Hop til indhold

Nu orker jeg faktisk ikke mere. Jeg har givet op og vi flytter om nogle år.


Louisen
 Share

Recommended Posts

Langt. Og ja, overskriften siger det hele.

 

Vi bor på Nørrebro. Jeg tilbringer 98% af min tid her, da jeg har arbejde hér også og alt, hvad jeg har brug for, er hér. Jeg forlader kun bydelen for at besøge familie og venner, eller tage i skole (er pt. i praktik, så det er ikke meget jeg skal derhen i dette halvår).

 

Men jeg kan bare ikke mere ift. andre hunde og deres elendige ejere.

 

 

Det er jo ingen hemmelighed, at vi har haft et knald-hårdt træningsforløb med Taiki, fordi han udover at være blevet overfaldet et par gange (...) af store, løse hunde (hvor det kun var et spørgsmål om sekunder og held, at det ikke endte i slemme bidskader), også er en teenager med hormonerne uden på pelsen.

 

Jeg har snart brugt samme beløb på adfærdsbehandling, speciel holdtræning, medicin, dyrlægetjek (hvis han nu havde smerter), bøger m.m. som jeg i sin tid betalte for ham, for at komme hans problemer til livs. Vi træner hver dag. Jeg bruger SÅ meget tid og energi på det. Jeg har ingen tid tilovers til andre fritidsaktiviteter og i de perioder hvor min uddannelse er meget krævende, har jeg næsten intet socialt liv, fordi jeg ikke går på kompromis med Taikis træning.

 

 

Det lyder alt sammen rigtig godt, men vi når lige akkurat at have en uge eller 14 dage, hvor Taiki bare mestrer træningen godt og har overskud, er rolig og har tillid. Så opstår der en episode med en løs hund uden indkald, og vi er tilbage til start.

Det er jo klart - han bliver bekræftet i, at løse hunde ikke kan stoles på og er farlige, og ikke respekterer hans (/vores) grænser. Hvordan bliver man den angst og stress kvit? Det kan man ikke under disse vilkår.

 

 

Seneste episode var nu til aften, hvor vi går på en sti, 200 meter fra en gruppe mennesker og deres hunde. Taiki har fuld fokus på mig og vi passer os selv.

Der kommer en stor, sort hund blæsende imod os. Jeg råber "Vi hilser ikke!", men den ignorerer sin ejers indkald.

Ejeren løber så efter sin hund, men er jo temmelig langt væk. Den sorte hund kommer helt hen til os. Taiki "flipper ud", men jeg holder ham fast i selen, så han rokker sig ikke væk fra min side.

Den sorte hund begynder at knurre og cirkle rundt om os. Jeg cirkler med, så jeg hele tiden holder mig imellem de to hunde, mens jeg råber "Du holder dig væk!" til den sorte hund (ikke fordi det virkede eller at jeg havde regnet med det. Men for at signalere over for ejeren, at situationen var kritisk. Det fik hende da også til at løbe).

 

Hun får fat på sin hund og mumler undskyld. 2 sekunder mere og jeg tror, at situationen var gået ud af kontrol. Ikke pga. min hund, som jo var fastholdt, men pga. den løse hund, der virkelig ikke havde til sinds at ignorere Taiki.

 

 

Og det er jo bare én historie ud af mange.

Jeg er af princip ligeglad med løse hunde, så længe de har et godt indkald og ejerne holder øje. Så råber jeg bare, at vi ikke hilser - og Taiki oplever også, at jeg siger noget og så går den anden hund væk = han behøver ikke gøre noget, og kan være tillidsfuld.

 

Men herinde i byen er der bare for mange hunde. For mange hunde uden indkald og med hovedløse hundeejere. 200, 300, 400 meter er ikke nok afstand at passere på, og føle sig sikker på at hundene ikke blæser hen til min.

Jeg ved præcis hvordan Taiki skal trænes - og jeg har også oplevet, hvilken dejlig, rolig og harmonisk hund han er, når vi får lov til at være i fred.

Så der er intet, jeg selv kan gøre længere. Det er ude af mine hænder.

