Hop til indhold

Bedste og værste råd du har fået


Lonny
 Share

Recommended Posts

Hvad er det bedste råd du har fået i den tid du har haft hund, og hvad er det værste råd du har fået?

 

Det værste råd jeg har fået var det første sted jeg gik til træning, træneren mente at Baldur var dominant og at jeg burde alfa rulle ham :cry:

Desværre var jeg uerfaren og stolede på træneren, så jeg forsøgte at gøre som hun sagde. Hun havde fortalt mig, at jeg skulle tvinge ham om på ryggen, og så skulle jeg holde ham fast der indtil han selv gav op, og blev liggende i denne position.

Baldur panikkede mere eller mindre da jeg forsøgte, og han ville i hvert fald ikke blive liggende sådan af sig selv. Efter to forsøg fik jeg det så dårligt med det, at jeg gav op og besluttede at finde et andet sted at træne, for jeg kunne ikke få ind i mit hoved hvordan det her skulle være godt, ikke når det føltes så skidt :cry:

 

Det næste sted jeg kom til træning, fortalte jeg træneren om Baldurs dominansproblemer (hans opdrætter havde nemlig også nævnt at han mente Baldur var dominant), og hun spurgte mig hvorledes dette viste sig i hans hverdag. Jeg kunne så sige, det aner jeg ikke, jeg syntes ikke han er dominant, han er usikker, men ikke dominant. Men når nu både den tidligere træner siger det, og hans opdrætter siger det, så må der jo være noget om snakken :vedikke:

Træneren spurgte mig så, hvorfor stoler du mere på fremmede mennesker end på dig selv, du kender ham meget bedre end alle andre, hvor ikke bare stole på, at du ved bedst?

Den bemærkning gjorde et eller andet ved mig, og jeg tror den har reddet mig for mange kommende fejltagelser, jeg besluttede mig simpelthen at stole på mig selv, og lade være med at fornægte min egen viden bare fordi nogle andre mente noget andet.

 

Hvad med dig, hvad er det bedste råd du har fået, og hvad er det værste?

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 60
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Det værste råd jeg har fået mht. Misja, var da Misja var lille og vi gik til hvalpe motiv. Misja var yngste og mindste i hele klubben det år og når der var frikvarter og alle 20-25 hunde i alle aldre og størrelser blev sluppet løs var der en lidt ældre Foxterrier der havde udset sig Misja som hans personlige "prygelknabe".

 

Han jagtede hende rundt på hele pladsen og nedlagde hende voldsomt med hele tandsætte fremme hvis han kunne komme til det og jeg fik at vide af både min egen hvalpetræner og af andre trænere i klubben at jeg bare skulle lade Misja klare det hele selv - så længe han jo ikke bed for alvor! Hvis jeg gik ind og blandede mig, ville hun blive en piveskid livet igennem der aldrig lærte at håndtere andre hunde - Det hele føltes bare så forkert, men jeg troede de vidste bedst! :damn:

 

Det Misja lærte var, at hun ikke kunne stole på mig, hendes sprog og signaler og at eneste løsning var at løbe hurtigere end den anden og så finde et sted at gemme sig hvor den anden ikke kunne nå hende - for Misja blev det under en skurvogn :cry:

 

Men det gav genlyd i stort set alle andre sammenhæng med fremmede hunde, hun stolede ikke på at jeg ville hjælpe så hun løb og løb og løb væk fra den anden hund men dermed også fra mig.

 

Mit lille pus, på dengang kun 4-5 måneder :megaked:

 

De bedste råd var fra den træner/adfærddims jeg støvede op senere og et andet sted, hun lærte mig at SE på min hund og stole på mig selv og hun gav mig råd om hvordan jeg skulle agere over for Misja i alle situationer og sammenhæng, for at vinde - og bibeholde Misjas tillid til mig. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det værste råd jeg har fået, var da jeg stod med en stok døv unghund. Sit sagde jeg, men hunden stod bare og så ud i det fjerne, som kun en Berner kan gøre det. Træneren sagde da til mig, at jeg skulle tage fat i ham og få ham til det, for netop Bernere havde en tendens til agression som ville komme til udfoldelse, hvis jeg ikke satte mig igennem med - om nødvendigt - magt.

