Hop til indhold

Inkompetent dyrlæge? Er jeg hys?


Sitto
 Share

Recommended Posts

Ja det sidste spørgsmål ved jeg egentlig ikke om jeg vil have svar på :lol::engel: Ej, det her bliver en længere smøre.. men håber I læser det og giver jeres tanker - har virkelig brug for inputs! (Beklager alle mine på det seneste oprettede tråde...)

 

Som flere af jer nok har læst herinde i mine tråde har vi fået røntgenfotograferet Ayo og vores dyrlæge har konstateret dårlige hofter på hende, hvorfor vi er gået i gang med fysioterapi, laserbehandling, kosttilskud mm.

 

Nu har hun brugt alle klippene på det første 10-turs kort til fysioterapien (rettelse af kroppen generelt, massage, waterwalk) og der har ikke rigtig været nogen ændring at spore. Derudover har hun fået den fjerde og sidste catrophen indsprøjtning - igen har det heller ikke haft nogen synlig virkning. Hun har fået 3 gange laserterapi og her har der heller ikke været bare en lille fremgang at spore.

 

Jeg skrev et halv-jubel indlæg i min tråd om hendes dårlige hofter her den anden dag - men det var nok for tidligt. For igår forsøgte jeg at trappe hende yderligere ned i smertestillende, så i går fik hun kun cirka halv dosis (havde justeret den ned over nogle dage) - men det var så åbenbart FOR langt ned. Igen havde vi en hund som pludselig fór sammen, pev helt vildt og bed i sine bagben og poter.

 

I tråden havde nogle søde brugere herinde foreslået guldbehandling af hendes hofter - derfor tog jeg i dag kontakt til nogle klinikker der er certificeret til guldbehandlingen. Fordi jeg ikke er tilfreds med at der ingen fremgang er at spore med de tiltag vi har gjort - jeg forventer ikke hendes smerter nødvendigvis skulle være væk, men de burde være nedsat så småt... hvilket de dyrlæger jeg har haft snakket med i dag, også gav mig helt ret i.

 

MEN - hele grunden til denne tråd er egentlig de dyrlæger jeg har snakket med i dag. Jeg har snakket med kirurgen der står for guldbehandlingerne på Horsens (Bygholm) dyrehospital, og en dyrlæge på Århus dyrhospital.

 

Den første jeg snakkede med var ham i Horsens, for at høre om han mente Ayo var kandidat til guldbehandling. Vi snakkede om hendes forløb og hendes smertebillede. Og hans første kommentar var at det lød som et ekstremt atypisk smertebillede af en hund med smerter pga HD, og om jeg var sikker på det var derfor hun havde ondt?! De vil typisk halte og ikke ville hoppe op/ned mm. Og sådan er det jo slet ikke med Ayo. Hun springer glad rundt, halter ikke - men farer lige pludselig sammen og piver, og SÅ skal hun bare bide i sine ben. Nogle gange hofterne, nogle gange poterne.

 

Han mente det mere lød som noget der trykker på nogle nerver i hendes lænd. Og det derfor er nogle spontane strålesmerter - som stråler ned gennem hendes ben. Og mente klart en CT scanning ville være på sin plads. Og henviste derfor til Århus.

 

Jeg ringede så derud og snakkede med en dyrlæge - og fortalte ham ikke hvad overstående dyrlæge havde sagt til mig, men forklarede ham igen Ayos smertebillede og hvad vores egen dyrlæges konklusion var. Og heri var han også uenig, og mente det lød som et meget atypisk smertebillede for en hund plaget af HD smerter - især sammenholdt med at hun slet ikke respondere på nogle af de behandlinger der er foretaget.