 

 

Jeg ved godt, at der også kan findes hovedløse hundeejere ude på landet. Men forskellen er bare, at der måske i et område er max 10 hunde, hvoraf de 1-2 måske har tankeløse hundeejere. Så det ER bare nemmere at undgå end herinde, hvor der måske bor 50 hunde i samme område og der dermed ér tilsvarende flere hovedløse hundeejere (hvis vi går ud fra, at statistikken er den samme - hvilket jeg ikke tror, da der er mange ressourcesvage hundeejere her).

 

 

Jeg elsker Nørrebro, men så snart jeg er færdiguddannet, så flytter jeg med hunden. Jeg håber meget, at kæresten vil med, selvom han har sagt, at han vil bo her hele sit liv. Jeg ved ikke, hvad det vil betyde.

Men jeg kan ikke længere forsvare det her og jeg orker det heller ikke.

 

Det hjælper heller ikke, at en del hundeejere her i området mener, at min hund er et surt bæst. Hvad filan skal jeg gøre? Jeg kan bruge så mange penge jeg vil, uden at komme problemet til livs, så længe folk ikke tænker sig om. Nogle af dem med dårligt indkald, er de samme, som mener at min hund er dum. Det er møg provokerende.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

:ae: Kan godt forstå din frustration... Ved ikke hvad jeg ellers skal sige... Kan vist bare fortælle at jeg er viiirkelig glad for at ha' flyttet på landet, vi møder aldrig andre hunde på gåturene her, selv om genboen har to uopdragne hunde. Håber virkelig at det løser sig for både dig og Taiki.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved heller ikke hvad jeg skal sige... Det må være vanvittigt frustrerende, at man ikke engang kan gå en tur med sin hund uden at være nervøs for blive opsøgt af løse hunde og at situationen måske eskalerer til et slagsmål.. Hvor ville det dog være nemmere at være hundeejer, hvis folk bare tog det skide indkald alvorligt!

 

:ae: til dig og Taiki

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er det samme her, min hund er dog blevet næsten 4 år men det er 10 gange hvor de rent faktisk har fået fat eller jeg er kommet til skade og utallige gange hvor vi har måtte kæmpe og flugte for at komme væk fra løse hunde. Jeg har dyb medfølelse med dig, da jeg faktisk i lørdags måtte for fat i en hundejer som jeg før har haft råbt med, en anden hund senere samme dag, hvor min og den rent faktisk kom op og slås også igen dagen efter hvor en dame ikke kunne få knappen på hendes flex til at virke så jeg måtte løb baglæns, da det gik op mig, jeg falder bag over en kæmpe sten og slår mig. Jeg har smadret begge knæ til blods for at slippe væk fra en løs hund som ville dræbe Jack hvis den kom tæt nok på. Jeg ringer ALTID til politiet, de er ligeglade. Da jeg smadrede mine knæ ville han ikke engang lave en sag og sagde at jeg ikke skulle tage på skadestuen.

Jack er ødelagt. Han laver udfald, han HADER andre og han venter ikke længere på at jeg får styr på tingene hvis der kom en løs hund hen med angribende adfærd. Han bider dog ikke, han markerer. Men jeg stod søndag og tænkte nu flytter jeg. Han er kun fire, det er et held han ikke er kommet fysisk alvorligt til skade endnu.

Jeg ville ønske nogle ville gøre noget!

Jeg kan i hvert fald snart ikke mere. Ikke mere adfærdsbehandling, angstmedicin og træning. Det bliver ødelagt hver gang. Jeg tænker ikke længere på de andre hunde som han napper. Jeg kan ikke længere have medfølelse for stupide mennesker. Jeg køber ikke stor sort hanhund igen. Der er flere herude som nu har små hvide tæver da de selv har prøvet at have sort stor hanhund herude og det er ALLE som går efter min. Fra han var 3 måneder til han nu snart bliver 4 år. Hvis bare hundeloven rent faktisk ville virke på det punkt med ansvar for sin hund. Så mange gange jeg har råbt efter en kamp for at undgå andre hunde, hvad loven den siger.

