Hop til indhold

Hvalp, hvalpetræning, hundegård eller ej. Mange spørgsmål ved køb af hun


Gæst Gear
 Share

Recommended Posts

Hej.

 

Vi står lige før at skulle vælge en Breton hvalp, og der er pludselig mange spørgsmål der trænger sig på.

 

Når hvalpen er stor nok til det, har vi mulighed for at den kan få sit "værelse" i et isoleret "redskabsrum" med varme, som mest fungerer som et depotrum / bryggers. Det e bygget sammen med huset, men der er dog ikke direkte adgang fra huset.

Fra dette rum er tanken at indbygge en " hundeleem" med adgang til en hundegård. For os virker det som ideelle forhold for en aktiv hund.

Rummet / hundegården skal bruges når familien går i seng, samt når vi er på arbejde.

 

Vi er dog alligevel i tvivl, vil en hund opleve det som for meget adskillelse fra familien, hvis den både skal være der om natten og i dagstimerne.

 

Alternativ er at den om natten sover i vores "kontor" som ligger midt i huset, hvor den under alle omstændigheder, får en kurv og et fristed.

 

I dagstimerne kan den så komme ud i rummet / hundegården, når vi ikke er hjemme. ( omtalte rum er iøvrigt det sted som er mest køligt i et ellers varmt hus, videre vil hundegården ligge på skyggesiden af huset)

 

Og når vi nu er i gang, hvordan er dagsrytmen for en hvalp ( får den når den er 9 uger) dette i forhold til alenehjemmetræning m.m. Jeg har mulighed for at arbejde hjemme en meget stor del af tiden de første uger.

 

Viden om Breton modtages også, positiv som negativ

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 92
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Hvis hunden skal være alene i et antal timer om dagen bør den ikke også være alene om natten, dvs jeg ville tage den med ind ikke bare i huset men i soveværelse mine ligger i en kurv i soveværelse;), til alenetid syntes jeg hundegård med adgang til rum lyder fint, men der skal selvfølgelig trænes dvs hunden skal lære langsomt at være glad for hundegården, jeg fodre altid i hundegården og til hvalpe har jeg et tæppe som dufter af mig,( jeg har det liggende i min stol) med ud til kurven hver dag, en radio i inderummet er også en god ide;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil mene at hvis alternativet er at hunden skal sove alene på et kontor i stedet for, så ville jeg lade den være i hundegården, så den er tryg ved det.

 

Dog vil jeg mene at det bliver ret meget alene tid, og det kræver virkelig meget "hunde tid" når i så er sammen med hunden.... Han kommer jo til at være alene om natten og hele dagen, det er måske... 14-16 timer om dagen, alt efter hvor meget i arbejder og sover...

 

Ellers er Kleos idéer rigtige gode til hvordan i får hundegården til at være et dejligt sted!

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi må være ærlige og sige, at vi aldrig får hund i soveværelset.

 

Hvis vi vælger " rumløsningen" bør den så ikke også have et fristed i huset, eller kan en hund ikke finde ud af, at have to " værelser"

 

Jeg medgiver at 14-16 timer lyder af meget, men de fleste mennesker sover vel ca. 7 timer og går på arbejde i 8 timer......, og jeg har heller ikke kendskab til at det er nødvendig og have hund i soveværelset, vi har også noge børn ( 4 og 6 år)

 

jeg respekterer selvfølge jeres tilbagemeldninger og sørger jo også imput, så misforstå mig ikke

Link til indlæg
Del på andre sites

En hund har ikke brug for et fristed på den måde, den har brug for at være sammen med sin familie ;-) Den skal nok selv søge et sted hen hvis den vil sove i fred.

 

Hvad med en hundekurv uden for jeres soveværelse og så et gitter foran? Så kan den høre jer og er da lidt i nærheden.

 

Ja de fleste arbejder og sover en del timer dagligt, og derfor lader de fleste af os hunden sove i soveværelset. Hunden ved godt om den er alene eller om den er sammen med familien.

