Hop til indhold

halfdan er blevet overfaldet


søster lagkage
 Share

Recommended Posts

ja, undskyld at det blir lidt langt, gør mit bedste for at fatte mig i korthed:

 

ja, nu er halfdan også over et år, og med alle de forskellige hunde vi møder hver dag, er det måske heldigt nok, at han ikke har haft én eneste dårlig oplevelse indtil i dag.

 

vi havde gået tur med pelle, 7mdrs jack russel, og vi satte hundene i snor, gik ud af lågen fra parken og ud på fortovet for at følges hjem. lige på den anden side står en stor, sort hund - rotte/labrador er jeg næsten sikker på, det lignede den udpræget. den hilse kort på pelle som går videre, og så kort på halfdan. den er lidt stiv i det, så jeg er lidt usikker på den, og de to små er optagede af at følges med hinanden, og ikke særligt interesserede. ejeren kan jeg ikke se, hunden er løs.

 

pludselig på et splitsekund går den her hund fra at stå lige "op i fjæset" og knurre af halfdan, der prøver at vende sig væk, til at sidde fast i siden på ham -rigtigt fast! halfdan skreg og skreg, og jeg tænke "nu dør han!" (men vanlig sans for dramatik :rolleyes:).

 

først der ser jeg ejeren, som råber af sin hund, og jeg råber selvfølgelig tilbage "tag dog din hund!" eller noget i den stil. den blir ved med at sidde fast, den har nærmest fat fra ryg til mave om halfdan, og løfter/rusker i ham, og han skriger og skriger, og jeg tænker. ja. nu dør han sgu. så vågner ejeren lige som op, og får den hevet op i halsbåndet, så den til sidst må slippe.

 

halfdan havde heldigvis tykt dækken på, og jeg var så nervøs for at løfte i det, var sikker på, at han måtte styrtbløde, men næ, på en eller anden måde er der ikke gået hul, jeg var så lettet men rystede jo af chok og raseri, og halfdan er også helt i koma, lille pelle hyler og klynker, ejmen det var rædsomt. de tager heldigvis begge to i mod godbidder, mens manden har bundet sin nu helt rolige hund til hegnet 5 meter væk, og er ved at skrive sit telefonnummer ned.

 

pelles mor spørger ham så, om ikke også det er hans hund, der har angrebet ymer, og sørme jo, bare 2 uger før, har den overfaldet ymer, så de måtte med taxa til dyrlægen - også uden huller, men han var åbenbart blevet "rusket" så hårdt, at han ikke ville støtte på det ene ben.

 

:evil: jeg er rasende! "så må jeg hellere købe en mundkurv, men så får han jo bare tæsk" sagde manden. øh, ja, eller en snor er måske en start! pelles mor støttede heldigvis, for jeg var ret rundt på gulvet, og nok for ked af det til at skælde ud, men hun fik da sagt, at det "går altså ikke at han går med hunden løs, en dag går det jo helt galt". "ej, men han er ellers sød, det er altså kun de der små puddelhunde han åbenbart ikke kan lide" :evil:

 

ok. så jeg har et par spørgsmål, eller bekymringer.

 

1. skal jeg melde det til politiet? jeg vil ikke være hysterisk, der "skete jo ikke noget" og jeg har absolut ingen interesse i hverken bøder eller aflivning el.lign., men jeg stoler simpelthen ikke på, at han kan finde ud af at holde den i snor, når han allerede har vist, at han ikke kan tage konsekvensen af at have en aggressiv hund. det betyder, at jeg er virkelig bange for at møde den igen, selv om jeg vist aldrig har set den før. jeg kender ymers mor ret godt, så kunne måske kontakte hende. det skal dog hverken være unfair eller meningsløst, hvad mener i?

 

2. så er jeg helt vildt ked af, at min fuldstændigt traumefri hund har fået sådan en rids i lakken, han var virkelig ked af det og helt ved siden af sig selv :megaked: - kan jeg forvente, at han reagerer med frygt næste gang han møder stor, sort hund, og skal jeg tage nogle forholdsregler? desværre har han ingen "venner" af den type, så vi kan ikke så godt træne det.

 

3. og så er der mit eget traume - pludselig kan man føle sig frygteligt sårbar med sådan en lille hund, og jeg har aldrig før haft så meget som skyggen af utryghed ved at gå med ham i byen. det skal jeg lige have rystet af mig, puha.