Jeg håber i finder ro et andet sted. Jeg er desværre så uheldig at dette er en af de eneste steder i Aalborg hvor man må have hund og da Jacks eneste 3 venner bor herude og han ikke kan komme med i tog pga hans udfald, så er det vigtigt for mig at blive i området også er det ikke andre muligheder.

Jeg håber bare at Jack når at blive gammel.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder godt nok slemt, hvis du vil blive boende var det så ikke en ide med en cykelanhænger til hunden og så cykle lidt mod Charlottenlund fort, dyrhaven mv når han skal luftes , så du simpelthen fjerner dig fra området. Det lyder omstændigt for en luftetur, men det er bare en vanesag. Jeg har også en spidshundehan, og det jeg kan se er at mange især labradorhanner og terriertyper tænder fuldkommen af på min hund - de kan ikke læse ham og han har derudover en ret kraftig indvirkning på samtlige tæver i området hvad enten de er i løb eller ikke - han ejer ganske enkelt det hele (efter egen opfattelse). Selvom vi ikke bor på Nørrebro så er min også blevet angrebet flere gange, hvor min var i snor og den anden løs. Hvis min er løs er der ingen der angriber - heldigvis har han en vanvittig stærk psyke og han sætter altid angriberen på plads (men jeg gør meget for at undgå det, feks aldrig hundeskove med ukendte hanhunde), Min går videre uden at ænse angriberen også næste gang vi møder den. Jeg har forhindret nogle angreb, især da han var unghund, ved at sætte ham af, gå ind foran ham og flippe ud på angriberen, og med det mener jeg at jeg bliver stjernetosset- og forsøger med ro, vrede, fagter, råb, ja en enkelt gang lyttede hunden efter da jeg sagde dæk- det havde jeg bestemt ikke forventet. Men indrømmet det kræver at man når at opfatte hvad der er undervejs inden det sker, for nogen gange går det hurtigt. Jeg hader også alle de løse hunde folk ikke har styr på og jeg har også lært at et sted som hundeskovene kan være et ret problematisk sted. Det er fedt når der kommer gode hunde, og noget rigtig, rigtig skidt når der bare er een hund som er håndteret forkert. Nørrebro er stedet hvor der er adskillige potensforlænger hunde og jeg ville, hvis jeg var dig ikke tage flere chancer med din fine shiba.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det bedst jeg har gjort i mit liv, var at flytte fra Nørrebro.... At komme ud hvor der var luft og højt til himmelen var det perfekte for mig..... men man kan altså stadig møde mærkelig hund :hmm: Håber du finder på noget..... hvorfor skal i vente til du er færdig med din uddannelse med at flytte? hvis du mistrives skal du da tale med din kæreste så i kan finde en løsning begge kan leve med

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en Nihola cykel og den bliver brugt i stor stil. Jeg har bare ikke så mange kræfter, men vi kommer da ud og se noget andet meget ofte. Det hjælper bare ikke, når man i hverdagene på sin aftentur bliver antastet af løse hunde som er sure.

 

 

Grunden til, at vi/jeg ikke kan flytte før, er det økonomiske aspekt. Jeg er på SU og får tillæg, og jeg kan ikke arbejde ved siden af studiet. Så jeg har mine max 7000 kroner at rutte med hver måned, som skal dække alt.

Min kæreste er offentlig ansat, så han er heller ikke rig.

Vi har ikke bil og det vil være dyrt og omstændigt med den offentlige transport. Flytter vi væk herfra, vil transporten tage mange timer, og det kan jeg ikke overskue + det er dyrt + det er tid, Taiki så ikke får.

 

Samtidig bor vi så her i min kærestes andelslejlighed, som er hans drømmehjem. Så jeg tror simpelthen ikke på, at jeg får ham til at flytte, indtil jeg selv kan lægge en sjat penge hver måned i form af en rigtig løncheck, så vi kan få noget endnu større og federe. Og udsigten til bare at flytte nu, uden min kæreste, bryder jeg mig ikke om - det vil også gå ud over Taiki, som anser ham for sin "menneskefar", de er SÅ tæt knyttede.