 

 

Jeg synes også det lyder af mange timer alene. Jeg har slædehunde og de er ikke kendt for at være super sociale og sådan, men alligevel sover de på gulvet i soveværelset om natten. De kan selv vælge hvor de vil sove, og den ene falder nogle gange i søvn i stuen men om morgenen ligger han altid i soveværelset.

Den anden går med i soveværelset når vi går i seng.

 

 

Hvorfor tænker du at hunden skal være et køligt sted? Er der mulighed for varme om vinteren? En breton er jo ikke specielt pelset, så forestiller mig ikke lige at den vil gå og svede i normale temperaturer i huset?

 

 

Angående hvalpe og alene hjemme er det ikke noget de kommer med, de har til de flytter været vant til at være sammen med søskende og mor hele tiden. Så det skal de lære, ligeså stille. Ved ikke hvordan i vil gøre om natten, men i forhold til arbejdstid så starter man med at lade hunden være alene meget kort tid, altså få sekunder, og øger det langsomt i starten og kun hvis hunden er tryg ved det. Men det kan du læse en hel masse om, her er en søgning på nogle tråde her på forum: http://www.hunde-forum.dk/search.php?searchid=1924411

Link til indlæg
Del på andre sites

Alenetid er alt den tid hvor hunden ikke er i samme rum spm jer, dvs hvis du lukker en dør mellem dig og hunden er den alene;), det bliver til alt for meget hvis du er væk 8 timer om dagen og lukker hunden væk om natten og måske oven i købet også på et kontor når du er hjemme;), hunde er flokdyr og skal være sammen med jer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Alenetid er alt den tid hvor hunden ikke er i samme rum spm jer, dvs hvis du lukker en dør mellem dig og hunden er den alene;), det bliver til alt for meget hvis du er væk 8 timer om dagen og lukker hunden væk om natten og måske oven i købet også på et kontor når du er hjemme;), hunde er flokdyr og skal være sammen med jer.

 

Eller i hvert fald have valget. Vores husky vælger ofte at sove alene om natten, men han kan altid komme hvis han vil være hos os, og f.eks. når det tordner så kan han godt lide at være hos os...

 

En ting man også skal huske hvis man vælger at hunden skal være alene om natten er f.eks. at alle hverdags aftner skal man bruge hjemme... Det duer ikke at man har hunden alene hjemme hele dagen og natten og så skal man lige til forældremøde på skolen også... Så er hunden pludselig alene hjemme 20 timer om dagen...

 

Det sagt: Så kan vi alle jo være ude for at vores hunde skal være alene hjemme i længere tid af gangen... F.eks. havde vi et tidspunkt hvor vores hunde skulle være alene hjemme 9 timer hver torsdag, og det var ved at slå mig ihjel bare at tænke på det... Men nogen gange er det jo bare den eneste mulighed, og det kan hunde altså sagtens overleve...

Link til indlæg
Del på andre sites

Personligt gad jeg ikke ligge på en madras og sove, ude i noget redskabsskur, når hvalpen skulle lære at det var et trygt sted at være. Og jeg mener, at det er alt for groft at lade hvalpen sove alene det første stykke tid. Det er jo bare en hvalp, som er vant til trygheden fra sin mor og sine søskende. At sove alene et nyt sted, er virkelig groft. Det ville I ikke engang byde jeres 6 årige barn. :blink:

 

Så hvis den slet ikke må sove i soveværelset eller lige uden for dette, så ville jeg lære den at sove i kontoret og jeg ville sove sammen med den, det første stykke tid, så den lærte at der var trygt og godt at være. Så ville jeg langsomt øge afstanden og rykke min madras tættere og tættere på soveværelset, indtil den til sidst havde vænnet sig til, at sove alene i kontoret med dørene åben.

 

Så slipper I også for, at den hyler og piver hele natten, kradser noget i stykker eller tisser/skider overalt i angst for at være alene.

 

 

 

En anden ting du lige skal overveje, er at hvis hunden bare bor i en hundegård det meste af tiden, så kan det være svært at lære renlighed. Så jeg ville have den indenfor i starten, for netop at kunne bære den udenfor og rose den udenfor, når den sked dér.

 

I kan overveje, at lave en "sandkasse" i hundegården, hvor hunden må tisse og skide, og lære hvalpen at det er dér, den må gøre. Så slipper i for at rende rundt, og samle lorte op, i hele hundegården.