 

nå, men jeg blev nødt til at gå fra ham efter en time derhjemme, vildt uheldigt, men jeg skulle præsentere i skolen. han virkede stadig lidt chokket, men jeg har rørt/trykket ham over hele kroppen uden nogen umiddelbar reaktion. jeg gav ham en stak frosne lammeben, og håber, at han sover til jeg kommer hjem.

 

:???:

  • Like 3
Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 85
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Først, stakkels halfdan :ae:

 

1.

Og så, ja gu skal du melde det, anden gang den hund gør det, hvad i ved af, ejeren går uden snor med en hund der viser agressiv adfærd.

Den bliver ikke dømt til aflivning da der ikke er bidt hul eller hvordan det nu står i loven, men han ka idømmes bøder, betaling af læge og få et påbud om at holde hunden i snor og evt. en mundkurv.

 

2. Pas.

 

3. Kender det godt, selvom cujo ikke er lille, har jeg stået i lignede situationer som dig med cujo.

Få snakket om det, ud med og ellers bare prøve at være rolig og ikke ynkende omkring stumpen :ae:

Et besøg hos dyrlægen i morgen kan måske være en ide, ikke alle hunde viser umiddelbart smerter med det samme eller bagefter.

Redigeret af guanomo
Link til indlæg
Del på andre sites

1) Enig med Guanomo. Selvfølgelig skal det meldes når idioten ved hans hund har gjort det før og stadig ikke engang gider sætte den i snor :evil:

 

2) Jeg ville gerne tilbyde skippers hjælp, men vi er jo lidt langt væk, han er ellers lövchensocialiseret...

 

3) Igen enig med Guanomo. Prøv at huske på at i indtil nu kun har haft gode oplevelser så hvorfor skal i være uheldige igen.

 

En stor krammer til dig og Halfdan... :bighug:

Link til indlæg
Del på andre sites

Åhha, masser af :ae: :ae: :ae: til dig og ikke mindst Halfdan...

 

Ang. dine sprøgsmål:

1.

Jeg er hysterisk nok til godt at kunne finde på at melde det. Har faktisk gjort det, dengang en (ejer)løs Amstaf sprang på Stella.

Den pædagogisk korrekte løsning ville nok være at kontakte manden (nu har du jo hans nummer) og fortælle ham at du ser dig nødsaget til at melde ham hvis han ikke putter snor/mundkurv på kræet. Ikke som trusler, men med udgangspunkt i ønsket om dialog.

 

2.

Jeg ville helt klart give ham noget beroligende. NU. Og de næste 14 dages tid. SereneUm, Calm remedy eller baldrian, alt efter hvad du har i huset. Og så ellers få arranget nogle positive hundemøder med hunde af den type. Gerne i snor til en start.

 

3.

Du skal nok komme over det :ae: Det tager bare lidt tid.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville uden tøven melde det! Alternativt så er det bare en anden hund, det går ud over næste gang. Og hvem ved om den slipper så heldigt fra det?

 

Og jeg stemmer i med Lykkeliv. Giv ham noget beroligende så hurtigt som muligt! Og fortsæt mindst 2-3 uger. Det tager toppen af traumet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Klüssendorf

Hvor er jeg dog ked af, at I skulle opleve sådanne en situation. Min far har lige været udsat for noget ligende, hvor en stor hund kommer løbene og hiver fat i hans lille Boston, der sidder på skødet af ham i hans kørestol. Det kostede en operation og en nu meget gal hund.

 

Da vores Jack russel blev overfaldet fik vi af vide af dyrlægen, at man altid bør anmelde det, da der kun er et vist antal gange man tolerere, at en hund overfalder andre. Så ja, jeg synes du skal anmelde episoden. Men jeg er også efter hånden blevet temmelig hård hvad overfaldende hunde angår, og mener efterhånden, at en hund der kommer løbende og angriber gentagnene gange, bør aflives. Vi har selv oplevet det to gange af hunde er kommet løbende ud fra en grund på vores vej og overfaldet en af vores hunde. Første gang gik det rigtigt galt og anden gang blev hunden reddet af et tykt dækken. MEN til sommer har de jo ikke noget dækken på, og hvor galt går det så......

 

Jeg vil prøve at hjælpe ham over episoden, ved at lade ham møde nogle venlige store hunde, måske nogle herinde fra kan hjælpe med en terapihund.

 

Jeg har ikke noget svar til, hvordan du selv kommer dig over chokket. Jeg er selv blevet meget mere opmærksom på, hvordan den anden hund opføre sig, når jeg møder en stor hund, der kommer gående imod os. Og er desværre blevet meget skeptisk overfor at lade mine hunde mødes med DDB´er, som var af den race, der overfaldede vores jack russel. Selv om jeg godt ved, at det er kedeligt og små dumt, at miste tilliden til en hel race bare fordi man har haft en dårlig oplevelse med et enkelt eksemplar.