 

Vi har ikke været på den træningsplads siden...mig og så den lille kornfede...vi synes, at sådan noget er noget bavl på linie med, at hunde ikke må komme i møblerne, at man skal spise før hunden osv. Vi magter slet ikke sådan noget. Vi bliver faktisk helt udkørte ved bare tanken :evil:

 

Hov også lige det bedste råd, som kort og godt lød: Stol på din hund ! Han kan godt !

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har fået mange sære råd - især da Karla var hvalp... Nogle af de "bedste" er alle kommet fra samme person..

 

1) Om hvalpen der ikke ville spise: Hun vil ikke spise fordi hun ved det rammer dig emotionelt. Derved har hun krammet på dig og hun VED det.

 

2) Om konsekvens: Hvis du kommer til at træde på hunden skal den skældes ud, for ellers forstår den det ikke. Straf og skældud hænger jo sammen.

 

:shock:

 

Jeg ved ikke hvad det bedste råd har været - nok at jeg skulle stole på mig selv og droppe det træningssted hvor jeg fik det skidt af at komme...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hov også lige det bedste råd, som kort og godt lød: Stol på din hund ! Han kan godt !

 

Jeg fik engang et tilsvarende råd (eller kritik), som træneren sagde, det er tydeligt at du ikke tror at han kan, og han kan også føle det, så selvfølgelig kan han ikke...

 

Det er et andet uvurderligt råd jeg fik, for det er så sandt som det er sagt, hvis du ikke går ind til det med troen om "at selvfølgelig kan vi", så kan vi heller ikke...

 

1) Om hvalpen der ikke ville spise: Hun vil ikke spise fordi hun ved det rammer dig emotionelt. Derved har hun krammet på dig og hun VED det.

 

Den har jeg også fået stukket i hovedet, dog var det vist dominans at han ikke ville spise :stupid:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det bedste råd jeg har fået, som andre også er inde på, er at jeg skal lytte til min "mavefornemmelse", da jeg har en god forståelse af Mios sind.. :5up:

 

Desværre kom det råd først efter det værste råd, nemlig at jeg skulle hive/nive Mio i ørerne når han pev under turene i svømmehallen, for ellers ville han overtage magten i hjemmet, hvilket han allerede var godt igang med, da han jo kørte på min samvittighed... Hvor har man bare lyst til at slå sig selv nogle gange, for at lade sådan noget gå ud over ens hund! :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine værste stunder med dårlige råd er snart mange år siden, og var angående min unghest. Han var temmelig fandenivolsk og superstærk.

Så jeg lod en beridder prøve at bringe ham lidt ned, hvilket KUN gav trods og modstand.

Så blev han sendt på græs på Orø og en ung pige på ca 16 med hestetække fik lov at ride ham, hun red udmærket og de skulle jo bare rundt i naturen. Så gik han som et lam.

Så beridderens mening var jo , at "hestens pzyke skulle knækkes", som det hed dengang, han skulle være lydig og tjenstvillig.

Men sådanne proffer har så store ambitioner, at dyrene og ejerer dårligt kan følge med, og alt fremgang skal foregå så hurtigt.

Dette gjorde, at med mine 5 første hunde turde jeg ikke gå til træning med, for tænk om en proffer igen tog røven på mig og lod mit dyr mishandle, enten selv eller fik mig overtalt.

Jeg tog da til træningspladser og kiggede og ja- både trænerer og hundejerer råbte og skreg, så det var ikke min kop te, især med nervøse genbrugshunde.

MIt bedste råd: Min Laura var meget ung , men lydig. Men når jeg gik med alle 3 , og jeg kaldte dem ind, kom de ældste strakt og Laura kom så langsomt sjoskende. Det irreterede mig.

Jeg spurgte en træner og svaret var.: det har jeg set før og det kommer af, at hun af hundehøflighed og ungdom ikke kommer farende hen i hovedet på dit alphaparret. Men stille og roligt. På træningspladsen kunne hun jo godt.

Den havde jeg da hørt før, men helt overset.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det værste råd jeg har fået var fra en dame vi mødte på gåturen der mente at jeg skulle slå Dumle med snoren når han sådan hoppede op ad andre mennesker, for hunden var jo vildt dominant.