 

 

På den måde er min vurdering lige nu altså, at det vil være mere ærgerligt for Taiki hvis vi flytter nu, end hvis vi venter. Og venter vi, er vores økonomi også så sund, at vi nok kan låne penge til et mindre hus med en god have. Det er der ikke råd til hvis jeg flytter nu, for jeg vil være nødt til at stifte gæld for at flytte og udover det økonomiske pres i hverdagen, vil det også betyde at vi skal blive boende i noget småt og ikke-optimalt længere tid.

 

 

Men hvorom alting er, så er jeg ret hård. Min kæreste ville helst bare flytte over på den anden side af gården, så vi blev i andelsforeningen, men fik noget større, når tid er (børn osv.). Men jeg bliver her ikke. Vi må tage vores forholdsregler og så snart jeg er færdig om 1½ år, så flytter vi. Her på Sjælland kan jeg få job alle steder som pædagog (det er i Jylland at der er arbejdsløshed). Og ellers har vi råd til bil.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt forstå dig - bor jo også selv på Nørrebro - og det er brandirriterende med løse hunde /flexlinehunde som folk HELLER IKKE kan styre - lige nu prøver jeg at socialisere Ollie til så mange hunde som muligt for at undgå at han flejner ud når han engang bliver voksen , det bringer mig så i kontakt med mennesker jeg normalt aldrig ville omgås -alkoholiker og narkomantyper, men det er der ikke noget at gøre ved - jeg er født og opvokset i den " Sorte Firkant " og her bliver jeg - løse hunde og underlige typer kommer ikke til at jage mig væk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt forstå dig - bor jo også selv på Nørrebro - og det er brandirriterende med løse hunde /flexlinehunde som folk HELLER IKKE kan styre - lige nu prøver jeg at socialisere Ollie til så mange hunde som muligt for at undgå at han flejner ud når han engang bliver voksen , det bringer mig så i kontakt med mennesker jeg normalt aldrig ville omgås -alkoholiker og narkomantyper, men det er der ikke noget at gøre ved - jeg er født og opvokset i den " Sorte Firkant " og her bliver jeg - løse hunde og underlige typer kommer ikke til at jage mig væk.

 

Sådan har jeg også haft det. Det er faktisk en af de ting, jeg elsker ved Nørrebro. Jeg kommer langt bedre ud af det med "specielle typer" end med det bedre borgerskab, som jeg er vokset op i, men aldrig fandt til rette i.

 

Det er også derfor, at det er så svært for mig. Jeg kunne leve hele mit liv her og gør det jo også næsten. Bo her, arbejde her. Jeg kunne sagtens se mine børn gå i skole her, jeg elsker kvarterets unger og den kultur, der hersker imellem kulturerne, familierne osv.

 

 

Men hvis jeg vælger at blive her, fordi jeg elsker det her, så føler jeg ikke at jeg er mit ansvar som hunde-ejer værdig. Så vælger jeg at beholde en hund i et miljø, hvor han ikke trives og hvor det potentielt kan blive farligt - for ham, for andre hunde, for mig og min kæreste og eventuelle børn, vi får engang. Fordi vi kan have nok så meget styr på vores hund, men når andre ikke har og vi pr. refleks går imellem, så ender det galt. Jeg er allerede blevet bidt flere gange, fordi jeg går imellem og den anden hund rammer forkert, og får nappet mig i benet i stedet for at nappe Taiki - med hans pels ville det blot være en markering, men jeg har tynd hud, så det er altid meget voldsommere på mig (dog ikke skadestue-materiale, men blå mærker, sår og rifter, og blodudtrækninger).

 

Det vil altså sige, at skal jeg være mit ansvar værdigt, så kan Taiki ikke blive her. Og ærlig talt, så vil jeg hellere have udført en stomi og skide i en pose på maven, end jeg vil af med min hund utidigt. Han er min bedste ven og vi skal være sammen mindst 14 år endnu. Det kan slet ikke komme på tale.