 

Jeg håber at I begge får det bedre meget hurtigt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Årh nej da, stakkels Halfemand..

 

Ja, jeg ville melde det til politiet, så det står i systemet.. For det er jo så ikke første gang, det er sket:evil:

 

Dernæst, så ville jeg ikke forvente noget som helst, for det kan Halfdan mærke på dig.. Så du må ikke tænke "åh nej, hvad nu..." hvis I møder en sort hund. Slap af og kig på Halfdan

 

Og jo, jeg forstår godt din frygt. Da Luna blev overfaldet, turde jeg ikke i lang tid ikke gå, der hvor overfaldet skete (overfaldshunden blev aflivet, men det gjorde samboen (som stod og kiggede på) ikke).

Link til indlæg
Del på andre sites

Æv altså, stakkels, stakkels jer :ae:

 

Jeg ville normalt ikke anmelde fordi at en anden hund i et ubevogtet øjeblik er gået til angreb, men i dette tilfælde hvor det ser ud som om ejeren ikke fatter en bjælde, og på trods af at hans hund allerede har overfaldet en hund, alligevel syntes det er ok at gå rundt med den uden snor, så ville jeg bestemt overveje om en anmeldelse var det der skulle til for at folk kan færdes sikkert i området.

 

Som de andre er inde på, så sørg for at halfdan får noget beroligende og find hurtigs muligt nogle søde hunde der ligner overfaldshunden som I kan have nogle positive oplevelser med.

 

Og som Guanomo, så ville jeg nok også smutte en tur forbi dyrlægen (eller kiropraktor), sådan en rusketur kan godt være ret voldsom og han kan forvredet/forstrukket nogle led i ryggen/nakken.

 

Og hvad angår dig selv, så er det nok samme kur som Halfdan, lidt beroligende (bachs rescue remedy kan også bruges til mennesker) og en masse positive oplevelser :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

tak for alle jeres svar. jeg sidder i skolen nu, og ryster stadig helt, jeg synes faktisk ellers ikke, at jeg er pivet. men det ser bare VOLDSOMT ud, det ved de af jer, der har oplevet det. og så med en hund, der er næsten 10 gange så stor som den anden.

 

jeg har besluttet at anmelde det. ellers stoler jeg bare ikke på, at han holder sin hund i snor. og det skal han. tænk, han var på vej ind i et fritløbsområde med en hund der to uger før i samme park havde sendt en hund på dyrehospitalet :stupid: han virkede ikke ligeglad, men mere sådan :vedikke: - totalt uforstående og chokeret og ret stenet. jeg har skrevet en mail til ymers mor for at høre hvad der skete i deres situation - så jeg får det videregivet rigtigt til politiet.

 

vi kender to andre han-rot/labber fra parken, men jeg ved, at de kan være nogle bisser, og halfdan er ikke glad for dem egentlig, de hilser bare kort. ejerne er begge alkoholikertyper, så de er nok ikke lige egnet som terapihunde. synes ellers, at vi kender mange både store og små, men vist ingen sorte labradortyper. jeg må lægge hovedet i blød.

 

og sidst: hvilke af de beroligende midler i anbefaler er bedst? og kan det købes på apoteket, eller mon jeg forbi dyrlægen? jeg overvejer, om halfdan skal til dyrlægen. eller måske kiropraktor i stedet - det havde jeg også tænkt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er jeg ked af det på både din og især Halfdans vegne :cry:

 

Det skal meldes, og det kan kun gå for langsomt .. Det er bare ikke iorden at hunden 1. har gjort det før, 2. har en uansvarlig ejer (med stort U!!!)der ikke kan finde ud af at tage sine forholdsregler når han nu allerede én gang har fået bevist, at hans hund er aggressiv. :evil:

 

Jeg håber sådan at I kan møde nogle søde store sorte hunde, og omend Ninja er mørkebrun, stiller vi meget gerne op til noget pæn og rolig hilsning! (dog skal Halfdan nok lige komme sig over det værste chok, Ninja er jo også hvalp og vil så gerne lege)

Link til indlæg
Del på andre sites

tak for alle jeres svar. jeg sidder i skolen nu, og ryster stadig helt, jeg synes faktisk ellers ikke, at jeg er pivet. men det ser bare VOLDSOMT ud, det ved de af jer, der har oplevet det. og så med en hund, der er næsten 10 gange så stor som den anden.