 

Det giver bare virkelig meget mening for mig, det de siger. For Ayo springer glad rundt, leger med de andre, går ture som hun plejer, hopper op i seng/sofa mm. Og så lige pludselig farer hun sammen, som om man skulle tro hun blev stukket fx, pivende/indimellem skrigende og bider efter enten sine hofter eller poter. Og strålesmerter matcher jo også meget godt overens med at det er forskelligt om det er hendes hofter eller poter hun bider i - og det er hele vejen ned af benet hun er ved at være pelsløs pga. slikkeri. Ikke kun omkring hofterne. Og hvis der er noget der genere hendes nervebaner fra lænden og ned igennem benene - så kan det også godt give en sovende fornemmelse. Hvilket måske kan være derfor hun slikker sådan på dem??

 

Jeg har besluttet mig for at sætte alt det her laser/fys mm i bero - og bestilt en tid på Århus dyrehospital på onsdag for undersøgelse og CT scanning af hende. Så må vi have gang i en udredning af hende.

 

Den følelse jeg nu står med er - hvorfor låser min dyrlæge sig SÅ fast på de hofter, når hendes smertebillede slet ikke er typisk for en HD hund? Ja hendes hofter har muligvis nok HD, men derfor er det jo ikke sikkert hun er plaget af det. Hun er jo trods alt en lillebitte hund. Hvorfor leder han ikke videre? Hvorfor foreslår han ikke at få hende scannet som en mulighed?

 

Første gang vi så et af de her "anfald" det var i sommers da vi var i sommerhus. Det varede on/off 24 timer cirka. Da det så skete igen et par måneder senere kontaktede vi jo så vores egen dyrlæge, og han valgte så at sterilisere Ayo da han kunne se hun var på vej i løbetid og han mente det kunne være en hormonforstyrrelse. Deeet var det jo ikke, for det kom igen ganske kort tid efter. Her havde han ingen (!) bud på hvad det kunne være - jeg foreslog selv at få hende tjekket igennem af fyssen - som så opdagede ømheden i hofterne.

 

Jeg mener - de to dyrlæge jeg har snakket med her til morgen, de havde samme bud på hvor undersøgelserne i hvert fald skal starte hende og hvad det meget muligt kan være - blot ud fra de symptomer hun viser. Her havde min egen dyrlæge ikke gang bare en lillebitte idé.

 

Jeg har altid knuselsket min dyrlæge og forsvaret ham med næb og klør!!! Jeg har altid følt mig SÅ tryg ved ham. Han er en virkelig rar mand, meget behagelig - tager sig altid god tid, både til hundene og deres hysteriske ejer :oops: men jeg må indrømme at jeg lige nu står med en følelse af - at tilliden er ved at smuldre væk? Jeg synes virkelig det her forløb med Ayo.. ikke har været helt ok? En ting er at man ikke lige har en præcis idé om hvad en hund kan fejle - fair nok. Men så er man da nødt til at undersøge det til bunds - i stedet for bare at stirre sig blind på det første man finder - når symptomerne slet ikke stemmer overens??

 

Vi har behandlet Ayo for 14.000 kr (!!!!!) pga de her diffuse og mærkelige smerter. Og hvor langt er vi kommet? Som det ser ud, ingen steder... :roll: det er ikke fordi pengene er noget der er afgørende overhovedet - men altså hun kunne være blevet CT scannet OG behandlet et godt stykke vej for de penge. Hvorfor starter man ikke med så grundig en scanning, fremfor først et skud i tågen med hormonforstyrrelse, og så herefter et simpelt røntgenbillede, som det første - når nu det er så mærkelige symptomer hun udviser...?? :vedikke:

 

Nå ja, og så til det endelige spørgsmål - er jeg hys fordi jeg står lige nu med følelsen af at den dyrlæge som havde min tillid 110%, måske slet ikke er så kompetent som jeg har gået og troet?! Og er det ikke retfærdigt nok at sætte behandlingerne hos dem i bero, søge hjælp på et større sted med specialister - og herefter nok også vælge at finde en ny fast dyrlæge??? :hmm:

 