Tilbage er kun at flytte med ham ud af byen - så det er det, jeg gør.

 

 

 

Jeg vil i øvrigt tilføje, at vi har været VILDT flittige med socialiseringen af ham i hvalpetiden og også senere hen. Og vi har virkelig forsøgt, at det blev så positivt som muligt, på Taikis præmisser, men uden i øvrigt at pylre ham eller skærme ham.

Da han begyndte at få anstrengt forhold til andre hanhunde, tog jeg hensyn til dét, sørgede for gode oplevelser med de hanhunde han stadig kunne med, leg med tæver og tlf. numre på hunde-vennerne, så vi altid kunne arrangere et møde, hvis der havde været lidt "venne-tørke" på turene i et par dage.

- Men til ringe nytte, når man går på fortovet og der så rundt om hjørnet kommer en kæmpe hanhund blæsende og uden forvarsel hopper på ens hund, rusker den, og man må rive den af og løfte sin egen hund op på skulderen, for at forhindre seriøs fysisk skade. Og samme hund to måneder senere IGEN kommer blæsende. Og imellemtiden kommer der så en helt anden hund ud af det blå, og farer direkte på Taiki uden forvarsel eller forspil, han ser den ikke engang før den ligger og gnaver i hans ryg, og må sparkes af.

Dét kan man ikke socialisere sig ud af. Og vi træner og træner som sagt, med adfærdsbehandler og det hele, og snart også holdtræning (her i maj). Men hver gang en løs hund kommer blæsende, så sendes vi tilbage til start.

 

Så jeg véd, at min sti er ren - jeg har IKKE fejlet som hunde-ejer. Tværtimod er jeg vokset med opgaven og jeg har gjort, og gør, helt sindssyg meget for, at komme min hunds behov i møde.

 

Hvilket så nu er inklusive at flytte fra mit drømmekvarter, fordi det er bedst for HAM. Så kan vi altid flytte tilbage igen senere, når han ikke ér mere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst presaio

Nu er jeg ikke opvokset i hovedstaden, ej heller brudt mig meget om at færdes i København, for stor en anmast by, og de ting eller butikker man har brug for, findes også ude for hovedstaden. Men sådan som jeg læser det, så findes der en stor "farlig" løs hund rundt om hvert 3. gadehjørne på Nørrebro, så unders det meget at der ikke er sket nogen trafikuheld med løse hundeinvolveret :hmm:

 

Syndt at læse alt det du og Taiki har været igennem af strabasser. For mig lyder det til at du/i(hunden) mistrives pga. alle de dårlige og problematiske oplevelser i har været igennem. Har det været til overvejelse at Taiki måske skulle komme ud i en pleje familie, bekendte eller familiemedlemer imens du bliver færdig med din uddannelse og har et stærkere økonomisk grundlag for at flytte til et andet sted. Det kunne give mere ro i hverdagen for både digselv, kærsten og hunden.

 

Jeg selv kan ikke se et problem i at f.eks. i flytte til udkanten af byen, billigere(som regl), og det tager ikke lang tid med tog til centrum, måske en zone dyre pr. måned, men det burde ikke vælte ens budget. Desuden er langt de fleste hunde vant til at være alene hjemme en 7-9 timer hver dag, så forbi du/i skal bruge lidt længere tid hver dag på transport, så kan jeg ikke se et tab ved det, hvis det i sidste ende giver en mere rolig hund, som ikke kommer ud for dårlige situationer/oplevelser og mindre tid skal der også bruges på at arbejde med det. Hvilket vel må give mere kvalitetstid i sidste ende for både dig og Taiki.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du kan /vil ikke flytte og du har ikke nogen løsninger, men du ved din hund er max belastet i området.......så forstår jeg faktisk ikke at du ikke kan se ideen i at sætte hunden på cyklen og cykle væk fra området for at lufte den. Ellers er jeg enig med forrige indlæg, så må eneste mulighed være at sætte hunden i pleje.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du kan /vil ikke flytte og du har ikke nogen løsninger, men du ved din hund er max belastet i området.......så forstår jeg faktisk ikke at du ikke kan se ideen i at sætte hunden på cyklen og cykle væk fra området for at lufte den. Ellers er jeg enig med forrige indlæg, så må eneste mulighed være at sætte hunden i pleje.