 

jeg har besluttet at anmelde det. ellers stoler jeg bare ikke på, at han holder sin hund i snor. og det skal han. tænk, han var på vej ind i et fritløbsområde med en hund der to uger før i samme park havde sendt en hund på dyrehospitalet :stupid: han virkede ikke ligeglad, men mere sådan :vedikke: - totalt uforstående og chokeret og ret stenet. jeg har skrevet en mail til ymers mor for at høre hvad der skete i deres situation - så jeg får det videregivet rigtigt til politiet.

 

vi kender to andre han-rot/labber fra parken, men jeg ved, at de kan være nogle bisser, og halfdan er ikke glad for dem egentlig, de hilser bare kort. ejerne er begge alkoholikertyper, så de er nok ikke lige egnet som terapihunde. synes ellers, at vi kender mange både store og små, men vist ingen sorte labradortyper. jeg må lægge hovedet i blød.

 

og sidst: hvilke af de beroligende midler i anbefaler er bedst? og kan det købes på apoteket, eller mon jeg forbi dyrlægen? jeg overvejer, om halfdan skal til dyrlægen. eller måske kiropraktor i stedet - det havde jeg også tænkt.

SereneUm ka købes hos de fleste dyrlæger, Baldrian hos Matas og helsekost bikser... Jeg er gladest for Calm Serum og har altid noget i huset. Men det køber jeg i England og det har du jo ikke tid til at vente på :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Åhha, masser af :ae: :ae: :ae: til dig og ikke mindst Halfdan...

 

Ang. dine sprøgsmål:

1.

Jeg er hysterisk nok til godt at kunne finde på at melde det. Har faktisk gjort det, dengang en (ejer)løs Amstaf sprang på Stella.

Den pædagogisk korrekte løsning ville nok være at kontakte manden (nu har du jo hans nummer) og fortælle ham at du ser dig nødsaget til at melde ham hvis han ikke putter snor/mundkurv på kræet. Ikke som trusler, men med udgangspunkt i ønsket om dialog.

 

2.

Jeg ville helt klart give ham noget beroligende. NU. Og de næste 14 dages tid. SereneUm, Calm remedy eller baldrian, alt efter hvad du har i huset. Og så ellers få arranget nogle positive hundemøder med hunde af den type. Gerne i snor til en start.

 

3.

Du skal nok komme over det :ae: Det tager bare lidt tid.

 

Fuldstændig enig!

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh nej, lille Halfdan da :ae:

 

Godt, du melder det, det vil jeg også sige, at du skal!

 

Hvis Halfdan har taget psykisk mén i forhold til store, mørke hunde, så stiller jeg gerne op med Møffe, hvis det er du tror, det kan hjælpe... Han er godt nok ikke kortpelset og heller ikke helt sort - til gengæld er han stor, og mestendels sort...

 

Han har aldrig gjort en flue fortræd, er meget blid i sin omgang (medmindre Halfdan er kastreret? Det kan Møffe ikke finde ud af), omend han kan være lalleglad - men det dæmpes behændigt med godbidder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Fy for dælan en træls oplevelse :ae:

 

Håber i begge er OK!!

 

Se at komme hjem til ham, så snart du kan komme til det og få proppet noget beroligende i ham.

 

Vi brugte med stor succes Baldrian sidst Bamse blev overfaldet - Der var intet at mærke på ham bagefter, hvor han de andre gange er gået nogle skridt tilbage i "kunne lide andre hunde" udviklingen.

Mener han fik 5 Baldrian på én gang og han vejer omkring 18-19 kg.

 

Men ved ikke om Serene UM og de andre der er blevet foreslået er bedre :vedikke:

 

Ville ønske jeg havde en hund jeg kunne stille til rådighed - Det har jeg desværre bare ikke.

For din skyld, så synes jeg du skal gøre meget ud af, at få nogle gode oplevelser med kendte hunde de næste par dage.

For hvis du ikke helt er kommet dig over oplevelsen, så risikere det at smitte af på Halfdan, som måske slet ikke er så påvirket af det.

 

Så før du selv har fået helt styr på følelserne så synes jeg ikke du skal kaste dig ud i hundemøderne med store sorte hunde.

 

Ved ikke om det måske kan være en hjælp at få en hund med, som han er tryg ved, som han kan se hilse på figurant hunden først, så han kan se der ikke sker noget - Og du kan se at hunden er sød og venlig?

Aner ikke om det er en god ide og hvad der skulle tages af hensyn... Men det er der nok nogen der kan kommentere på ;-)

 

Og ja - Det er super du melder det!!

