Hop til indhold

Gadehunde ?


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Hejsa

 

Jeg er ret tiltrukket af mange af de græske gadehunde, og det har jeg været i nogle år nu. Jeg er ved at se om jeg rent praktisk kan have en hund med mit nuværende job - som nogle af jer ved - og jeg ved ikke hvilken.

 

Men jeg kunne godt tænke mig at høre om der er folk herinde med en gadehund fra Grækenland og hvordan det fungerer? Jeg kender desværre kun folk, der har mødt dem på adfærdsbehandlinger, og det er ikke ret mange, og da det netop er årsagen til, at de møder dem, så må man sige, at det giver et lidt "falsk" billede jo :-)

 

Samtidig kunne jeg godt tænke mig at høre, om andre der ikke har sådan en hund, kunne finde på det?

 

Mine overvejelser går især på socialiseringen og hundens evne til at leve i DK - og ikke bare overleve, men have et superliv her hos mig. Jeg er ikke som sådan skrømt af at der er ting at arbejde med, men det der bekymrer mig og gør, at jeg ikke endnu har hentet sådan en hund, er frygten for at ende med en skrækslagen sky og usocialiseret flugt-hund, hvis I forstår....

 

Man kunne naturligvis se hunden i DK ved en plejefamilie, men er det en garanti... ? Ja der er mange ting at overveje. Og som sagt - tanken tiltaler mig, da mit hjerte banker for dyrevelfærd, men jeg er også meget i tvivl.

 

Så del gerne jeres gode og mindre gode oplevelser, hvis I vil.

 

Og ja jeg ved godt, at der er nogle, der er imod, at man henter en hund i udlandet - men jeg håber at vi alligevel kan enes om en sober tone i tråden, som der plejer at være herinde.... Især da jeg oprigtigt er motiveret for at læse andres erfaringer med gadehundene.

 

Jeg modtager naturligvis også gerne PB, hvis det er foretrukket:-)

 

MVH Den nysgerrige

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ingen gadehund, så egentlig er jeg ikke den du søger til at svare på din tråd ;-) Men jeg tillader mig nu alligevel at svare, da jeg dagligt møder 4 gadehunde i "min park"...

 

De to thailandske gadehunde er super hunde. De nyder livet i vores "provinsby" (Horsens) og Karla leger jævnligt med tæven. Tæven Ivy er meget kærlig og imødekommende overfor alle - mennesker som hunde. Hanhunden Sam er en glad og frisk dreng - meget egetkønsaggressiv og ret reserveret. Men kender han først folk er han glad og fro...

 

De to græske hunde er desværre en anden historie. Især den lille papillon-agtige ting, Rosie, tænker jeg nok burde have været aflivet / blevet hvor hun var... Hun er skrækslagen! For alt! Mennesker, hunde, biler, regnvejr, blæst osv osv osv.... Det gør ondt i hjertet at se hende :megaked:

 

Den sidste græker har jeg kun set på afstand. Hun ser ok ud - ikke bange som Rosie - men hun kan ikke lide fremmede. Hverken mennesker eller hunde og de holder sig derfor (naturligt nok) for sig selv...

 

Jeg har hørt masser af super gode historier om gadehunde, tror dog aldrig selv jeg ville turde kaste mig ud i det.... men det er mine holdninger og ikke noget du som sådan kan bruge til noget :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svaret - jeg kan sagtens bruge dine oplevelser og erfaringer..

 

Det er præcis sådan en hund som den lille Rosie, du beskriver, som jeg ville være ked af at ende med.... Det tror jeg alle hundeejere forstår.... Det er OK, at der er ting at arbejde med - men livskvaliteten.... Jeg så på siden, at nogle hunde kan have forstyrrelser, der først viser sig senere... Det kunne jeg godt tænke mig at vide mere om også - jeg har tænkt mig at kontakte nogle af foreningerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg flere gange mødt grækere på vores ture, og de har altid virket som glade, imødekommende hunde, der havde det fint med fremmede hunde og mennesker. Men det har været forbigående møder, så der kan jo godt have været adfærdsproblemer, som man ikke lige kunne se ved første øjekast. Men de har i hvert fald hverken virket sky eller nervøse. Nu bor jeg jo i København, og måske sørger man for ikke at sende de mere sky/nervøse hunde til storbyen? Jeg ved det ikke. :vedikke:

 

Jeg har også mødt et par stykker til agilitystævner, der også umiddelbart har virket som dejlige, velafbalancerede hunde.

