerte: Så det behøver ikke gå helt galt.

Men vel ikke opvokset blandt ene af misbrugere (stoffer/alkohol)? :genert: Der er altså ingen sund fornuft at hente overhovedet. Hun har planer om at beholde hvalpene, så hun kan tjene penge på dem, til sit druk/stoffer. Ingen realitetssans what so ever. :roll:

 

Anne, jeg har givet navnet på organisationen til min mor. De skal drøfte situationen på morgenmødet mandag - og så har jeg sagt at de må sige til hvis jeg evt skal prøve at kontakte dem for dem. Tak :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved ikke mht. Internat, men måske hende her kan hjælpe i de første par måneder med amning osv. http://www.ammestuen.dk/832618, ellers prøv at henvend dig i et internat og hør hvad de siger. På denne side står der om en lab der søger ekstra hvalpe, den fødte D. 19., så måske der er hjælp at hente. Nu ved jeg ikke hvor hvalpene befinder sig og om set er umuligt at transportere hertil, men tænker at når de skifter til fast føde kan de nok afleveres på et internat.

 

edit: kan se der står nedenunder at hunden er optaget. :(

Link til indlæg
Del på andre sites

Men altså ender det med at hvalpene bliver, så vil jeg i hvert fald starte med at få købt noget hvalpefoder og en masse tæppe og smide derud - og se om nogen vil donere noget fremadrettet til kuldet :5up: det må være de bedste vilkår så, hvis situationen ikke er til at ændre ellers.

Link til indlæg
Del på andre sites

Aht socialiseringen tror jeg det er fløjtende ligegyldigt hvilke mennesker hvalpene har kontakt med fra 4-8 leveuge, bare de har kontakt. det handler udelukkende om at hvalpene præges på mennesker. Herefter er det vigtigt, men skal hvalpene ikke afhændes til familier, som gerne vil have en hvalp?

 

Hvis du har et kontonr. kunne de der ville måske skippe en skærv til hvalpenes ve og vel til foder vaccinationer mv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for alle jeres svar og input - jeg skal komme med en opdatering i morgen, der ved min mor mere om hvad der skal ske, efter de har holdt møde om det ude på hendes arbejde. Umiddelbart kunne jeg dog godt frygte at enden på det bliver at hvalpene bliver derude, da damen som sagt regner med at skulle bruge pengene fra hvalpene på sit misbrug.. så hun giver dem nok ikke bare lige sådan fra sig!

 

Så jeg lover at komme med en update imorgen, på om der evt skulle være nogen som har tæpper/legetøj/hvalpefoder el.lign til at stå, som de måske vil donere. Ellers starter jeg i hvert fald med at købe en ordentlig sæk hvalpefoder, som min mor kan få med ud til hvalpene. Men jeg vil ikke begynde nogen indsamling, før jeg ved hvad beslutningen omkring det bliver. Så jeg lover at vende tilbage imorgen! :5up:

 

Men de bliver sgu nok ikke nemme for hende at afsætte, hvis hun ligefrem regner med at tjene på dem - altså hvem vil lige have en hvalp som er opvokset i en stald og så på et hjem for misbrugere....? :genert: Tror mere hun skal forvente noget ala at aflevere de fleste på et internat..

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen, Sitto. Skrev du ikke i det første indlæg at man kun må have 1 hund derude? Så kan de vel godt tvinge hende til at skille sig af med hvalpene? Eller? :-)

 

Men øv, en rigtig lortesituation. Og hvor er det synd for tæven og hvalpene. Det ville vel også påvirke tæven negativt bare at tage hvalpene fra hende?

Jo det er egentlig dem der bestemmer det i sidste ende - men min tanke er også, om ikke det er synd for tæven at få fjernet sine hvalpe, egentlig? Om det så er aflivning eller til plejefamilie - det gør jo ingen forskel for hende - det må vel påvirke hende negativt uanset hvad? Det havde jeg slet ikke tænkt i første omgang!

 

Så umiddelbart tror jeg at de gør en undtagelse og lader hende beholde hvalpene.. det bedste ville jo uden tvivl være at lade tæve+hvalpe flytte ud til en plejefamilie i de 8 uger der går til hvalpene må flytte - men det vil damen absolut ikke. Så er det vel næsten bedst at lade tæve+hvalpe forblive samlet - selvom det er i en lade/hundegård - og få det bedste ud af de 8 uger og skaffe de fornødne ting til hvalpene - og så satse på at damen indser at hun nok ikke kommer til at tjene de penge hun håber på, og så kan aflevere de hvalpe hun ikke selv får afsat, på et internat når de er 8 uger - ik?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Krøllebølle

Jeg tror også at det bedste er at lade mor og hvalpe blive sammen, når nu kvindemennesket slet ikke kan fatte alvoren af situationen, for hvalpene. For det bedste ville jo være at de kom hen til feks en plejefamilie alle sammen.