Et andet var dyrelægen der sagde at cockere ofte er meget egenrådige, selvstændige, dominante og selv vil bestemme, så man skal sørge for at vise dem hvor deres plads er.

Jeg har dog aldrig fulgt sådanne råd og blev decideret gal af at høre dem.

 

Det bedste råd må være fra Ninjamor der kom med idéer da vi havde problemer med Dumle som hvalp. Det tog mig noget tid (for lang tid) at indse hun havde ret, men er glad for at jeg gjorde det. Hun sagde at noget af det vigtigste at lære sin hund er at slappe af. At ved alle de ting hunden skal socialiseres på, da skal den jo helst lære at være rolig ved dem, så det giver ingen mening hvis det hele foregår i rasende tempo.

og ellers fra en masse HF folk der fik mig overbevist om at Dumles adfærd ikke var dominans, men usikkerhed og stress.

Var det ikke for disse råd tror jeg aldrig jeg havde lært min hund ordentlig at kende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mit bedste råd må være dette: LEG med din hund efter hver øvelse....gør ham glad.

 

Mit værste råd er straks værre, for jeg synes, at jeg har hørt masser af vrøvl i min tid. Hmmm, jo, det værste må være denne bemærkning: Vær glad for, at han har skæg....riv ham i det, hvis han ikke vil høre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Spændende tråd Lonny. :5up:

 

Jeg er ikke helt sikker på hvad det ultimativt værste råd jeg har fået er... har fået en del helt skrækkelige... bla at jeg skulle tvinge Ozzie (4 mdr gammel) ned i dæk og sætte mig på ryggen af hende for at vise hende at jeg var den store leder.... heldigvis sagde jeg straks til den træner der foreslog det at jeg synes han var dyremishandler (havde lige set ham håndtere andre hunde på samme måde og endnu værre :megaked:) og gik min vej.

 

Kan heller ikke lige komme i tanke om et råd, der har været bedre end alle andre, men måske det helt simple at jeg skal høre på Ozzie - se på hvad hun siger til mig. - Det vidste jeg jo godt, men tager jo bestemt ikke skade af at høre det igen. :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja nu har jeg jo kun haft hund i 4 måneder så jeg når sikkert at få mange flere gode og dårlige råd :genert:

 

Men det bedste foreløbigt er herindefra og det handlede om at slappe af i forhold til alle forventningerne. Jeg tog virkelig en slapper i forhold til socialiserings- og renlighedsstresset og vi nåede jo det hele alligevel, bare med en rolig og velbalanceret hvalp :-D

 

Det dårligste minder meget om jeres nemlig noget dominanspjat...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er glad for at høre om jer som heldigvis havde skabt en vis viden og ballast om hunde før I fik jeres dårlige råd, så I ikke ligesom os andre, kom til at gøre noget ved jeres hunde (i bedste mening) som I har fortrudt lige siden :5up:

 

Og hvad angår de gode råd, så lyder de meget ens, stol på dig selv og stol på din hund. Det er da lidt pudsigt at det råd er det der er mest gennemgående som værende det bedste råd vi nogensinde har fået :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst The dogfather

Må indrømme at jeg synes folk generelt set misforstår amstaffen...det lyder som om det er en hund der bare skal tæskes rundt og er helt umulig og træne...derfor tror jeg der er mange råd baseret på den tanke...

 

Men det dårligste råd jeg har fået må nok være at man skal bide eller hive sin hund i ørerne...det kunne jeg godt nok aldrig få mig selv til...

 

Bedste råd...puha...der er jo mange gode...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er glad for at høre om jer som heldigvis havde skabt en vis viden og ballast om hunde før I fik jeres dårlige råd, så I ikke ligesom os andre, kom til at gøre noget ved jeres hunde (i bedste mening) som I har fortrudt lige siden :5up:

 

Og hvad angår de gode råd, så lyder de meget ens, stol på dig selv og stol på din hund. Det er da lidt pudsigt at det råd er det der er mest gennemgående som værende det bedste råd vi nogensinde har fået :-D

Jeg havde skaffet meget viden syntes jeg, alligevel gjorde jeg en hel del forkert. Jeg slog ikke min hund eller tumlede ham, men jeg fik vredesflip og rykkede i snoren når han fik stressflip og jeg "oversocialiserede ham" (af bedste mening), så det eneste han lærte var at være opkørt i en masse situationer og ude af stand til at falde til ro igen.