 

Til gengæld har jeg også hørt om flere grækere, der har lidt af svær separationsangst.

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg kan komme med en hurtig beskrivelse af mine forældres hund anna, som har været i danmark i lidt over et år - hun er et sted mellem 2 og 2 et halvt, og var altså en ung hund, da hun kom hertil.

 

i det store og hele er hun en skøn og velfungerende hund. hun har aldrig haft problemer med at tilpasse sig et liv i et hjem, og er ikke bange for vaskemaskine, trapper, tv og hvad man ellers hører. hun er "kold" ifht. alene-hjemme og pasning hos andre, og kommer tydeligvis fra et hjem. hun er heller ikke lydfølsom eller på anden vis nervøs.

 

anna har ganske få "issues" - hun har ressourceforsvar over for andre hunde, men ikke overfor mennesker. og lige da hun kom til danmark, gøede hun en del af andre hunde på afstand. det gør hun ikke længere, men hun er stadig noget gøende/vagtsom inden døre. hun har et fint hundesprog, hilser venligt på både hanner og tæver og har leget super godt med min hvalp. over for fremmede mennesker er hun en anelse tilbageholdende først, og dæmper rigtig, rigtig meget. det gør hun i det hele taget, og er ret insisterende i sin slikken på en, kravlen rundt på en, liggen sig på ens skød og poten en i hovedet, hvis man kigger den anden vej. "hun vil så gerne elskes" siger min mor, og selv om det selvfølgelig er en menneskeliggørelse, er det svært at ikke opfatte hendes indsmigrende adfærd over for alle der træder ind i hjemmet, som et resultat af hendes fortid.

 

hun kan ikke gå uden snor, og er heller ikke lige frem lærenem - men her spiller min mors manglende interesse i den slags helt sikkert også ind.

 

i det store og hele er hun bare en super god, glad og kærlig hund - og meget, meget kær :hjerte:

 

4486138493_57609977ce.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

i det store og hele er hun bare en super god, glad og kærlig hund - og meget, meget kær :hjerte:

 

 

Det er i hvert fald ikke løgn! :lun:

 

Jeg ville gerne have en gadehund, men desværre ved jeg nogenlunde hvilke racer jeg kan bedst med (molosser), og dem er der ikke meget af i de blandingshunde, der kommer fra Polen eller Grækenland.

Et alternativ kunne være en Galgo fra Spanien, jeg har det nemlig også helt fint med mynder..

 

Jeg synes det er fantastisk at vi kan få lejlighed til at hjælpe ellers dødsdømte hunde fra andre lande, og kan ikke forstå hvorfor nogen kan have noget imod det. Men selvfølgelig er sådan en hund ikke for alle og enhver. Det bør være nogen med lidt hundekundskab, eller som minimum en vilje til at lære, der tager en gadehund til sig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har da lidt kendskab til især Græskehunde.dk.

Tror ikke at mange hvalpe af usocialiserede hunde kommer til DK.De er, hvis moderen er totalt usocialiset ikke til at fange og hvis, så er de uegnede til adoption her.De allerfleste findes som usatte kuld , nogengange tillige med tæven.Ofte en meget ung tæve, der så, for bare et år siden var en ønskehvalp dernede.Eller børnenes legetøj???

Jeg har Nana på 6 år, hun var vel ca 12 uger ,da hende ,søskende og tæven kom til DK. Hendes mor var påkørt og så blevet uduelig som jagthund.

Min anden græker er Snoopy , han blev smidt ud over klipperne i en papkasse med søskende ca 1 mdr gammel. 2 stk overlevede turen og han boede på internat til 5 mdr´s alderen hvor han så landede i Kastrup til mig.

Han er nok en jagt/bordermix.

Så har jeg de 2 plejehvalpe, hvor Dolly er hjemme i nyt hjem, men kommer til pasnng i morgen,pga for lang tid alene.Og Dennis, som hentes til nyt hjem torsdag.

Begge meget kække hvalpe.

Jeg har jo kun haft hvalpe/unghunde i pleje , aldrig kønsmodne voksne hunde . Men i min omgangskreds er der mange grækerer, nogle er adopteret med skavanker, der var kendte, andre er fuld på toppen , som en gennemsnits danskfødt hund.