PS. berolig' mig venligst med at Århus dyrehospital er et knaldgodt sted hvor jeg med RO i sindet kan aflevere min lille baby på onsdag til en CT scanning... :pray::genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes heller ikke du er hys, og forstår godt du mister noget af tilliden til din dyrlæge. Men når det er sagt, så har jeg også en god portion forståelse for, at hvervet som dyrlæge nødvendigvis må bestå af en hel del "gætterier" og fortolkninger, eftersom man ikke kan tale med dyrene. Så helt så meget tillid behøver du måske ikke miste for din dyrlæge, hvis du ellers har været glad for ham? Vi må nok bare indse at nogle gange er det svært for dem at gætte rigtigt, og desværre kan ting som denne ske. Det er selvfølgelig virkelig noget skidt for både Ayo og jeres pengepung, men jeg tror ét eller andet sted at vi lidt må leve med at det kan ske. Hvad man så kan gøre, for at minimere risikoen? I don't know... Måske skal man gøre lidt mere i det at bede om en second opinion? Måske bruge specialister mere, sådan at man bruger forskellige dyrlæger til forskellige problemer? Det har jeg lidt gjort, i en periode. Forstå mig ret, jeg forstår fuldt ud dine tanker, og havde helt sikkert selv tænkt de samme tanker! Men samtidig kan jeg godt se at det kan ske, uden at dyrlægen nødvendigvis er dårlig. Netop hans erfaringer har måske sagt ham, at det ligner andre HD-hunde han har haft, eller hvad ved jeg. Under alle omstændigheder krydser jeg alle fingre for at CT-scanningen viser noget der snild kan behandles! :x: Og selvfølgelig behøver du ikke være urolig for selve scanningen, det skal nok gå helt fint! :bighug:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er helt med på at det må være drønsvært at være dyrlæge og stille diagnoser indimellem. Men jeg synes bare der er virkelig langt fra at tro det er en hormonforstyrrelse, sterilisere, til at konkludere dårlige hofter som årsagen - med et fuldstændig atypisk smertebillede? Og det endda er mig selv der må foreslå at få hende tjekket igennem af deres fys. :???::vedikke: Og jeg så ringer til to dyrlæger, uafhængigt af hinanden, som tænker de samme tanker - og foreslår ct scanning begge to.

 

Min egen dyrlæge har fx heller ikke nævnt muligheden for at få lagt guld i ayos hofter, hvis det er det der er årsag. :hmm:

 

Jeg er måske nok også lidt farvet af at have arbejdet sammen med en person som havde alles tillid i sin hule hånd - vedkommende var SÅ rart og varmt et menneske. Men fagligheden var virkelig... Ja dybt forkastelig og direkte skadelig! Ikke at jeg mener det er tilfældet her, slet ikke. Men altså - det er ikke nemt at gennemskue altid.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er sådan set enig med de andre! Jeg ville også miste tillid. Men jeg er meget ærlig over for min dyrlæge, og han kender heldigvis sine begrænsninger. Har du talt med din dyrlæge løbende? Har du stillet spørgsmålstegn ved at intet hjælper?

 

Dertil skal det siges, at du nok har kontaktet nogle af de dygtigste klinikker i Østjylland. Århus og Horsens har et tæt samarbejde, og det gør at Horsens er vant til at henvise til Århus, og at de kender deres egne begrænsninger. Og det synes jeg er ekstremt vigtigt for dyrlæger!

 

Nu har jeg været på Århus Dyrehospital et par gange, og jeg må erkende at jeg på alle måder vil lægge mine hundes liv i deres hænder. De er ekstremt dygtige fagligt, og så kan de samtidig håndtere nervøse ejere. Servicen er helt i top! Så jeg kan kun bifalde at du tager ned til dem og får hende scannet.

 

Håber det viser sig at være noget ligetil:x:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er sådan set enig med de andre! Jeg ville også miste tillid. Men jeg er meget ærlig over for min dyrlæge, og han kender heldigvis sine begrænsninger. Har du talt med din dyrlæge løbende? Har du stillet spørgsmålstegn ved at intet hjælper?