 

Og skynd dig at få Halfdan til dyrlæge og send regningen til ejeren af den anden hund.

Der skal være en konsekvens der kan mærkes for ham og Halfdan skal tjekkes for evt. skader der kan være skjult af chokket! Ring evt. og spørg din forsikring hvordan det bedst skal gribes an.

Link til indlæg
Del på andre sites

tak for jeres tilbud om at mødes med jeres store hunde, som jeg nok gerne vil benytte mig af senere hen. først må jeg lige se, om hans tillid til andre hunde er gået helt i stykker - det har jeg på en måde svært ved at forestille mig, han er jo lidt beklædt med teflon ellers, og generelt meget, meget tryg og glad både over for store og små - nu må vi se, jeg håber det bedste.

 

jeg har snakket med min dyrlæge nu, hun synes ikke, at hun vil se ham i dag, han stresser desværre meget op hos hende, og han skal hellere have ro. hun var helt enig i jeres råd om sereneum, og jeg lovede at ringe i morgen tidlig, så kan vi aftale om han skal ud til dem, om hun skal indringe noget smertestillende eller hvad der skal ske. vi talte LÆNGE, og jeg vidste, at ymer er hos dem også, så hun slog op, at han havde været på københavns dyrehospital først, og senere fået smertestillende fra dem - hun kunne tydeligt huske, at han var blevet overfaldet for nyligt, så hun var helt rasende. jeg elsker bare min dyrlæge meget højt :hjerte:

 

nå, min mand er hos halfdan nu, det er også bedre, jeg har stadig de her stresshormoner i kroppen, han er nok bedre til at slappe af med ham. det lyder fjollet og måske lidt hys, og det kommer også meget bag på mig, hvor "fysisk" jeg reagerer på det, kan kun forestille mig, hvordan det må sitre inden i den lille halfemand :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Øv hvor er det en træls oplevelse for jer :ae: Jeg håber, at I bliver ok igen, og at Halfdan ikke får problemer af det.

 

Jeg ville også helt klart melde det. Manden har jo ligesom vist, at han ikke fatter at der skal snor på. Næste gang kan det jo gå helt galt, og det kan du måske forhindre ved at melde ham.

- Jeg indrømmer; jeg har overhovedet ingen tålmodighed med hundeejere, der render rundt med løse hunde, som de ikke har styr på - OG som oven i købet hapser sig fast i andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

tak for jeres tilbud om at mødes med jeres store hunde, som jeg nok gerne vil benytte mig af senere hen. først må jeg lige se, om hans tillid til andre hunde er gået helt i stykker - det har jeg på en måde svært ved at forestille mig, han er jo lidt beklædt med teflon ellers, og generelt meget, meget tryg og glad både over for store og små - nu må vi se, jeg håber det bedste.

 

Du giver bare et praj, hvis det er! :5up:

 

jeg har snakket med min dyrlæge nu, hun synes ikke, at hun vil se ham i dag, han stresser desværre meget op hos hende, og han skal hellere have ro. hun var helt enig i jeres råd om sereneum, og jeg lovede at ringe i morgen tidlig, så kan vi aftale om han skal ud til dem, om hun skal indringe noget smertestillende eller hvad der skal ske. vi talte LÆNGE, og jeg vidste, at ymer er hos dem også, så hun slog op, at han havde været på københavns dyrehospital først, og senere fået smertestillende fra dem - hun kunne tydeligt huske, at han var blevet overfaldet for nyligt, så hun var helt rasende. jeg elsker bare min dyrlæge meget højt :hjerte:

 

nå, min mand er hos halfdan nu, det er også bedre, jeg har stadig de her stresshormoner i kroppen, han er nok bedre til at slappe af med ham. det lyder fjollet og måske lidt hys, og det kommer også meget bag på mig, hvor "fysisk" jeg reagerer på det, kan kun forestille mig, hvordan det må sitre inden i den lille halfemand :cry:

 

Selvfølgelig har du skidt! Jeg går rundt med adrenalinen pumpende efter bare et simpelt hanhunde-møde... Stod med en vidt fremmed, knurrende hanhund i går, med ejer 50meter væk og råbende... Ikke just fedt! Fik den dog jaget væk, hjulpet på vej af ejerens råben højst sandsynligt... Men uuuh, jeg vare rasende længe efter og den der "argh, det går galt"-eftervirkning, var længe om at fortage sig... Tør slet ikke tænke på, hvordan jeg ville have haft det efter et regulært overfald - og så med de størrelsesdimensioner mellem overfaldshund og offer! :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...