Hun cykler jo også væk ret tit, skriver hun. Men det kan man jo ikke gøre ved hver eneste luftetur, det vil jeg mene er ret urealistisk. Og så er det vel okay at blive frustreret over løse, sure hunde, når man er nødt til at lufte hunden der hvor man bor. Eller hvad?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hun cykler jo også væk ret tit, skriver hun. Men det kan man jo ikke gøre ved hver eneste luftetur, det vil jeg mene er ret urealistisk. Og så er det vel okay at blive frustreret over løse, sure hunde, når man er nødt til at lufte hunden der hvor man bor. Eller hvad?
Som jeg læser det er problemet større- hunden bliver ødelagt.. Jeg synes ikke det er urealistisk at cykle en tur og derefter lufte hunden. Der er omkring 10 min til grøndalsparken, fælledparken, kongens have og botanisk have. Der er lidt længere til frb have/søndermarken, Gyngemosen og på en god fri dag, ligger Utterslev mose, dyrhaven, Charlottenlund fort. Der er masser af muligheder og ja jeg ville gøre det hvis det var min hund. Min hund angribes også af fritgående hunde- og det er meget man risikerer ved at holde sin hund fast i det set up.
Link til indlæg
Del på andre sites

men der er jo også løse hunde i grøndalsparken, fælledparken, kongens have, botanisk have, frb have/søndermarken, Utterslev mose, dyrehaven, Charlottenlund fort osv. synes vi kommer vidt omkring, og vi møder da jævnlige løse hunde alle steder. selvfølgelig nogle steder flere end andre. heldigvis har vi kun haft en enkelt rigtig grim oplevelse i løbet af de sidste 3 år, så vi har nok været heldige, men jeg forstår da frustrationen. tror desværre bare, at man skal ret langt væk fra civilisationen, hvis man helt vil slippe for problematikken.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen det er da rigtig, men jeg ved fra en anden jeg kender der bor midt på nørrebro- at det er specielt slemt med barske hund omkring nørrebroparken og gaderne omkring. Jeg lufter ikke min hund nogen af stederne og du har ret i at man kan møde aggressive hunde alle steder. Men jo færre jo bedre :rolleyes: Men forbandet at nogen ikke tager relevant ansvar for deres hunde- det er for dårligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

men der er jo også løse hunde i grøndalsparken, fælledparken, kongens have, botanisk have, frb have/søndermarken, Utterslev mose, dyrehaven, Charlottenlund fort osv. synes vi kommer vidt omkring, og vi møder da jævnlige løse hunde alle steder. selvfølgelig nogle steder flere end andre. heldigvis har vi kun haft en enkelt rigtig grim oplevelse i løbet af de sidste 3 år, så vi har nok været heldige, men jeg forstår da frustrationen. tror desværre bare, at man skal ret langt væk fra civilisationen, hvis man helt vil slippe for problematikken.

 

Lige præcis i Frederiksberg Have og Dyrehaven tror jeg nu aldrig, at jeg har mødt en løs hund. Men f.eks. Grøndalsparken og Søndermarken er jo fritløbsområder, så der er man garanteret masser af løse hunde. ;-) Og ja, man render også på løse hunde i Fælledparken, Kongens Have, Charlottenlund Fort osv. Som jeg ser det, er der dog lidt kulturforskel fra bydel til bydel her i hovedstadsområdet. Nu har jeg ikke boet på Nørrebro, mens jeg har haft hund (og dengang jeg boede der uden hund, lagde jeg jo ikke mærke til den slags), men da jeg boede på Frederiksberg, var det lidt et problem, at alle mente, at alle hunde selvfølgelig skulle hilse og have lov til at gå hen til hinanden, og det var hvad enten man gik på fortovet eller i de grønne områder/parkerne. Her i Vanløse, hvor jeg bor nu, oplever jeg meget sjældnere den holdning, især når man bare går tur rundt i kvarteret, der er alle gode til ikke bare at lade hundene rende op i hovedet på andre hunde. I fritløbsområderne er der som i alle byens andre fritløbsområder, men i de grønne områder og parker, hvor man strengt taget ikke må have hundene løse, men hvor en del har dem løse alligevel efter uudtalt overenskomst, er de fleste også gode til at holde afstand og ikke lade hundene drøne over til fremmede hunde (altså, det sker da ind imellem, men slet ikke som på Frederiksberg, hvor det var reglen snarere end undtagelsen).