 

Dertil skal det siges, at du nok har kontaktet nogle af de dygtigste klinikker i Østjylland. Århus og Horsens har et tæt samarbejde, og det gør at Horsens er vant til at henvise til Århus, og at de kender deres egne begrænsninger. Og det synes jeg er ekstremt vigtigt for dyrlæger!

 

Nu har jeg været på Århus Dyrehospital et par gange, og jeg må erkende at jeg på alle måder vil lægge mine hundes liv i deres hænder. De er ekstremt dygtige fagligt, og så kan de samtidig håndtere nervøse ejere. Servicen er helt i top! Så jeg kan kun bifalde at du tager ned til dem og får hende scannet.

 

Håber det viser sig at være noget ligetil:x:

Ja jeg har talt med ham løbende - mange gange endda. Og synes aldrig jeg får noget klart svar - på hvad hans tanker er ang det ikke rigtig virker fx. Det virker mest som om han taler mig efter munden og udviser klar sympati for hunden - men der er bare ikke rigtig nogen videre handling bag. :vedikke: De sidste par besøg har jeg ikke fået andet ud af end at blive "bekræftet" i de ting jeg selv er kommet med - men uden forslag til hvad vi så skal gøre? Han gav mig ret i at hun kunne være blevet lydfølsom pga smerter - men det var så det. Ingen forklaring eller forslag til hvad der evt kunne hjælpe hende videre - altså måske noget beroligende i en periode eller hvad ved jeg.

 

Ligeledes har han fx heller aldrig snakket med om få lagt guld i hendes hofter eller andet.

 

Men anne, jeg er VIRKELIG glad for at læse dine ord om både Horsens og Århus! :bighug: For hvis ct scanningen viser det de umiddelbart gætter på, så skal der vidst stadig ligges noget guld ind, blot oppe i lænden i stedet - og det vil så være Horsens der skal gøre det. :-)

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Det sidste først. Århus er meget kompetente og det skal nok gå fint.

 

Jeg kan godt forstå du føler dig lidt snydt, hvis man kan sige det. Men jeg synes også du skal passe på ikke blive hys;) Du har tidligere rost din dyrlæge til skyerne og sagt du ikke kunne drømme om at bruge andre, så må du et eller andet sted også sluge kamelen og tage i hvertfald noget af ansvaret på dine egne skuldre - for dyrlæger ER også kun mennesker og de kan ikke vide alt om alting, altid. Jeg siger ikke du skulle have handlet anderledes end du gjorde, da du jo netop har fulgt formodet kompetent vejledning. Men bagefter bliver vi bare nødt til som hundejere at påtage os lidt af skylden - det er jo trods alt os der tager beslutningen for hvad behandling hunden skal igennem i den sidste ende.

 

Jeg ved ikke om du forstår hvad jeg mener, det skal ikke forstås negativt. Jeg har selv været der med mysla. Fået forkert behandling fordi det var det der blev formodet det var og så bagefter kontaktet andet sted som finder anden årsag.

Eller feks med sheila, som fik fjernet to små knuder samtidig med en sterilisation og så har dyrlægen ikke taget nok væv omkring den ene knude, så det kostede mig en ny operation, da knude voksede frem igen, inden trådene fra den første var væk. Det havde jeg det svært ved, men da det var den dyrlæge jeg ellers var tryg ved, så kommer vi der stadig:)

 

Så jeg synes du skal slå koldt vand i blodet. Afbryd behndlingen ved din dyrlæge nu og så se om de andre kan finde ud af hvad der er galt. Så kan du jo altid troppe op ved din egen dyrlæge og fortælle ham hvordan det endte- der vil jo også være en læring i det for ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er helt med på hvad du mener Luckyluna. :-) Og det er bestemt heller ikke fordi jeg vil give ham skylden - og som sådan mener jeg heller ikke de penge vi har brugt indtil nu er spildt. Slet ikke. For nu har vi trods alt røntgen af hendes hofter, ryg mm og vi ved om laser, waterwalk mm virker. Man skal jo starte ét eller andet sted, og så udelukke hen af vejen. Den er jeg helt med på!

