Hop til indhold

Hvalpebesøg ved nuttede blandingshvalpe??


Gæst lillefod
 Share

Recommended Posts

Gæst lillefod

I forbindelse med at min søster og svoger har reserveret deres første hund, blev jeg inviteret med på hvalpekig hos opdrætteren et par uger inden hvalpene var gamle nok til at flytte hjemmefra.

Selvom jeg udelukkende plejer at beskæftige mig med racerene hunde og i en lidt anden størrelse end disse små nuttede puddel-papillon-blandinger og derfor ikke havde de helt samme øjne på som jeg ellers ville have, var jeg alligevel noget forundret efter besøget...

 

Normalt når jeg har været på hvalpebesøg, uanset om det har været fordi jeg selv eller en ven skulle have hvalp eller om det bare har været for at kigge, har det uden undtagelse været noget med at træde ind i en stue eller hvalpegård med en masse legende og aktive hvalpe, kaffe på kanden og en masse hundesnak om bla. krav/forventninger fra begge parter. Er der én særlig udpeget, bliver dennes udvikling ifht. resten af kuldet også vendt. Og vigtigst af alt - god tid..

Jeg troede egentlig ikke at dette besøg ville være meget anderledes, omend jeg var klar over at der her var tale om en anden type hunde, hvorfor jeg holdte lav profil og havde besluttet mest at være "observatør".

 

Da vi ankom, blev vi inviteret ind i det lille køkken. Her lå så det lille "vidunder" på en pude i et hjørne og rystede helt med sig selv. De andre hvalpe var lukket væk i et bur, så opdrætteren mente nok ikke at vi havde behov for at se dem også (de var jo alligevel også solgt). Ærgerligt synes jeg. Det kunne have været rart at se hvalpen i lidt mere tryg tilstand.

Min søster og svoger var mest af alt et langt "nåååårrh" i alle de 20 minutter vi var der. Så den med lavprofilen holdt ikke helt. Min første indskydelse var at det da godt nok var en forsigtig hvalp ifht. alderen, også selvom den var i en sandsynligvis uvant situation. Den livede en lille smule op efter vi havde været der nogle minutter og vi fik set at den også kunne gå selv. Men særlig tillidsfuld over for os fremmede var den bestemt ikke. Men jeg tænkte at det nok var meget normalt for den slags selskabshunde at være lidt forsigtige. Hvad ved jeg!?

Jeg havde jo efterhånden luret at der ikke var meget kritisk sans fra mine familiemedlemmer, så jeg bestemte mig for at spørge den ellers helt passive opdrætter om nogle små basale ting i håb om at få lidt respons og måske lidt praktiske ting at vide.

Hvad vejer det lille kræ? Det ved jeg ikke, men det er sikkert omkring halvanden kg! Ok sagde jeg og tænkte at så er der vist forkerte angivelser på en pakke Kærgården.

Følger der noget foder med når de henter hvalpen eller har du nogle anvisninger i den retning? Nej, men de skal bare bruge noget godt foder som feks. Royal Canin! Ok, sagde jeg og gav selv en lille forklaring til søs om vigtigheden af at starte med det rigtige foder og mængde. (og undlod at belære opdrætteren om at hvalpepakker til hvalpekøbere som regel kan fåes gratis)

Så spurgte min søster til ormekur og vaccination? Jamn de får selvfølgelig en ormekur lige inden de tager herfra (dejligt at risikere at sende hvalpe afsted med tynd mave). Vaccinationen kom der ikke nogle anvisninger på for som opdrætter sagde, så er det jo så forskelligt hvad folk vil!

Opdrætteren nævnte også at de naturligvis blev dyrlægetjekket inden afrejse. Fint sagde jeg, så får de jo også en lille rapport fra sundhedstjekket så de kan se hvad dyrlægen har kigget på? Nej, for jeg får kun en faktura fra dyrlægen på hvor mange hvalpe der er undersøgt. Men der plejer aldrig at være noget! Så tænkte jeg for mig selv at det vist ikke kunne betale sig at spørge til hverken kontrakt eller garantier...

 

Nå, men afhentningstidspunktet blev aftalt og vi sagde farvel.