 

 

 

Til sidst vil jeg bare minde om, at en hundegård aldrig kan erstatte lufte-ture. Og at I også skal lære hvalpen konstruktiv omgang med mennesker og børn, så det er bedst at den i starten er så meget sammen med jeres familie som muligt. For det er kun sammen med jer, at den kan lære ting som ikke at hoppe op af mennesker, at tage hensyn til børn osv.

Link til indlæg
Del på andre sites

2-3 år :engel:

 

Hundens alder

 

Det er jo det, jeg mener. Jeg arbejder i en børnehave, hvor der for skolebørnene snart skal være overnatning. De er altså 5-5½ år gamle og de sover ikke alene, selvom de er mange børn sammen. Der er selvf. voksne til stede.

 

Ville man ikke byde det til et barn på 5-6 år, skal man heller ikke byde det til en hvalp hvis alder svarer til en 2-3 årig. Også selvom jeg er imod, at man behandler hunde som mennesker/børn.

 

 

Jeg kender ikke racen breton. Men vi har selv en enormt selvstændig race, og så selektiv han har været i sin teenage-periode, er jeg glad for at han har sovet og været sammen med os, i sin hvalpetid. Havde vi ikke det bånd, var samarbejdet og træningen kørt af sporet i dag, fordi han som de fleste unghunde, løsriver sig lidt fra sine mennesker og bliver mere selvstændig. Det er kun sundt og godt - så længe tilknytningen til familien er så stærk, at det ikke betyder noget.

 

Det er også værd at tage med i sine overvejelser, når man overvejer alenetid og udetid m.m.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var ikke fordi det skulle handle om børn, men i hjemmet er det vel normalt nok at en 5-årig sover på eget værelse. Jeg synes så bare ikke at børn og hvalpe kan sammenlignes lige på det område, men skrev blot alderen for at forklare, at når hvalpen flytter fra opdrætteren, er den altså meget meget lille.

 

 

Min yngste, da vi fik ham hjem havde vi også en ældre hund. Han skulle lære at sove på gulvet (fordi manden var bange for at han ville falde ned fra sengen :lol:), åh men jøsses. Selvom den store hund var der og vi var i sengen, så hylede han noget så hjerteskærende. Så vi tog turnus i at ligge os ned på den store hundepude og ligge med ham til han var ved at falde i søvn - derefter kunne vi så kravle op i sengen, og engang imellem lige stikke en hånd ned til ham, hvis han begyndte at rode rundt.

 

Den ældste gik også helt naturligt med i soveværelset da vi fik ham hjem, og samme med at ligge med en hånd nede ved ham. Det ér en ret stor ting for sådan en lille hvalp at flytte og pludselig sove alene, igen, de er jo vant til at sove i ske med alle deres søskende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sus&Siku

Hvorfor ikke starte med en hundekurv i soveværelset, så kan i altid rykke kurven ind i et andet værelse med tiden.

I skal alligevel i en længere periode op med hvalpen om natten(toilet træning), så er det altså nemmest, hvis man er i det samme rum.

 

Her sov hunden som hvalp i sin kurv, som er stillet nær sengen i soveværelset. I dag kan han selv vælge, hvor han vil sove og han vælger nogle gange enten min datters seng eller sofaen i stuen. Han flytter sig i løbet af natten.

 

Kurven kan også bruges når der kommer gæster :-) Eller når der skal skabes ro i ens bette hjem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Puhhhh! Jeg synes det lyder som et trist hundeliv! Være lukket væk fra flokken om natten, være i hundegård om dagen og have sin kurv i et mennesketomt kontor:(

 

Som minimum bør hunden have en kurv i stuen, så den kan ligge i samme rum som jer når i er hjemme. Hvis i får den vænnet til hundegården, skal den nok selv sige til når den vil derud og have fred.