 

Der er hvor filmen knækker for mig er den manglende information om at ja Ayo har på billedet nok dårlige hofter, men hendes symptomer er bare ikke typiske for dét - og så fortælle hvilke muligheder der er. Ala vi kan gå i gang med at behandle hende som om at det ér det og se om det har en effekt - eller vi kan henvise videre til specialister og lave en mere detaljeret undersøgelse/scanning fx?

 

Eller fortælle os om muligheden for at få lagt guld i hvis det er hd'en. Jeg fik blot af vide at man ikke kunne operere hende for at afhjælpe smerterne. Umiddelbart lyder guldbehandling som en meget almindelig, gængs og meget virkningsfuld behandling - som de fleste dyrlæger nok burde have ét eller andet kendskab til?

 

Så opsummeret - det er i og for sig fint alle de ting der er gjort indtil nu. Jeg mangler bare mere information, hvilke muligheder er der ellers - i stedet for at blive ved med at forsøge at behandle for det samme, når hverken waterwalk, fys, massage, osteopati, catrophen, laser, kosttilskud osv ser ud til at have en virkning. Jeg mangler noget andet end "ja det er synd for Ayo" og "åååårh" når jeg forklarer ham at der ingen ændring er.

 

Og ja jeg har været rigtig glad for ham. Men jeg har heller aldrig haft hunde med kompliceret problemer. Der var Liva med pl. Det var åbenlyst og operationen er vellykket. Ellers har vi kun været der med helt basale ting. Der har ikke været noget at klage over. Jeg er bare nødt til at have en dyrlæge jeg kan stole på, når det kommer til de mere komplicerede ting - eller der som minimum kender og indrømmer sine egne grænser og sender videre, istedet for at jeg selv skal foreslå behandlingsmuligheder. :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er helt med på hvad du mener Luckyluna. :-) Og det er bestemt heller ikke fordi jeg vil give ham skylden - og som sådan mener jeg heller ikke de penge vi har brugt indtil nu er spildt. Slet ikke. For nu har vi trods alt røntgen af hendes hofter, ryg mm og vi ved om laser, waterwalk mm virker. Man skal jo starte ét eller andet sted, og så udelukke hen af vejen. Den er jeg helt med på!

 

Der er hvor filmen knækker for mig er den manglende information om at ja Ayo har på billedet nok dårlige hofter, men hendes symptomer er bare ikke typiske for dét - og så fortælle hvilke muligheder der er. Ala vi kan gå i gang med at behandle hende som om at det ér det og se om det har en effekt - eller vi kan henvise videre til specialister og lave en mere detaljeret undersøgelse/scanning fx?

 

Eller fortælle os om muligheden for at få lagt guld i hvis det er hd'en. Jeg fik blot af vide at man ikke kunne operere hende for at afhjælpe smerterne. Umiddelbart lyder guldbehandling som en meget almindelig, gængs og meget virkningsfuld behandling - som de fleste dyrlæger nok burde have ét eller andet kendskab til?

 

Så opsummeret - det er i og for sig fint alle de ting der er gjort indtil nu. Jeg mangler bare mere information, hvilke muligheder er der ellers - i stedet for at blive ved med at forsøge at behandle for det samme, når hverken waterwalk, fys, massage, osteopati, catrophen, laser, kosttilskud osv ser ud til at have en virkning. Jeg mangler noget andet end "ja det er synd for Ayo" og "åååårh" når jeg forklarer ham at der ingen ændring er.