Bagefter måtte jeg gå til bekendelse for de kommende hundeejere om mit lidt kedelige indtryk af besøget. Der er ingen tvivl om at de havde bestemt sig for at det skulle være den. Så jeg anbefalede dem selv at få tjekket hvalpen ved deres egen dyrlæge umiddelbart efter den er kommet hjem og ellers bede dyrlægen om råd og vejledning ifht. fodring, socialiseringsmuliheder, vacc. osv. Mange dyrlæger tilbyder også hvalpes første konsultation gratis, for til gengæld måske at kunne sælge lidt foder og tilbehør til deres forhåbentlig nye kunder ;-)

 

Jeg ved ikke om det bare er mig der er bedre vant, men er det virkelig en normal fremgangsmåde når man "bare" skal have en blandingshund fra et, sikkert helt almindeligt hjemmeopdræt??

 

"Plejer" man ikke at være lidt mere informativ omkring de basale ting til især nye hundeejere, som min søster og svoger??

 

Jeg tænker bare at hvis jeg som førstegangs-køber hentede hund et sted som dette, ville jeg dælendytme ikke føle mig særligt godt rustet og jeg ville mangle svar på en milliard spørgsmål når jeg kom hjem med hvalpen, istedet for kun en million.

Feks. spurgte min svoger mig bagefter lidt forsigtigt om hvad sånt en hund egentlig skal have at drikke! Det kan selvfølgelig godt efterlade indtrykket at de ikke har sat sig særligt meget ind i det at anskaffe sig en hund, men det synes jeg ikke helt er tilfældet. De har selvfølgelig købt stort ind af div. accessories, passet en voksen hund af samme blanding for at sikre sig at det var noget for dem, snakket med hundemennesker de kendte og de havde også taget et lille tæppe med til hvalpen på dette besøg som den kunne få med sig hjem igen med trygge dufte når de henter den. Sørget for pasningsmuligheder osv. Men ligemeget hvor meget man prøver at have styr på, vil der jo altid være nogle simple tvivlsspørgsmål som min svogers. De vil jo kun gøre det så godt som muligt, så jeg undlod at være flabet og svare "Cocio" :cool: Det jeg mener med dette er blot at jeg synes det bør være en opdrætters pligt at informere deres hvalpekøbere efter behov og iøvrigt stå til rådighed med alle tvivlsspørgsmål der kan komme efterfølgende. Selvom opdrætteren her ellers var sød og rar, var det slet ikke det indtryk jeg fik af besøget... :???:

 

Jeg håber standarden generelt er lidt højere...?!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved ikke om det bare er mig der er bedre vant, men er det virkelig en normal fremgangsmåde når man "bare" skal have en blandingshund fra et, sikkert helt almindeligt hjemmeopdræt??

 

"Plejer" man ikke at være lidt mere informativ omkring de basale ting til især nye hundeejere, som min søster og svoger??

 

Jeg håber standarden generelt er lidt højere...?!

 

Tror jeg ikke du skal regne med...

 

Faktisk er det mit indtryk og min erfaring at standarden er væsentligt lavere. Uanset om man køber blandingshvalp, eller gammel hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kaster mig ud i det og fortæller om da vi hentede Tacco selv om jeg ved i ikke vil blive imponerede :-D

 

Vi havde kun snakket i kort tid om at vi ville have hund og ser et opslag hos dyrehandleren om nogen der har dalmatiner hvalpe til salg. jannik vil gerne have dalmatiner og vi ringer og hører om lov til at komme og kigge. Hvalpene var 9 uger på det tidspunkt. Da vi kommer derop ser vi en hel flok hvalpe i en løbegår og da vi stiger ud af bilen kommer mand og kone og mor hunden ud inde fra huset.

Hvalpene bor i stalden hvor de har et par tæpper at putte sig og en masse ragelse at rende rundt og lege i. Gamle brædder, cykelhjul osv osv.

Ind i løbegården med os og nogle hvalpe kommer tumlende og nogle har travlt med alt muligt andet. Tacco er den mest insisterende så ham falder vi jo straks for :-D

Vi er der i ca 20 minutter og får aftelt at vi henter hvalpen 3 uger efter så det passer ind i vores planer :-)

 

Og så var den ged barberet. Vi snakkede hverken om foder, kontrakt eller noget som helst andet. Men vi fik vaccinationspapirer med og et par billeder fra da han var helt lille :-D

 

Om jeg ville gøre det samme igen?? Vi har jo været super heldige med med Tacco at han er som han er men næste gang ville jeg nok gøre noget mere ud af det. Men når man ikke har prøvet det før så virker det altså fornuftigt nok :cool:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror jeg ikke du skal regne med...