 

Kan den ikke bare sove et valgfrit sted i huset om natten? Er ikke sikker på at jeg forstår hvorfor den skal spærres inde/ude:vedikke:

 

Og hvad har i tænkt jer at lave med hunden? Det er jo en temmelig aktiv race, så et kvarters gåtur morgen og aften er ikke nok. En understimuleret hund risikerer at få adfærdsproblemer, og med 2 små børn i huset, er det en farlig cocktail. Skal i træne med den? Jagt? Har i en "ansvarsfordelig" - hvem lufter hvornår?

 

Og nej, børn og hvalpe er ikke det samme. Og dog! En hundehvalp skal behandles som et spædbarn. Den skal være sammen med jer mest muligt, nusses, trøstes, tørres op efter og have 100% opmærksomhed for at blive tryg og renlig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville aldrig sælge en hvalp til en familie, som ikke har tænkt på at når den er flytte hjemmefra kan den ikke bare sove ene og forladt....Den vil kalde og klage sig i søvn...Men det er så jeres valg, Hvorfor skal I have en hund??? Hvad skal den bruges til???

´Jeg kan kun anbefale, at I som minimum, sover det samme sted som hvalpen de første uger..

Link til indlæg
Del på andre sites

Har i tænkt på, hva det kræver når i er hjemme ? Op tidligere om morgenen og ud og lufte inden familien tager på arbejde. I en periode op om natten for at hvalpen kan komme ud og tisse. Evt. sove med hvalpen i en periode. alene hjemme træning som kan være meget svært for nogle hunde.Når i kommer hjem skal der luftes igen. Der skal leges og hunden skal udfordres mentalt og trænnes x flere dgl i basal lydighed. I kan ikke lade hvalpen være alene uden opsyn med børnene, da hvalpen nemt bliver for voldsom og bider med deres hvalpetænder, og jeres børn er ikke særlig gamle, og skulle jo gerne være glade for hunden og ikke ende med at blive bange for den. Og så er der jo socialisering hvor den skal vende sig til andre mennesker, børn, biler, hunde, køre tog og bus osv. Så er der hunde Trænning der skal passes ind. At få en hvalp hjem er som at få en baby hjem, alt skal læres, med stor tolmodighed fra ejer.

syntes umiddelbart at der ikke er meget tid i jeres hverdag og et ønske om at hunden skal være sammen med sin familie som muligt.

er i klar til et 3. Barn ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Har i tænkt på, hva det kræver når i er hjemme ? Op tidligere om morgenen og ud og lufte inden familien tager på arbejde. I en periode op om natten for at hvalpen kan komme ud og tisse. Evt. sove med hvalpen i en periode. alene hjemme træning som kan være meget svært for nogle hunde.Når i kommer hjem skal der luftes igen. Der skal leges og hunden skal udfordres mentalt og trænnes x flere dgl i basal lydighed. I kan ikke lade hvalpen være alene uden opsyn med børnene, da hvalpen nemt bliver for voldsom og bider med deres hvalpetænder, og jeres børn er ikke særlig gamle, og skulle jo gerne være glade for hunden og ikke ende med at blive bange for den. Og så er der jo socialisering hvor den skal vende sig til andre mennesker, børn, biler, hunde, køre tog og bus osv. Så er der hunde Trænning der skal passes ind. At få en hvalp hjem er som at få en baby hjem, alt skal læres, med stor tolmodighed fra ejer.

syntes umiddelbart at der ikke er meget tid i jeres hverdag og et ønske om at hunden skal være sammen med sin familie som muligt.

er i klar til et 3. Barn ?

en Breton er en jagt hund. Dvs den er energisk, samt er den meget social og har brug for afværge sammen med sin familie.

ved godt det lyder, meget negativt det jeg har skrevet, men er ment som lidt Info omkring hva det kræves.

men med som så meget andet kan man ikke forbedre sig på alt � og det er noget alle hvalpe ejer oplever, men vil man virkelig det nye familie medlem, jamen så finder man jo ud af det �

Link til indlæg
Del på andre sites

Om selve racen breton kan jeg da også fortælle lidt, vi har haft en breton, ualmindelig dejlig mild hind og pragtfuld jagtkammerat, kræver ganske meget aktivering og er en blød og nem hund at arbejde med, fantastisk i familien når bare den bliver brugt og så afgjort ikke en hundegårdshund på den måde at det er en meget blød og mild race som elsker kontakt og søger mennesker meget;) racen er jo en stående hønsehund, vores blev brugt til andejagt samt drivkraft, det er nok ikke det bedste han manglede afgjort noget og tog ofte spontan stand på luftetur m. M vi har fundet mange fasaner på vore ture;) jeg er vild med racen men vil ikke kunne tilbyde den nok, i min verden er en breton så udpræget en jagthund så den skal bruges og helst til det den er lavet til nemlig jagt på hønsefugle ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej

 

Mange imput og tanker, tak for det.