 

Og ja jeg har været rigtig glad for ham. Men jeg har heller aldrig haft hunde med kompliceret problemer. Der var Liva med pl. Det var åbenlyst og operationen er vellykket. Ellers har vi kun været der med helt basale ting. Der har ikke været noget at klage over. Jeg er bare nødt til at have en dyrlæge jeg kan stole på, når det kommer til de mere komplicerede ting - eller der som minimum kender og indrømmer sine egne grænser og sender videre, istedet for at jeg selv skal foreslå behandlingsmuligheder. :vedikke:

 

Er helt og fuldt ud enig med dig, især i det markerede. En dyrlæge burde kunne fortælle om guld (og så kan man vel rent faktisk operere, fjerne hoftekuglerne helt, hvilket skulle ta' smerterne...? Men som måske gi'r andre uønskede følger...), og sandsynligvis også se at hendes smerter/mønster ikke er typisk for HD... Jeg ville nok ta' en snak med ham, og lige lægge det i baghovedet at jeg måske ikke ville bruge vedkommende til de mere komplicerede ting mere, eller i hvert fald få en second opinion andetsteds hvis der var noget der ikke lige virkede helt ok...

Link til indlæg
Del på andre sites

Er helt og fuldt ud enig med dig, især i det markerede. En dyrlæge burde kunne fortælle om guld (og så kan man vel rent faktisk operere, fjerne hoftekuglerne helt, hvilket skulle ta' smerterne...? Men som måske gi'r andre uønskede følger...), og sandsynligvis også se at hendes smerter/mønster ikke er typisk for HD... Jeg ville nok ta' en snak med ham, og lige lægge det i baghovedet at jeg måske ikke ville bruge vedkommende til de mere komplicerede ting mere, eller i hvert fald få en second opinion andetsteds hvis der var noget der ikke lige virkede helt ok...

Han ringer til mig imorgen, han var nemlig på kursus idag da jeg ringede. Så jeg skal helt sikkert snakke tingene igennem med ham - og så træffer jeg en beslutning derfra. Umiddelbart så jeg dog helst at vi kunne benytte os af én dyrlæge, som man har fuld tillid til - inkl at vedkommende også er ærlig når grænserne er nået, og derfor henviser os videre. :5up: Ville virkelig være træt af at skulle gå til dyrlæge med en vis mistillid og skepsis hver gang. Men nu ser vi - har ikke afgjort noget endnu. Snakker med ham imorgen, så ser jeg hvad min mavefornemmelse siger :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Han ringer til mig imorgen, han var nemlig på kursus idag da jeg ringede. Så jeg skal helt sikkert snakke tingene igennem med ham - og så træffer jeg en beslutning derfra. Umiddelbart så jeg dog helst at vi kunne benytte os af én dyrlæge, som man har fuld tillid til - inkl at vedkommende også er ærlig når grænserne er nået, og derfor henviser os videre. :5up: Ville virkelig være træt af at skulle gå til dyrlæge med en vis mistillid og skepsis hver gang. Men nu ser vi - har ikke afgjort noget endnu. Snakker med ham imorgen, så ser jeg hvad min mavefornemmelse siger :-)

 

Selvfølgelig skal man ikke ha' mistillid til sin dyrlæge! Men fordi han har glippet denne her gang, kan han jo stadig ta' sig af andre ting, ikke..? Jeg an godt li' at ha' en fast dyrlæge der kender mine dyr, og som både dyrene og jeg har det godt med. Kommer der noget kompliceret med Iso, som der f.eks. gjorde med hendes collie nose, så opsøger jeg altså en specialist. Men derfor er det jo vores alm. dyrlæge der passer alle dyrenes vaccinationer og sundhedstjek, og som klarer alm. sygdomme og skader. Jeg mener bare at hvis du tidligere har haft det rigtig godt med ham, så skal du måske ikke sådan helt cutte ham fordi han ikke lige klarede det her tilfælde ret godt. Alt andet har du jo været tilfreds med, ikke?

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh jeg synes altid det er svært det her med at bedømme om en dyrlæge er god nok - og hvem der er den bedste at kontakte med det problem man står med lige nu. Der er jo stor forskel på hvor mange HD hunde/hunde med ryglidelser der kommer forbi hos en mindre dyrlæge, i forhold til hvor mange de ser hos specialisterne på Bygholm eller Århus.

Det betyder jo ikke at den mindre dyrlæge ikke er god, eller bedre til de mere almindelige ting.