Men næsten alle har været udsat for menneskelig ondskab, svigt , sult osv. Og så er de ofte lige over socialiseringsalder ved ankomst, da rabies først gives ved 3 mdr´s alderen.Og hvis de har boet på et samlingssted fra 6 uger til 14 uger har de altid været sammen med andre hunde og derfor kommer alenehjemmetræning først igang , efter de er faldet til i DK.

Så en lidt ydmyg , måske mere sart hvalp vil være lidt svær at få tilvænnet alenehjemme. Så der skal tid til.

Der kommer da også racehunde hjem, har set flere tipetanske spaniel, bordercollie, Thi thu?? , schæfer , boxer, dalmatiner, cocker, dalmatiner, beagle, breton,engelsk setter, gordonsetter, pointer,tervueren, kan ikke lige huske flere. Så ved man jo lidt mere om hvad man får.

Men godkendes man til en hund, kan man jo ønske sig en jagthund, en hyrdemodel, en mindre selskabshund, og tillige beskrive ens interesse for pelspleje.

.Den gule er min Nana, den sorte liggende er Snoopy begge omkring 20 kg .

Både Nana og Snoopy er meget motionskrævende, men det ved man jo med disse typer. Og de små er små, tror ikke at Dennis kommer over 6 kg og Dolly nok omkring 8 kg. Dennis vejer 4,5 kg nu. De er små hyggehunde, men kan da sagtens lære en del lydighed .

Kravene til adoptionsfamilier er ofte lidt forskellige, efter hvilken hundetype der ønskes, alder, alenehjemmetid , bopæl osv.

Vil lige sige jeg også har 4 stk cockerspaniel, så her er fyldt godt op.

Billeder af hunde 010.jpg

Dennis090111.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har da lidt kendskab til især Græskehunde.dk.

Tror ikke at mange hvalpe af usocialiserede hunde kommer til DK.De er, hvis moderen er totalt usocialiset ikke til at fange og hvis, så er de uegnede til adoption her.De allerfleste findes som usatte kuld , nogengange tillige med tæven.Ofte en meget ung tæve, der så, for bare et år siden var en ønskehvalp dernede.Eller børnenes legetøj???

Jeg har Nana på 6 år, hun var vel ca 12 uger ,da hende ,søskende og tæven kom til DK. Hendes mor var påkørt og så blevet uduelig som jagthund.

Min anden græker er Snoopy , han blev smidt ud over klipperne i en papkasse med søskende ca 1 mdr gammel. 2 stk overlevede turen og han boede på internat til 5 mdr´s alderen hvor han så landede i Kastrup til mig.

Han er nok en jagt/bordermix.

Så har jeg de 2 plejehvalpe, hvor Dolly er hjemme i nyt hjem, men kommer til pasnng i morgen,pga for lang tid alene.Og Dennis, som hentes til nyt hjem torsdag.

Begge meget kække hvalpe.

Jeg har jo kun haft hvalpe/unghunde i pleje , aldrig kønsmodne voksne hunde . Men i min omgangskreds er der mange grækerer, nogle er adopteret med skavanker, der var kendte, andre er fuld på toppen , som en gennemsnits danskfødt hund.

Men næsten alle har været udsat for menneskelig ondskab, svigt , sult osv. Og så er de ofte lige over socialiseringsalder ved ankomst, da rabies først gives ved 3 mdr´s alderen.Og hvis de har boet på et samlingssted fra 6 uger til 14 uger har de altid været sammen med andre hunde og derfor kommer alenehjemmetræning først igang , efter de er faldet til i DK.

Så en lidt ydmyg , måske mere sart hvalp vil være lidt svær at få tilvænnet alenehjemme. Så der skal tid til.

Der kommer da også racehunde hjem, har set flere tipetanske spaniel, bordercollie, Thi thu?? , schæfer , boxer, dalmatiner, cocker, dalmatiner, beagle, breton,engelsk setter, gordonsetter, pointer,tervueren, kan ikke lige huske flere. Så ved man jo lidt mere om hvad man får.

Men godkendes man til en hund, kan man jo ønske sig en jagthund, en hyrdemodel, en mindre selskabshund, og tillige beskrive ens interesse for pelspleje.

.Den gule er min Nana, den sorte liggende er Snoopy begge omkring 20 kg .