Link til indlæg
Del på andre sites

det korte af det lange for mig er at hvis folk har kontrol over deres hund må de lade dem være løse eller i flex så meget de vil - men det har de ikke - nogle få kan kalde 2-3-4-5 x før hunden kommer , det kalder jeg ikke at have kontrol , og for mig er det DET der er problemet, Tot gør og " danser " i snoren og jeg vil ikke have at det samme - måske - kommer til at ske med Ollie.

Link til indlæg
Del på andre sites

det korte af det lange for mig er at hvis folk har kontrol over deres hund må de lade dem være løse eller i flex så meget de vil - men det har de ikke - nogle få kan kalde 2-3-4-5 x før hunden kommer , det kalder jeg ikke at have kontrol , og for mig er det DET der er problemet, Tot gør og " danser " i snoren og jeg vil ikke have at det samme - måske - kommer til at ske med Ollie.

 

Det kan vi vist alle sammen blive enige om. :-) Men nu gik snakken jo på, hvordan det er i praksis.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det bedst jeg har gjort i mit liv, var at flytte fra Nørrebro.... At komme ud hvor der var luft og højt til himmelen var det perfekte for mig..... men man kan altså stadig møde mærkelig hund :hmm: Håber du finder på noget..... hvorfor skal i vente til du er færdig med din uddannelse med at flytte? hvis du mistrives skal du da tale med din kæreste så i kan finde en løsning begge kan leve med

 

Det er helt sikkert bedre her hvor vi bor end på Nørrebro, men tro mig, det er heller ikke sjovt her med en hund der ikke kan med andre og jeg taler af erfaring!! Jeg måtte droppe at gå i mosen med Futte fordi folk fuldstændig ignorerer at man kommer med en hund i snor eller beder dem om at kalde deres hund til sig. Jeg er blevet jagtet rundt adskillige gange :evil:

 

Som jeg læser det er problemet større- hunden bliver ødelagt.. Jeg synes ikke det er urealistisk at cykle en tur og derefter lufte hunden. Der er omkring 10 min til grøndalsparken, fælledparken, kongens have og botanisk have. Der er lidt længere til frb have/søndermarken, Gyngemosen og på en god fri dag, ligger Utterslev mose, dyrhaven, Charlottenlund fort. Der er masser af muligheder og ja jeg ville gøre det hvis det var min hund. Min hund angribes også af fritgående hunde- og det er meget man risikerer ved at holde sin hund fast i det set up.

 

Det er da urealistisk at man skal cykle afsted hver gang man skal lufte hunden?? Det ville ikke fungere i min hverdag i hvert fald, vi taler altså min. 3 gange om dagen? Det er jo alle ture der skal foregå på den måde, hvis det skal have nogen effekt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er da urealistisk at man skal cykle afsted hver gang man skal lufte hunden?? Det ville ikke fungere i min hverdag i hvert fald, vi taler altså min. 3 gange om dagen? Det er jo alle ture der skal foregå på den måde, hvis det skal have nogen effekt.

 

Vi taler om at turen bliver 10-15 minutter længere, det er alt. Jeg ved ikke med dig, men jeg vil da hellere sætte min hunds helbred højere end min egen magelighed- og er det det der skal til, for at bevare hunden nogenlunde sund i hovedet, så er det det man gør som ansvarlig hundeejer.