 

Hvis du ender hos Bygholm, kan jeg kun anbefale stedet. De er top-professionelle, og jeg kan rigtigt godt lide at de bruger hinanden/deres netværk hvis de er det mindste i tvivl om en diagnose. Tea er sommetider blevet tilset af hele 3 dyrlæger under samme konsultation.

 

Krydsede fingre for jer, og god bedring med Ayo

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan udmærket forstå dig.

 

Jeg ved hvor glad du er for din dyrlæge og jeg ville klart nævne for ham, at du har fået hjælp et andet sted fra, der ser andre diagnoser som muligheder.

Men du kan jo sagtens stadig bruge ham som din primære til de mest almindelige ting.

 

Dyrlæger har hver deres kompetencer og bare noget som alm. HD/AD og OCD fotos kørte jeg langt for at få taget hos en anden dyrlæge.

Ikke fordi min er dårlig, men de andre er bare bedre og jeg ville have det rigtige resultat.

 

Jeg tror vi som ejere gør klogt i ikke altid at stole blindt på dyrlæger, for de har bare hver deres specialer.

Min dyrlæge vil jeg altid bruge til de alm. besøg, mindre ting og til alt der kunne relatere til kræftsygdomme, hvor han er sindssygt dygtig.

Han er skide god til at diskuttere forskellig diagnoser og symptomer med mig og lytter rigtig meget til det jeg siger - Og ikke mindst, så siger han det ligeud hvis han er i tvivl.

Det sidste synes jeg er vigtigt.

 

Men til knogler og led sygdomme vil jeg bruge andre dyrlæger, til øjensygdomme igen andre osv.

Og det samme vil jeg anbefale andre.

For ligesom menneske læger, så kan dyrlæger bare ikke være specialister indenfor alt.

 

Så mit klare råd er, at tage snakken med din egen dyrlæge når i har fået foretaget CT scanningen og så derefter bare glemme det og bruge ham som normalt.

Så kan du have i baghovedet, at du jo uden at være illoyal kan bruge andre dyrlæger til de lidt mere komplicerede ting, som kræver specielle kompetencer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Selvfølgelig skal man ikke ha' mistillid til sin dyrlæge! Men fordi han har glippet denne her gang, kan han jo stadig ta' sig af andre ting, ikke..? Jeg an godt li' at ha' en fast dyrlæge der kender mine dyr, og som både dyrene og jeg har det godt med. Kommer der noget kompliceret med Iso, som der f.eks. gjorde med hendes collie nose, så opsøger jeg altså en specialist. Men derfor er det jo vores alm. dyrlæge der passer alle dyrenes vaccinationer og sundhedstjek, og som klarer alm. sygdomme og skader. Jeg mener bare at hvis du tidligere har haft det rigtig godt med ham, så skal du måske ikke sådan helt cutte ham fordi han ikke lige klarede det her tilfælde ret godt. Alt andet har du jo været tilfreds med, ikke?

Joeh... Jeg er nok mere bare til at have én dyrlæge og så lade dem om at henvise til specialister de samarbejder med. :vedikke: jeg er måske igen også farvet lidt af mit arbejde. Patienter som pludselig henvender sig hos os og har fået lavet alt muligt andre steder, uden vi har henvist, det er altså ikke sådan super velset. :hmm:

 

Så det skal absolut ikke forstås sådan at jeg ikke ville turde at lade ham varetage de almene tjek, tandensning, tilskadekomster mm. Men jeg ville umiddelbart bare foretrække at benytte ét sted og så deres henvisningsklinikker. Men det er måske også bare mig der er mærkelig og arbejdsskadet :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt høre det åbenbart må være mere velset i hundeverdenen end tandverdenen :lol: jeg tager det med mig i mine tanker så. Og måske gøre det klart for ham at er han det mindste i tvivl, så vil jeg hellere henvises videre - for de samarbejder også med Århus. :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Men sådan som ham nede i Horsens gjorde fx, det synes jeg var fantastisk! Han lyttede til hvad jeg fortalte - kom med hans tanker på hvad han mente der kunne være galt - og henviste derfor til Århus mhp ct scanning. Og forklarede stadig om hvordan og hvorledes med guldet, og sagde at han hjertens gerne ville hjælpe os og udføre behandlingen. Han synes bare at hendes smertebillede lød så atypisk for en hd hund, så derfor burde der undersøges grundigere, førend man bare smider guld i hofterne på hende.