Både Nana og Snoopy er meget motionskrævende, men det ved man jo med disse typer. Og de små er små, tror ikke at Dennis kommer over 6 kg og Dolly nok omkring 8 kg. Dennis vejer 4,5 kg nu. De er små hyggehunde, men kan da sagtens lære en del lydighed .

Kravene til adoptionsfamilier er ofte lidt forskellige, efter hvilken hundetype der ønskes, alder, alenehjemmetid , bopæl osv.

Vil lige sige jeg også har 4 stk cockerspaniel, så her er fyldt godt op.

 

 

Tak for dit supersvar! Jeg har set Dennis på siden et par gange:-) Han er rigtig fin at se på.

 

Hvor er det et flot stykke arbejde du gør!

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan fortælle, at jeg nu har haft 14 hvalpe gennem 6 år og de har så været snorevant, børne, hunde , menneskevant og rimelige renlige i forhold til alder ved adoption.

De allerfleste har udviklet sig fint, dog er een tævehvalp som udvokset blevet noget vanskelig i forhold til andre hunde, men på lydighedstræningsbanen er hun kanon.

Det sker desværre, som for hende, at deres stressniveau ikke rigtig falder ned efter måske meget kedelige oplevelser dernede. Måske medfødt, hvis moderen har gennemgået drægtighed under frygtelige forhold.Hendes ejerer er faktisk meget dygtige hundemennesker.Men jeg synes, det er sjældent de bliver så akavede. Og jeg kunne ikke se, at hun ville blive anderledes som voksen, men var nok lidt mere reserveret end sin søster.

Da jeg 1 ste gang blev godkendt, var min drømmehund optaget, altså andre kom før mig., så jeg skrev bare,at jeg ønskede en tævehvalp uden for meget pelspleje, som ville kunne matche en cockers behov for motion, altså kunne følge med og tåle det. Så kan man få forskellige beskrivelser og foto, også af hunde, der ikke står på adoptionslisten i DK.

Sådan kom nana til mig.

Snoopy blev spottet af en bekendt, der var nede i Athenområdet og hente nogle hunde, der var adopteret. Hun synes, han var så sød, ca 3 mdr og ikke til adoption. FORDI HAN VAR SORT. Der er ikke så stort efterspørgsel efter sorte hunde, de findes på alle danske internater som labber og labber mixer.

Så jeg fik navnet på hans opholdssted og skrev for at hører, hvad de vidste om ham, og så sagde jeg så ja.Så der står vel 1000 kasserede dernede, vi ikke kender til. Der er faktisk et helt land fuldt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Har også kun mødt et par stykker flygtigt, som var nogle søde blandinger at se på. :lun: Og rent adfærdsmæssigt har jeg ikke kunnet mærke, de kom fra sådanne kår. De virkede rolige og afballanceret og snakkede fint med Smilla. :vedikke:

 

Aqua Lene og Søren har én (hørte jeg lige i natholdet forleden :blink:). Deres hund havde vist været meget sky fra starten, men var blevet en vidunderlig familiehund og de var nu ved at se på at skulle have nr 2 hund dernede fra. Lene er åbenbart en stor dyreven. :lun:

 

Jeg kan godt forstå tanken tiltaler dig - og du virker også så oplagt til sådan et projekt, synes jeg. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange gadehunde (nu taler jeg mest om grækerne) kræver lige lidt mere erfaring og vilje end andre hunde, men det er klart min erfaring at de fleste der kommer til DK er velsocialiserede og skønne i omgang.

 

Jeg tror at rigtig mange af hunden bor inde hos familier imens de er små og nuttede eller bliver samlet op på gaden og pusse-nusset af lokale og turister. Når de så bliver voksne, ja så er det ikke sjove mere og bliver smidt ud eller forsøgt dræbt. Men under den vigtige prægningsperiode, der har de rent faktisk fået en del kontakt og socialisering. Jeg tænker, at det er der for mange af dem er velfungerende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå det vidste jeg ikke, men der er jo 2 organisationer, der begge arbejder i det græske, og det er jo et stort land. Der er flere noget kendte mennesker, der har dem, men det annonceres eller promoveres ikke af foreningen. Sanne rockmor fandt selv een på et Mallorca internat for år tilbage.Så de spanske vinder også frem herhjemme.

Og fra Rumanien, Bosnien, og polen kommer nu en del.

Skulle have haft hvalpe fra Bosnien , men de kom til Jylland, derfor nu de græske igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gud kan man det? Det var godt nok en god måde...