 

Faktisk er det mit indtryk og min erfaring at standarden er væsentligt lavere. Uanset om man køber blandingshvalp, eller gammel hund.

 

Som en sædvanlig en gang fordomsfuldt vås fra dig, når det omhandler dette emne :roll:

 

Jeg har været i adskillige hjem hvor der blev solgt blandingshvalpe, og har kun én gang oplevet noget der ligner det her beskrevne - og det var også noget jeg oplevede som "gæst", hvor jeg forgæves frarådede hvalpekøberen at handle dette sted.

 

Men I får lejlighed til at bekræfte Jeres fordomme, og det er jo altid godt hvis man har den hobby...

Link til indlæg
Del på andre sites

Som en sædvanlig en gang fordomsfuldt vås fra dig, når det omhandler dette emne :roll:

Mit indtryk, og mine erfaringer

 

Men I får lejlighed til at bekræfte Jeres fordomme, og det er jo altid godt hvis man har den hobby...

Ganske som du får, og gør, i diverse tavle kontra ikke tavle debatter...

 

:blink:

 

Og mit er stadig ikke en fordom. Det er mit indtryk, baseret på mine erfaringer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Da Fie blev købt, snakkede vi med opdrætter i et par timer fordelt over 2 dage.

 

Fik massere af råd og vejledning med, foder blev også bestilt sammen med dem, træning blev der snakket meget om og de kom med deres erfaringer osv.

 

Hvalpetest blev fremvist på de hvalpe der ikke var solgt og kom med deres bud på hvilken der kunne være en mulighed for mig og hvordan den var kontra den anden, altså ud fra hvalpetesten

 

Fie er uden tavle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil da lige med her.

Dette sted virker da totalt galt på mig. Som om man er hamrende ligeglade med hvem der køber ens hvalpe. Jeg stiller da frygtelig mange spørgsmål til evt købers forventninger til hvalpen og dens udvikling.Deres indkøring af hvalpen i huset, evt fridage til dette, renlighedstræning, hvalpemotivation, alene hjemmetid/dag, ferie??. Desuden diskuteres foderanvisning, forklarer vedr. tandskifte, teenageralder, og næste vaccination, og alt andet vedr en hunds sunde liv.

Jeg mener, racehund, mixhu li hækken, ligegyldigt hvad, så har alle hvalpe krav på samme gode nye forældre med back up fra opdrætter.

Måske har disse haft et mega hundehold ude i en stald???

Hej fra Ulla

Link til indlæg
Del på andre sites

Det omtalte sted virker forfærdeligt bekendt på mig! Det lyder MEGET a la det sted vi var 2 gang vi var ude at kigge på hvalpekuld... Hvor vi måtte insistere hårdnakket på at få lov at se mor-hund før hun blev lukket ud til os... Hvor hele samtalen blev afholdt stående på stuegulvet omkring hvalpekurven (som tydeligvis IKKE hørte til der, men var stillet der i dagens anledning) ... og hvor vi - efter en del proben - fandt ud af, at opdrætter i øjeblikket havde 3 blandingskuld - alle med samme hanhund som far... (3 forskellige blandingstæver)... Ikke et eneste spørgsmål faldt til os, om hvad vi ønskede at bruge hunden til, hvorfor vi ville have hund osv...

 

Vi gik derfra uden hvalp!

 

Hun var heldigvis den eneste af de tre "opdrættere" vi besøgte der var på denne måde. Men det lugtede langt væk af hvalpefabrik! Tilfældet ville, at Karla bedste ven Jackpot er ud af det kuld vi så på dengang....

Jeg kan ikke på nogen måder bevise, at Jackpots dårligdomme skyldes elendig avl - men jeg tror det... Derudover er han dog en dejlig hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Med de to blandingshvalpe vi har købt har det foregået sådan, at vi har peget og sagt: "Ham dér !", derpå pengene på bordet og hvalpen med hjem, så vi var meget mystificerede, da vi købte Bassen. Hvorfor skulle opdrætter dog vide noget om vores arbejdsforhold, familieliv og andet af samme skuffe ? Hvad var alt det snak om racespecifikke sygdomme, vores planer med hvalpen (træning, udstilling, avl osv), hvorfor bød hun på frokost ? Hvorfor skulle vi drage fra Odense til Thisted op til flere gange ? Hvad var det med den hvalpepakke og alle de papirer vi fik udleveret ?