 

Man kan også sige at skal man "slås" med urimelige hundeejere og deres kradsbørstige kræ, så er de 15 minutter hurtigt tjent ind. Endelig kan man gøre turene længere og så nøjedes med 2 ture istedet for 3, en shiba er en rimmelig nem hund, som kan være med rigtig mange steder og louisen har jo en fed cykel som tillader den slags luksus. Alternativet er at låne hunden ud til man har nogle bedre forhold

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi taler om at turen bliver 10-15 minutter længere, det er alt. Jeg ved ikke med dig, men jeg vil da hellere sætte min hunds helbred højere end min egen magelighed- og er det det der skal til, for at bevare hunden nogenlunde sund i hovedet, så er det det man gør som ansvarlig hundeejer.

 

Man kan også sige at skal man "slås" med urimelige hundeejere og deres kradsbørstige kræ, så er de 15 minutter hurtigt tjent ind. Endelig kan man gøre turene længere og så nøjedes med 2 ture istedet for 3, en shiba er en rimmelig nem hund, som kan være med rigtig mange steder og louisen har jo en fed cykel som tillader den slags luksus. Alternativet er at låne hunden ud til man har nogle bedre forhold

 

Så hunden skal holde sig i 12 timer af gangen?

Skal din hund aldrig bare på "toilettet"?

 

Vi bliver nok ikke rigtig enige om det her, det ville ikke fungere i min verden :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så hunden skal holde sig i 12 timer af gangen?

Skal din hund aldrig bare på "toilettet"?

 

Vi bliver nok ikke rigtig enige om det her, det ville ikke fungere i min verden :cry:

 

Du kan ikke sammenligne min hunds forhold, tror jeg, med andres. Min hund lever et luksus hundeliv - han er ude og i gang stort set de fleste lyse timer eller alle de timer han selv vælger, Han er i skov og ved vand mindst 3 timer hver dag og, når vi er på ferie er det vandreture på fjeld, vil han rigtig ud og løbe tager vi cyklen, og han kan selv fortælle at det er det han vil, han har andre hundevenner hver eneste dag som kan løbe frit med + han er sammen med mig 24 /7.Men ja han har faktisk kun afføring 2 gange i døgnet og det stort set på klokkeslæt.

Jeg forstår ikke din nej holdning - hvis man ikke forsøger at flytte sig lidt, så når man jo ingen vegne. Jeg skriver jo netop at det er jo en type hund der kan tages med mange steder, så er man på tur en time morgen og aften og derud over med en 3-5 timer i løbet af dagen, så er man da ude i mange timer.

 

Jeg er dog enig derhen at lufter man sin hund 5 min morgen middag og aften og så ikke andet- så er det eddermame et trist hundeliv

Link til indlæg
Del på andre sites

Det ville slet ikke fungere for ham, at komme i pleje, så det er udelukket.

 

Som det er lige nu, kan vi undgå det værste ved, at tænke os meget over hvor vi færdes og have øjnene med os. Taiki får stadig nogle gode ture, men JEG orker det ikke i længden, at være sådan på dupperne hele tiden.

 

Vi tager ofte afsted til områder, hvor vi har erfaring med, at situationen er bedre. Men jeg savner meget, at kunne gå en rolig tur i kvarteret hvor man bor, uden risiko for diverse.

 

 

Ang. løse hunde og trafikuheld: Hundene er jo ikke løse ude ved Nørrebrogade osv., de er løse inde på de små veje og grønne områder.

 

 

Vi bor heldigvis også ret tæt på Assistens Kirkegård og selvom folk også her har hovedet under armen, på trods af at det er en stadig aktiv lokalkirkegård, hvor man burde have respekt for sørgende, gravfreden osv., og der er skilte om at hundene skal være i snor, så er det til at have med at gøre.

 

På den led kan vi lægge os i selen og få et godt år her, hvor vi begrænser "skaden" til et minimum, men det er bare et hårdt liv som hundeejer, så det orker jeg ikke i længden og da slet ikke, hvis vi senere skal have børn. Så skal jeg kunne gå i mit kvarter med barnevogn eller vikle, og være nogenlunde rolig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...