 

som ulla også skriver om, blev min mor anbefalet at få hele godkendelsesproceduren ordnet på forhånd - så de havde mulighed for at "slå til" når den rigtige hund dukkede op. på trods af at jeg har læst en del skepsis omkring lige præcis godkendelsen, er den nemlig ret grundig, og tager lige lidt tid - der skal aftales besøg osv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå det vidste jeg ikke, men der er jo 2 organisationer, der begge arbejder i det græske, og det er jo et stort land. Der er flere noget kendte mennesker, der har dem, men det annonceres eller promoveres ikke af foreningen. Sanne rockmor fandt selv een på et Mallorca internat for år tilbage.Så de spanske vinder også frem herhjemme.

Og fra Rumanien, Bosnien, og polen kommer nu en del.

Skulle have haft hvalpe fra Bosnien , men de kom til Jylland, derfor nu de græske igen.

 

Undskyld, det var spanske gadehunde Aqua Lenes er fra - og den hedder Pablo.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har 2 skønne græske hunde fra GH. Jeg har haft dem i over 5 år nu. :hjerte: De er virkelig dejlige og velfungerende. De elsker alle mennesker og har et godt hundesprog. De er med mig stort set alle vegne, og elsker at være med hvor der sker noget.

De har også altid været med mig på job og elsker de unge mennesker.

 

De spreder så meget glæde og folk siger altid jeg skal huske hundene når jeg kommer. :lol:

 

De havde deres ting i rygsækken da de kom, Flaffy havde en del vogtning overfor ting ( hans ting) og Zozo havde lidt alene hjemmeproblemer, som hurtigt var løst med hjælp. Flaffy kan ikke lide små børn, men det vidste jeg da jeg var i kontakt med GH. De har jo stadig en fortid som ikke kan slettes, men jeg synes de er velfungerende.

 

Min 3. Luna er dansk omplacering og hun har sørme også haft sine lig i lasten.

 

Jeg elsker virkelig mine 3 skønne hunde og ja jeg skal altid have gadehunde i mit hjem. :lun:

 

De har været gode lærermestre igennem min uddannelse, og er bare blevet rigtige dejlige hunde.

 

Ang socialicering så tror jeg gadehundene er godt socialiseret det bliver de nød til for at få mad osv. Men de hunde der har levet år på et internat uden at se andet, det kan være meget mere svært.

Gadehundene der lever i byen er vant til lidt af hvert.

 

Du er altid velkomme til at kontakte mig for mere info. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for alle de gode svar og erfaringer. Ja jeg har jo tiden til at finde den rette hund - uanset hvorfra:-)

 

Og tanken tiltaler mig meget.... Jeg må i tænkeboksen:-)

 

Jeg vender nok retur til nogle af jer senere med flere spørgsmål:-) Jeg kan godt lide at "gardere mig" så meget som muligt - at anskaffe et levende væsen er en stor ting for mig. Jeg gennemtænker derfor sådan noget grundigt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for alle de gode svar og erfaringer. Ja jeg har jo tiden til at finde den rette hund - uanset hvorfra:-)

 

Og tanken tiltaler mig meget.... Jeg må i tænkeboksen:-)

 

Jeg vender nok retur til nogle af jer senere med flere spørgsmål:-) Jeg kan godt lide at "gardere mig" så meget som muligt - at anskaffe et levende væsen er en stor ting for mig. Jeg gennemtænker derfor sådan noget grundigt.

 

 

Det kan jeg godt forstå, det er også en stor beslutning.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis man er godkendt kan man jo også se en netop adopteret hund på siden, "Skæbner," man synes er underskøn , passer i størrelse og udseende, alder osv. Og spørge, om dens søster /bror måske findes dernede.De er måske til adoption i Tyskland eller andet land og står bare dernede og venter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hov ja – jeg havde da helt glemt at nævne ressourceforsvar, som flere også nævner i tråden. Men rigtig mange af dem jeg har haft i pleje – måske 9 ud af 10 – har haft en eller anden form for ressourceforsvar. Men det er heldigvis gået hurtigt over for de flestes vedkommende, når de lærer, at der er rigelige mængder mad og ben.

 

 

Lily, som er flyttet permanent ind hos mig, har stadig lidt ressourceforsvar, men det er blevet meget bedre. Hun smider sig ovenpå mig og gnasker ben – men tage noget fra hende, det kan jeg altså godt glemme. ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...