 

Der er i vores øjne i den grad forskel på at købe en blanding eller en tavle-hund, men sådan set i bagspejlet ved jeg / vi nu nok, hvordan den næste hvalp skal købes og hvor vi følte os mest trygge ved købet...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst lillefod
Som en sædvanlig en gang fordomsfuldt vås fra dig, når det omhandler dette emne :roll:

 

Jeg har været i adskillige hjem hvor der blev solgt blandingshvalpe, og har kun én gang oplevet noget der ligner det her beskrevne - og det var også noget jeg oplevede som "gæst", hvor jeg forgæves frarådede hvalpekøberen at handle dette sted.

 

Men I får lejlighed til at bekræfte Jeres fordomme, og det er jo altid godt hvis man har den hobby...

 

Mit indlæg havde ikke til formål at statuere blandingshunde-opdrættere som dårligere ifht. registrerede race-opdrættere!

 

Som skrevet havde jeg skruet helt ned for mine egne sædvanlige krav og forventninger og prøvede at se mødet ud fra en almindelig typisk dansk hvalpekøbers (i dette tilfælde min families) vinkel.

Så skulle den ged vist være begravet.. :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Buddha er fra hjemmeopdræt, men vi havde slet ikke den der oplevelse.

 

Først undrede det os lidt at vi ikke talte i telefon i en time før vi aftalte at komme ud og se hvalpen, bare for at overbevise ejeren at vi faktisk ville være gode hundeejere, det gjorde vi nemlig ved 2 forskellige vi ringede til, som havde hvalpe med tavler.

 

Da vi kom derud, var stemningen rolig og behagelig. Vi blev mødt af kvinden, mor hund og far hund, alle hvalpene rendte rundt både inde og ude, i en stor indhegnet have.

 

De fik flere af hvalpene til at komme hen, de havde ellers rimelig travlt med at grave have og flytte på legetøj og hinanden..

 

Ellers talte vi sådan løst frem og tilbage, og hun svarede på hvad vi havde af spørgsmål.

 

 

Alle hvalpene havde en sundhedsbog, selvfølgelig!, fik ormekur og den første vaccine, og der blev skrevet kontrakt. Tror kun vi var der en time eller halvanden, men det var fint nok.

Hvalpene var 7 uger da vi var der, så vi aftalte bare at vi kom weekenden efter og hentede Buddha.

 

Kunne godt lide at de andre tavle opdrættere gjorde meget ud af at de gerne ville have at vi kom nogle gange, så hvalpen kunne lære os at kende, men jeg syntes at damen virkede sød og naturlig, hvalpene fik lov at være vilde og rende rundt og var bestemt ikke bange for mennesker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst lillefod
Da Fie blev købt, snakkede vi med opdrætter i et par timer fordelt over 2 dage.

 

Fik massere af råd og vejledning med, foder blev også bestilt sammen med dem, træning blev der snakket meget om og de kom med deres erfaringer osv.

 

Hvalpetest blev fremvist på de hvalpe der ikke var solgt og kom med deres bud på hvilken der kunne være en mulighed for mig og hvordan den var kontra den anden, altså ud fra hvalpetesten

 

Fie er uden tavle.

 

Se det synes jeg lyder som en mere positiv oplevelse. Sund interesse fra opdrætterens side er noget af det vigtigste :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville ikke være tryg ved køb af hunde det omtalte sted... :hmm:

 

Jeg var på besøg en hel eftermiddag da jeg skulle købe min collie, både for selv at blive godkendt og for at den rigtige hund kunne vælge mig.... jeg havde ellers udset mig en sort tæve men Money havde besluttet sig for at hun skulle være min nye hund... så sådan blev det :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså det du har beskrevet i startindlæget kan jeg slet ikke forholde mig til, så upersonligt, og gøren hunden til en kommode man har set på i den blå avis agtigt...