 

Jamen det føles jo ikke rigtig godt at behandle hunden forkert vel? Så selvfølgelig er det bedst at stole på sig selv. Jeg har også bare været så træt af rigtig mange trænere der har sagt, at jeg skulle spille fransk klovn for at få Dumle til noget under træning, for er der noget han bare ikke har brug for så er det stressede aktiviteter.

 

Der er jeg vild med den yngste klikkerinstruktør. Er der noget han siger, hvor jeg siger "nej, det gør vi ikke med Dumle fordi det kører ham for højt op i gear", eller hvis jeg siger "han har brug for en pause", så siger han altid "du kender din hund bedst. Jeg er uddannet i min hund, men du er uddannet i din, så gør du hvad du finder bedst".

Link til indlæg
Del på andre sites

Noget af det værste nogle har sagt til mig. Det var da jeg som 18 årig, stod med min syge hund hos dyrlægen og fik det svar, at det var fordi at jeg var træt af min gamle hund, at jeg var kommet.

 

Hun døde samme nat. :engel:

 

Hans arrogante holdning glemmer jeg aldrig.

 

Men siden den dag, da lytter jeg altid til min egen mavefornemmelse.

 

Jeg tager gerne mod råd og gør også brug af dem, som jeg mener jeg kan bruge. Og jeg har heldigvis fået flest gode råd.

Link til indlæg
Del på andre sites

Må indrømme at jeg synes folk generelt set misforstår amstaffen...det lyder som om det er en hund der bare skal tæskes rundt og er helt umulig og træne...derfor tror jeg der er mange råd baseret på den tanke...

 

Men det dårligste råd jeg har fået må nok være at man skal bide eller hive sin hund i ørerne...det kunne jeg godt nok aldrig få mig selv til...

 

Bedste råd...puha...der er jo mange gode...

 

Ude i den store verden har jeg mødt rigtig mange der tror at amstaff'en skal behandles med hård hånd, men de fleste trænere jeg har mødt har heldigvis været fuld ud klar over deres signalfølsomhed og at dette bestemt ikke gør sig godt sammen med de hårde metoder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes heldigvis at jeg har været heldigt forskånet for alle de de dårlige råd :vedikke:

 

De værste jeg har fået er, at at jeg skal snakke hårdere til Møffe, når jeg giver "kommandoer" (for at stadfæste mit lederskab, går jeg ud fra). Og så, at jeg bare skal lade vedkommendes egen hund lære at sige fra og ikke selv sætte grænser over for Møffe (når han humper, snuser intensivt til hund i "overgivelsesstilling" eller løber i røven på en anden hund). Nåjo, og så at bernere bliver aggressive af godbidsmotivation... Det er måske nok den værste, men kom fra en person jeg tager så lidet seriøs på hundeområdet, såååå :engel: Og forklaringen bag viste sig så også, at hunden havde ressourceforsvar :stupid: Yes, og det skyldes så, at hunden bliver belønnet med godbidder? Most likely - or not. Det er en ven af familien.

 

Det er faktisk nok de værste råd jeg har fået :confused: Og de må da heldigvis siges, at være milde i forhold til nogle af jeres!

 

Tilgengæld har jeg fået masser af gode... Men aldrig det store, filosofiske :genert: Skyldes måske nok til dels, at jeg aldrig har været over i "den anden grøft" om man så må sige. Mere sådan noget "sænk kriterierne", "gør dig spændende", "vis overskud og vær rolig" - det er nok dem, der har givet mest her.

Link til indlæg
Del på andre sites

Værste: har været råd jeg har fået i hundeskove såsom:

- hvis hunden springer op af én, så træd den over tæerne

- hunden skal lære at klare sig selv i hundeskove, bare slip den løs.