 

Men jeg tænker at det næstbedste er at de bliver sammen på stedet, når de så bliver 8 uger, kan de afleveres sammen på et internat, eller man kan se om der er andre muligheder, man har fået sat på benene i mellemtiden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som sagt tror jeg egentlig ikke 4-8 ugers hvalpe har brug for ret meget andet end deres mor, hinandens selskab, menneskelig kontakt i rimeligt omfang. Og et godt foder fra 5 ugers alderen. Får de det er det såmænd fine hvalpe at købe uanset om de kommer fra fine stuer, bryggers, stald eller en passende hvalpe-løbegård. Vi taler om prægningsfasen her.

 

Det er efter den 8. uge de skal socialiseres altså møde resten af verden i passende tempo og det er vigtigt, hvis de skal blive trygge ved resten af verden, men altså ok efter 7. leveuge.

 

Så godt foder og besøg af mennesker og gerne forskellige og børn flere gange (5-6 gange af 30 min) dagligt, tror jeg er essentielt nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker da også at personalet skal være nogle kolde skiderikker hvis de kan holde sig fra at gå ud og nusse hvalpene lidt i deres pauser. Men man kan frygte hvis de bare ser til når nu damen ikke har penge til at holde hvalpene i live? (hvis respekten for menneskets frie valg bliver vurderet vigtigere end 8 hundehvalpes liv). De skal jo have ormekur selvom dyrlægebesøget bliver sparet væk, og så kan man jo slå på dyreværnsloven. Hvalpe der ikke får ormekur dør som regel af det. Endelig kan man anmelde hende til politiet hvis hvalpene ikke bliver chippet inden 7. leveuge (er det ikke sådan reglerne er?). Tror ikke du beh'ver at være alt for bekymret,.. vi skal nok finde en løsning. :slem: :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad med at tale med Dyreværnet- Rødovre eller Nordjydsk Dyreredning. Hvis de kan have de små de første 3-4 uger , så kontakt et foderfirma for at få doneret noget gratis. Men nyfødte hvalpe og tæver bør jo være under opsyn at nogle der har forstand på disse. ØV.

 

Tænker at hvis et internat ikke vil tage hundene, så kan de måske råde og vejlede i hvad der er af andre muligheder!

eller de har kontakter til andre der kan hjælpe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så kan jeg komme med en opdatering!

De har ude på bostedet besluttet at både tæve og hvalpe SKAL væk - det kan de nemlig i og med at beboerne skal betale en pris for at have deres hund med derude, og de penge har damen ikke - så de kan rent faktisk tvinge hende til at få hele bundtet flyttet! :5up:

 

Ganske kort derfra bor en ældre dame som har noget kennel og delvis pension - der har damen været oppe og spørge - og har fået lov til at aflevere tæve+hvalpe deroppe. :banan: Ok, nok ikke lige dét sted jeg selv hverken ville købe hund fra eller lade min egen passe - men hun vil absolut ikke hundene noget ondt (jeg har været derude og søge arbejde dengang jeg gik i 9.klasse) - og alt må siges at være bedre end der hvor tæve og hvalpe kommer fra. Og så kan damen jo stadig besøge sine hunde også! :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Nå, nu kan jeg lige komme med en ny og positiv opdatering!

Min mor ringede til mig i eftermiddags og fortalte at ejeren af hundene skal ud på et andet forsognshjem hvor hun kun må have én hund med (og de accepterer IKKE et kuld hvalpe!) - så nu er der pludselig kommet en anledning til at de her hvalpe SKAL væk. Så min mor ringede og spurgte om jeg evt hurtigt kunne finde en plejefamilie. Bum bum, altid en spændende opgave sådan hu-hej en lørdag eftermiddag :lol:

 

Men jeg gik i gang og det er endt med at Dyrenes Beskyttelse tager hvalpene og tæve. De er nemlig helt med på at damen kan få tæven tilbage igen når hvalpene er 8 uger gammel, og det lyder også til at der for et symbolsk beløb, vil blive foretaget en sterilisation på tæven, inden hun kommer retur til ejer - dette har ejer ikke råd til, da hun absolut ingen penge har, men umiddelbart regner vi med at betale det beløb - vi skal dog lige helt have præciseret "et symbolsk beløb". For på den måde har hun en fordel - hun kommer gratis af med kuldet (som aldrig ville blive en indtjening for hende jo, kun en udgift) - hun får kontrakt på at hun får sin tæve tilbage - og ved at hun kommer steriliseret tilbage, så undgår vi den her situation opstår igen. Win-win!

 

Plejefamilie med DB og det hele ER på plads - jeg afventer blot at høre fra min mor imorgen, når de har snakket med damens bror (som lidt er ala hendes værge), og vi har fundet et tidspunkt de må hente hundene på - enten i morgen eller en af de førstkomne dage. Og så skal jeg bare melde tilbage til DB, så vi kan få det arrangeret.

 

Dér vandt DB fandme lige mange point på min konto!!!!! :banan: :klap:

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...