 

Da vi skulle se på Emma, var det et ugenligt besøg fra hun var 3 uger til hun var de 8 uger. Foruden en times besøg om ugen sammen med enkelte af de andre hvalpekøbere, så fik vi også lov til at have hende på besøg hjemme hos os i 2 timer da hun var 5 uger:hjerte: Emma blev noget betuttet over besøget men tog det i stiv pote efter den første ½ time:mrgreen:

 

Sælger ville meget gerne fortælle alt om tæven (vi fik også set billeder fra div. familieudflugter hvor tæven var med), og hvad hun oplevede i det daglige med hvalpene og deres sind. Hvalpene voksede op i deres køkken men kunne komme i hele huset nogle timer om dagen, men når vi var på besøg var vi kun i køkkenet, ellers ville det være et stort kaos med hvalpe alle mulige og umulige steder, men fint nok, det var et dejligt stort køkken...

 

Men i Thy hvor jeg bor er der jo markeder hvert år, og der er det muigt at købe alverdens hunde for ingen penge, og handlen tager 3 min, vupti så har man en hund, også i en brandert og det gør ikke noget at man er under 16/18 år:roll: Jeg måtte gå tidligere i ølteltet sidste år fordi jeg blev så arrig, nede på smådyrs/heste markedet at jeg var tudefærdig:evil::(

Link til indlæg
Del på andre sites

Nemo er jo også en hjemmeblanding og desuden ud af et UPS kuld. Dette gjorde jo nok at manden der solgte ham ikke havde de store krav til os andet end at vi var flinke og rare og ville behandle dem ordentligt, og vi fik da også selv ham vaccineret, men det var nu ikke helt hans skyld.

Dyrlægen havde fortalt ham at han bare kunne komme med tæven op til tidspunktet for fødslen og få hende vaccineret, på den måde ville hvalpene havde fået deres første vaccination og han ville derfor spare penge, han lyttede til sin dyrlæge og vi gav ham så første vaccination lige efter at have fået ham hjem.

 

Det var så slut på det negative.

 

Hvalpene boede med deres mor midt i en lille stue. Der var sat nogle brædder op og lagt linolium på gulvet, moderen kunne så hoppe ud og ind men det kunne hvalpene ikke. Da de begyndte at kunne kravle over, blev det fjernet og de boede i hele stuen.

 

Vi var der to gange, da han var 5 uger, 7 uger og så hentede vi ham som 8 ugers.

 

Avler brugte meget tid på at fortælle os om deres sind, hvem der var puttegøj, krudtugle, forsigtig osv osv. Han havde 100% styr på dem alle og de blev nusset og kælet til den store guldmedalje. Han havde helt styr på hvornår hvilke tænder kom osv osv osv.

 

Der var én hvalp der var et kravl. Den var meget mindre end alle de andre og meget mere forsigtig. Den brækkede desværre benet ved et uheld. Men det blev ordnet (til mange penge) og han besluttede at beholde den selv. Den var ellers solgt, men da den brækkede benet aflyste han handlen, han ville ikke have den skulle udsættes for mere.

 

Da han boede i lejlighed midt i byen, pakkede han alle 7 hvalpe i en papkasse, tog mor med og tog hjem til sin mor hvor de kunne tumle på græsplænen.

 

Så måske vidste han ikke en masse om at være avler og måske er det naivt at tro man kan "lure" om folk er gode mennesker istedet for at spørge ind, men de hvalpe har fået hvad de skulle bruge og en masse kærlighed. Vi fik selvfølgelig også mad med hjem, så han ikke både skulle skifte mad og hjem.

Link til indlæg
Del på andre sites

 

Så måske vidste han ikke en masse om at være avler og måske er det naivt at tro man kan "lure" om folk er gode mennesker istedet for at spørge ind, men de hvalpe har fået hvad de skulle bruge og en masse kærlighed. Vi fik selvfølgelig også mad med hjem, så han ikke både skulle skifte mad og hjem.

 

Ja et eller andet har han da fået fat i :5up: Og den med vaccinationen synes jeg ikke at man kan bebrejde ham, det er da klart at han forventer at dyrlægen ved bedst :-D Din historie beviser at man kommer langt med sund fornuft og kærlighed til dyr :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en del erfaring i at være observatør, det er dog aldrig lykkedes mig at trænge igennem når jeg har været utilfreds med opdrættet - har været med til at købe en raceren fin schnauzer der var født og opvokset i et skur, på en mark, langt fra menneskelig beboelse, det kunne mærkes i hele dens 13-årige liv. Jeg var med da Petrine blev købt, hos masseproducent af racerene papillioner, gætter på der har været 40 hunde, de havde et rum i huset, og en løbegård med småsten på ca 40 kvm, ren pengemaskine, hun var gennemvåd af tis da vi fik hende og hele købet var en stinker.