Jeg har opsøgt hundeskove fordi Smilla skulle få en masse positive oplevelser med fremmede hunde. Det ville jeg være knap så forhippet på idag. Også selvom møderne altid har været kontrollerede/ jeg har passet på hende.

Bedste:

- (Har jeg fået herinde) Den gode socialisering, har idag en hund, der kan være med overalt.

- At det er alfa og omega at ens hund kan lege. (Mhp træning)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes heldigvis at jeg har været heldigt forskånet for alle de de dårlige råd :vedikke:

 

De værste jeg har fået er, at at jeg skal snakke hårdere til Møffe, når jeg giver "kommandoer" (for at stadfæste mit lederskab, går jeg ud fra). Og så, at jeg bare skal lade vedkommendes egen hund lære at sige fra og ikke selv sætte grænser over for Møffe (når han humper, snuser intensivt til hund i "overgivelsesstilling" eller løber i røven på en anden hund). Nåjo, og så at bernere bliver aggressive af godbidsmotivation... Det er måske nok den værste, men kom fra en person jeg tager så lidet seriøs på hundeområdet, såååå :engel: Og forklaringen bag viste sig så også, at hunden havde ressourceforsvar :stupid: Yes, og det skyldes så, at hunden bliver belønnet med godbidder? Most likely - or not. Det er en ven af familien.

 

Det er faktisk nok de værste råd jeg har fået :confused: Og de må da heldigvis siges, at være milde i forhold til nogle af jeres!

 

Tilgengæld har jeg fået masser af gode... Men aldrig det store, filosofiske :genert: Skyldes måske nok til dels, at jeg aldrig har været over i "den anden grøft" om man så må sige. Mere sådan noget "sænk kriterierne", "gør dig spændende", "vis overskud og vær rolig" - det er nok dem, der har givet mest her.

 

Der er virkelig noget skummelt ved den race :shock::mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Arkiveringsalf

Værste jeg har fået var også at jeg bare skulle lade ham lære at klare det selv (mht. andre hunde), det var af min træner. Det førte så til at han kom op og slås begge gange, men så fes den så også ind at måske skulle jeg alligevel blande mig lidt (hun fortalte mig så hvordan jeg gjorde det bedst) - ville bare ønske at trænere gad at høre når man siger til dem at det går galt istedet for at skulle se det før de tror på det.

 

Mit bedste er fra min "nabo" som også har en spansk gadehund og det var at jeg bare skulle give ham tid og lytte til ham og igen, at jeg ved bedst hvordan han har det. Det er rart når man får at vide at ens hund har små-dominansproblemer og man selv mener at det handler om angst/ubehag og et dårligt udviklet sprog fra hans side (på den anden side vil jeg hellere have at han siger meget klart fra end at hans grænser bliver overskredet).

Link til indlæg
Del på andre sites

Værste råd:

Trænede i PH med Caisar da han var hvalp, og her sagde træneren så en dag til mig, da vi skulle indlære slip: "Du skal undgå konflikter med din hund, for han er en meget selvbevidst herre" - Noget jeg var udemærket klar over, men ikke lagde mere i end som sådan, han var jo ret fornuftig og sund i hovedet.

 

Før jeg så får set mig om, så tager træneren Caisar ( mens Caisar har sin bold i munden) og presser hans adamsæble ned, så Caisar ikke kan få luft, for at få ham til at slippe bolden :shock:

Hans kommentar: "sådan indlærer man så slip" :shock:

 

Det var sidste gang jeg var på træningspladsen, og siden da havde jeg en hund, som fik kæmpe slip-problemer :evil:

 

Vi fik det dog arbejdet væk (nogenlunde) med tiden, men for dælen et arbejde jeg måtte ligge i det.

 

Og har også fået rådet: "læg hellere den klikker væk, når han bliver fuldvoksen og vejer 40 kg. så kan du slet ikke styre ham alligevel, du må sætte dig mere igennem overfor ham" :roll:

 

Lad mig bare tilføje, at deres måbende ansigsudtryk var mere end priceless, da jeg efterhånden fik den mest veltrænede og logrende hund i klubbben, og stadig gik med klikkeren i hånden :blink: :slem: :blink:

 

 

Det bedste:

Da jeg lige var begyndt at tage til konkurrencer i agility, og var meget nervøs: "slap af og ha´ det sjovt med din hund". :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var ikke så meget et dårligt råd, som det var en helt forkert indgangsvinkel.