 

Om hvalpe er lige som børn........., ja det kan nok diskuteres herfra og til juleaften, dog er en hund et dyr og et barn er et menneske.

 

Jeg kan da lige ridse vores tanker op igen.

 

Hvalpen skal selvfølgelig have nærhed i starten og resten af sit liv, hvilket i min verden ikke behøver at være i soveværelse, hvor den alligevel ikke må være når den bliver større.

 

Når det så er sagt, så er det min klare overbevisning, at en hund slet ikke har godt af, at have et helt hus og boltre sig i / eller tro den skal passe på, hverken om natten eller om dagen.

 

Så løsningen i forhold til hundens "værelse" er kontoret med montering af et "børnegitter". Her er der så mulighed for at tilbringe de første nætter.

 

Visse brugers negative holdning til hundegård forstår jeg ikke. At kunne tilbyde en hund frisk luft eller en varm kurv, som det selv passer hunden. Virker for mig som noget meget ideelt, når den skal være alene hjemme, og det skal hunde nu en gang, når deres ejer er på arbejder osv.

 

Så snart der er nogen i huset, så skal hunden selvfølgelig ikke være i sin hundegård.

 

Vi skal ikke bruge hunden til noget konkret, dog måske jagt / marktræning. Men vi er en aktiv familie, som ikke slider på vores sofa, så vi vil have en hund der gider leg, vand, skov, have og måske måske måske jagt.

 

Vi er selvfølgelig interesseret i at høre om forslag til andre hundetyper...................

 

Men lad os bare lade socialiseringen ligge :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

(null)

Vil afgjort ikke anbefale en breton hvis ikke du vil bruge den, det er synd for både hund og jer. Breton er en udpræget jagthund som skal bruges for at den skal kunne fungere i en familie.

Som du stiller det op har jeg svært ved at finde en race, måske en terrier af en slags? Det bør afgjort være en rimelig selvstændig race uden tendens til alenehjemme problemer;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil sige som flere andre herinde - en hund er et flokdyr , den må ikke være alene 14 - 15 timer idøgnet ! det er alt for meget- og ganske og aldeles uacceptabelt for en lille hvalp. Man får vel en hund for at være sammen med den -ligesom med børn ? en hundhvalp kræver megen tid - den er en baby på 4 ben, den kræver leg og træning og det tager tid og vil tage tid resten af dens liv , når den engang bliver gammel vil den stadig " kræve " tid til oplevelser og gode gåture, minimum 3x daglig , heraf bør den ene tur være på ca 1 - 1½ times varighed - det er et langtidsprojekt at have hund ( og børn ) !.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har også kikket på en Jack Russel Terrie / Parson.

 

Åha, sådan en er altså en sjov fætter! Men for dælen, hvor er der krudt i røven på sådan en!!!! Og så kan de godt lide at gø. Længe!!!!

 

Min veninde har en parsons, Axel, og han bruges ikke til noget særligt. Han er forholdsvis nem, og ikke af den larmende slags. Men tror de har været heldige:lol: De har en søn på 4 år, og hund og barn fungerer perfekt sammen.

 

Men der er masser (!!!!!) af krudt, fis og ballade i sådan en. Som i virkelig meget! Så den kræver nogle ture, også gerne nogle riiiiiigtiiiig lange nogle. Og så er den nok ikke rigtig egnet til jagt i Dk.

 

Har i overvejet lab eller golden? Eller den mere skøre af slagsen, Toller? Sidstnævnte kan dig ret nemt have problemer med stress og temperament.

 

Og går i allerede på jagt? Og i så fald, hvilken slags?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...