 

Tror ikke det har så meget med stamtavle/gadekryds at gøre, som med opdrætterens motiver og køberens evne til at se længre end nuttetheden af hvalpen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Se det synes jeg lyder som en mere positiv oplevelse. Sund interesse fra opdrætterens side er noget af det vigtigste :-)

 

Det var en meget positiv oplevelse og opdrætter var ikke "lejligheds forskrækket" som en del andre er ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mener stadig at dem som bære MINDST 50% af ansvaret for at den slags mennesker opdrætter, er køberne. Eller måske nærmere 95% for der er nok ikke så mange som fortsætter med at avle, hvis de er brændt inde med et helt kuld..

 

Og kan da læse i trådstarters indlæg at de åbenbart har haft et kuld før, så der er måske masser af mennesker som vil have hvalp sådan et sted..

Jeg forstår ikke at køberne tør tro på at sådan en opdrætter sørger for at få socialiseret hvalpe osv, i det hele taget givet den en ordentlig start. Yderligere tvivler jeg på at mennesker som lyder så ligeglade med deres avl, overvejer særligt længe om deres hund egentlig er egnet til avl, ud over måske en størrelse som gør det nemt at komme af med hvalpene..

 

Men tror meget ofte på det område at pris og kvalitet følges ad. Hvis man vil have en hund og den skal koste mellem 200 og 800 kr., så kan man jo ikke forvente at den er tjekket og har fået kur, chip og vacciner, eller at forældrene er blevet tjekket for arvelige sygdomme.

Synes nemlig også tit jeg ser annoncerede blandingskuld eller eftrelysning på en han eller hun hund til parring, hvor der netop stilles store krav til forældrene og der står hvalpene bliver solgt med bog og det hele. Men så bliver prisen jo også derefter, selvom det er en banding..

 

Nå min pointe; Hvis man kun vil betale 1/10 af prisen, skal man heller ikke være overrasket over at få et ringere "produkt".

Link til indlæg
Del på andre sites

For mig at se , så har avleren et meget stort ansvar for hvalpenes fremtidige liv. Og en sælger der intet forspørger om, men bare vil se cool money, ville jeg aldrig stole på over en dørtærskel.

Jeg vil godt adopterer en græsk/spansk/ dansk/polsk gadehund, der er helt uden garanti mht aner,men sku ikke betale til en dansk plattenslager, der uden skrubler lader måske en forsømt tæve parre bevidst med en hvilkensomhelst hanhund, han selv har fået billigt.

Måske lever tæven som i en masseproducerende svinesti totalt uden et liv.

Og hvis sådanne personer viser tæven frem, hvem siger så at det ikke er en frisk unghund, der aldrig har haft hvalpe endnu. Hvor mange kigger efter hvordan mælkekirtlerne ser ud.???

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maustique

Selvfølgelig er det købernes skyld at sådanne avlere overhovedet findes. Meeen jeg kan altså godt forstå at man som uerfaren, skruk hvalpekøber har mere end almindeligt svært ved se andet end en usædvanlig nuttet hvalp. Og at man derefter er mere eller mindre døv overfor al fornuft.

 

Jeg køber nok min næste hvalp fra samme opdrætter som jeg købte Nura fra, hvis de stadig avler på det tidspunkt. Men hvis jeg skulle ud et nyt sted ville jeg være nødt til at vælge stedet INDEN der kom hvalpe til. Al hjerne siver jo ud gennem skosålerne når man har en varm hundehvalp i hånden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg køber nok min næste hvalp fra samme opdrætter som jeg købte Nura fra, hvis de stadig avler på det tidspunkt. Men hvis jeg skulle ud et nyt sted ville jeg være nødt til at vælge stedet INDEN der kom hvalpe til. Al hjerne siver jo ud gennem skosålerne når man har en varm hundehvalp i hånden.

 

De to gange jeg har været ude og købe hund, der fik vi slet ikke lov til at se hvalpene nogen af stederne, ikke før vi havde siddet en times tid og talt med opdrætter. Som de alle sagde, fornuften ryger når man først har set sådan nogle små søde nogen, så de ville altså gerne have at vi havde den alvorlige snak før vi overhovedet så hvalpene.

 

Og det syntes jeg rent faktisk var rigtig godt :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...