 

Det synes jeg simpelthen er kanon. Og det er dét jeg ville ønske min dyrlæge havde gjort! Forklaret hvad han tror og hvad han kan tilbyde af behandling - men samme tid også gøre klart at smerterne dog ikke helt stemmer overens med hd, og der derfor kunne med fordel foretages en ct scanning på Århus dyrehospital som de samarbejder med??

Link til indlæg
Del på andre sites

Minder mig om at min dyrlæge var så optaget af at fortælle om guld behandling at han ikke foreslog anden behandling som for eksempel de der indsprøjtning er som i har fået. Da jeg fandt ud af at de fandtes så undrede det da mig, men på den anden side så kan de jo ikke være lige optaget og inde i al behandling.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan ihvertfald varmt anbefale Bygholm. De har været min dyrlæge lige siden jeg fik Karla og har altid været super super (også på trods af, at jeg uden tvivl er en "besværlig" kunde :mrgreen: som jo fx nægter at aflevere sin hund til operation og også nægter at efterlade den natten over ;-) )

 

symes både de lytter til hvad jeg og patienten fortæller og erkender når de synes de bør henvise til andre...

 

derudover synes jeg at det er ganske fantastisk at de hat en reel genoptræningsafdeling, en adfærdsbehandler ansat og en kiropraktor tilknyttet. All in one :mrgreen:

Redigeret af Amocca
Link til indlæg
Del på andre sites

Han ringer til mig imorgen, han var nemlig på kursus idag da jeg ringede. Så jeg skal helt sikkert snakke tingene igennem med ham - og så træffer jeg en beslutning derfra. Umiddelbart så jeg dog helst at vi kunne benytte os af én dyrlæge, som man har fuld tillid til - inkl at vedkommende også er ærlig når grænserne er nået, og derfor henviser os videre. :5up: Ville virkelig være træt af at skulle gå til dyrlæge med en vis mistillid og skepsis hver gang. Men nu ser vi - har ikke afgjort noget endnu. Snakker med ham imorgen, så ser jeg hvad min mavefornemmelse siger :-)

 

Det har været oppe før, men jeg siger det igen. Der er nogle dyrlæger der er gode til hverdagsting og så er der specialister. Jeg har alletiders dyrlæge der er rigtig god til at vaccinere.... -og det bliver hun ved med. Er der alt muligt andet, så kører jeg andre steder hen. Du kan ikke forvente at en dyrlæge kan klare alt (men det kan de måske på et større hospital hvor der er flere dyrlæger der kan have hver deres interessefelt).

Link til indlæg
Del på andre sites

Det har været oppe før, men jeg siger det igen. Der er nogle dyrlæger der er gode til hverdagsting og så er der specialister. Jeg har alletiders dyrlæge der er rigtig god til at vaccinere.... -og det bliver hun ved med. Er der alt muligt andet, så kører jeg andre steder hen. Du kan ikke forvente at en dyrlæge kan klare alt (men det kan de måske på et større hospital hvor der er flere dyrlæger der kan have hver deres interessefelt).

 

Det er absolut en af fordelene ved at være på et stort dyrehospital, hvor de forskllige dyrlæger har forskellige specialer. Ligesom Thea fortalte, så har jeg også oplevet, at den dyrlæge jeg var inde hos kaldte en af de andre ind for at kigge på / diskutere det der var af symptomer.

 

og så kan jeg rigtigt godt lide, at de ikke er bange for at nævne andre dyrlæger - der er specialiserede på områder - hvis det handler om et eller andet specifikt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...