Men det første sted jeg gik til træning, var på et rent MH-hold.

Vores træner var selvudnævnt MH-ekspert og hun lukkede en rigtig masse bras ud.

Jeg fik streng besked på altid at have BEGGE hænder på linen, uanset hvordan og hvorledes. Skulle give godbidder, fortsat med hånden på linen, jeg måtte aldrig slippe, for så ville alle de her små hvalpe jo æde hinanden..

Der var rigtig meget af den slags i luften, og det gav en virkelig dårlig stemning, samt en generel utryghed på mine vegne.

 

En dag fortalte hun mig så også at min hund ville blive ond som voksen, det kunne man uden tøven se på hendes øjne.. :shock:

 

Næste sted jeg gik til træning fik jeg så klassikeren: Giv hunden et knæ i brystet når den hopper op..

Heldigvis havde jeg på daværende tidspunkt lært så meget om mine og hundens grænser, at jeg valgte ikke at efterleve det.. Så hellere en lidt uopdragen hund..

 

 

Det bedste råd, har jeg dog også fået samme sted:

Jeg fik (igen og igen) besked på at slippe min hund, og bare stole på hende..

Jeg er meget line-fikseret, og tør aldrig slippe. Ikke under træning på banen, ikke under rundering og generelt slet slet ikke..

Men min træner pressede på og sagde "slip nu - hun kan godt, bare vis hende tillid" og hun lavede sq en perfekt rundering med fuldt fokus på opgaven og vendte flot tilbage til mig :)

 

Senere har jeg så også haft brug for at mine veninder har mindet min om at give slip.. Hunden kan ikke vise hvad hun kan, hvis jeg ikke giver hende lov til det..

Link til indlæg
Del på andre sites

^^

 

Hold da ferie, Anja, ja, sikke da en ekspert du gik hos, da Basse var lille :shock: Man kan jo kun chokeres :vedikke:

 

Værste: har været råd jeg har fået i hundeskove såsom:

 

- hvis hunden springer op af én, så træd den over tæerne

- hunden skal lære at klare sig selv i hundeskove, bare slip den løs.

 

Jeg har opsøgt hundeskove fordi Smilla skulle få en masse positive oplevelser med fremmede hunde. Det ville jeg være knap så forhippet på idag. Også selvom møderne altid har været kontrollerede/ jeg har passet på hende.

 

Bedste:

 

- (Har jeg fået herinde) Den gode socialisering, har idag en hund, der kan være med overalt.

- At det er alfa og omega at ens hund kan lege. (Mhp træning)

 

Åhjo, den med at træde på poterne... Har ikke fået tilrådet at gøre det, men jeg var godt nok glad for, at jeg har en stor hund den dag min nabo kom på besøg!

 

Møffe sprang glad op (fy!) og jeg springer selvfølgelig straks til, har ikke noget at instruere naboen i, hvordan han skal gøre.

 

Men da Møffe er nede, siger han fandme, at han plejer at træde hundene over poterne, når de gør det, men at Møffe bare var lidt for stor til, at han kunne! :evil:

 

Ih guder, at tro, at man kan tillade sig det, især når man kommer uanmeldt på besøg og VED, at der er en hund i husstanden :evil:

 

Der er virkelig noget skummelt ved den race :shock::mrgreen:

 

Absolut! Helt vildt skummelt! :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene v.

Super tråd:-D

 

Det værste råd, jeg har fået er, at jeg skulle lade være med at tegne en sygeforsikring på min hund. Det var penge ud ad vinduet...

 

En dyrlæge fik heldigvis overbevist mig om, at det var en god ide.

Forsikringen kostede ca. 1400 kr. og efter sidste besøg hos dyrlægen, fik jeg 3500 kr. tilbage.:-D

 

Det bedste råd var, at lære Bella, at tisse på kommando.

Hun var nemlig længe om, at blive renlig, men efter 14 dage, hvor jeg rendte rundt og sagde tis, kunne hun det:klap:

 

Langsom alenehjemmetræning var nu også et godt råd:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...