Hop til indhold

Er vores bare en indendørs hyggefis?


Recommended Posts

Jeg har valgt at lægge dette i löwchen, da jeg gerne vil sammenligne gåaktiviteten i samme race, men alle er naturligvis velkomne.

 

Jeg vil rigtig gerne høre, hvor mange og hvor lange ture, I går med jeres løve (eller hund med tilsvarende aktivitetsniveau)

 

Saga er lige blevet 4 måneder, og vi går tur med hende to gange dagligt. Turene varer fra 30-45 minutter, og distancen er ca. 500-800 meter. Tiden bruger vi på snus, snus, snus, se på lastbiler/maskiner, møde andre mennesker og hunde, (og forsøge at ignorere nogen af dem - det er ikke nemt :lol:) fodersøg, indkald, lidt sit/dæk/stå og evt. lidt friløb. Af og til tager jeg hende op for at skåne hende, hvis hun har løbet meget frem og tilbage.

 

Når vi finder snor og sele frem, viser hun imidlertid tydeligt, at hun ikke har lyst - hun smutter hen i kassen/tæppet, og vi skal faktisk bære hende ud og få selen på.

Når vi så er kommet afsted, har hun halen højt, løber frem og tilbage og nyder helt sikkert at være ude og opleve. Hun gider bare ikke afsted. :hmm:

 

Selvom det virker til, at hun nyder turen, er der altid en del fart på, når vi vender hjemad. Dét tolker jeg, som om hun vil skynde sig hjem.

 

Selve gåturen foregår på hendes præmisser - hun bestemmer tempo og i vid udstrækning retningen. Det eneste, hun ikke må, er at æde kattelort og trække. (Og selvfølgelig gå over vejen, ind på andres ejendom, men det kommer af sig selv, når hun ikke må trække). Vi har altid gode godbidder med og roser en masse. Hun er dog ikke synderligt interesseret i godbidderne/kontakt, hvilket jeg ser som et tegn på, at hun nyder at gå og snuse for sig selv. Jeg klikker for øjenkontakt, og når hun går ved min venstre side, men ellers får hun meget lov til at gå i sin egen verden.

 

Tror I, der er noget galt?

Jeg er nemlig i tvivl om, hun får de ture, hun har brug for, da hun virker glad for at være ude at gå (høj haleføring, god fremdrift, har for travlt med at snuse til at gide godbidder.

Men på den anden side viser hun jo, at hun gerne vil være hjemme fordi:

1) hun gemmer sig, når sele/snor kommer frem

2) hun har meget travlt på hjemturen

3) når vi kommer inden for døren, skynder hun sig hen på sit tæppe (efter formiddagsturen sover hun, efter eftermiddagsturen er hun mere frisk på leg)

 

Jeg har tænkt, om selen generer hende, men det virker det altså ikke til. Den strammer ikke, og hun hverken klør eller bider i den. Vi sørger for at gå nye ture, så vidt muligt, og hun er hundeskov ca 3-4 gange/måneden, hvalpetræning 2 gange om ugen, og løber derudover fri et par gange om ugen. (På mark eller i lille skov). Af og til går vi tre gange om dagen, men jeg har altså en fornemmelse af, at det er for vores, og ikke Sagas, skyld.

 

Vi træner lidt hver dag indendørs udover den smule, det bliver til på gåturene. Det er sit/dæk/stå, spille død, rulle, plads og indkald. Desuden lidt trækkeleg og apport, og så kommer hun i haven, når hun skal besørge eller styrte forvildet rundt i cirkler.

 

Hvordan lyder hendes aktivitetsniveau i forhold til jeres hundes (evt. som de var som hvalpe). Er jeg bare en hønemor, der skal lægge den dårlige samvittighed på hylden og nyde, at vores hund faktisk er meget rolig af en hvalp at være? :genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

vi bor jo i lejlighed, så halfdan var selvfølgelig meget oftere ude som hvalp. 4-6 gange og mindst én af dem var i en times tid i den lokale park. men to ture synes jeg sådan set lyder fornuftigt nok for en hvalp på hendes alder. jeg kan dog ikke rigtigt genkende det med at ikke ville ud. har i overvejet, om hun fryser? halfdan har dækken på på denne årstid, ellers ville han helt sikkert fryse. derudover har jeg ikke rigtigt nogen bud på, hvorfor hun ikke vil ud, hvis hun ikke virker utryg eller andet :vedikke: er det det samme, når i skal i haven, eller vil hun gerne med derud? måske er det bare fordi, at hun ikke kan lide at få selen på? der er vist en del hunde, der ikke bryder sig om at få den trukket over hovedet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Måske vi skulle gå med halsbånd. Synes jo bare det kan rykke så meget i hendes lille hals. Men det er da et forsøg værd!

Jeg tror ikke, hun fryser. På de kolde, våde dage har hun som regel dækken på, men selv når hun ikke har, ryster hun ikke og virker varm.

 

Hendes sele skal ikke over hovedet. Hun skal have benene i den, og så spændes den lige over skuldrene. Jeg har i øvrigt bestilt en ny (Ezydog) i voksenstørrelse, så den skifter vi snart over til.

 

Ja, hun vil sådan set gerne i haven. Selvfølgelig når hun skal besørge, men af og til vil hun også gerne ligge derude (i koldt, fugtigt græs) med en tyggepind/kigge rundt. Derfor tror jeg heller ikke hun fryser på gåturen. Så det er måske, fordi hun ikke vil have selen på. Men så snart vi er ude af døren, lader hun sig overhovedet ikke mærke med den. Der er måske bare nok andre ting at tænke på?

Men det forklarer jo ikke, hvorfor hun har så travlt med at komme hjem... :hmm:

 

Hehehe, måske overanalyserer jeg bare.

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså, mine skyder også en vældig fart hjem nogen gange uden nogen synderlig grund. Specielt ham på 8 mdr - tror det er hans måde at sige "Hey jeg kender vejen det er her vi bor"

 

Mht ryk i halsen, så er det jo alfa omega at hunden ikke trækker når den går i halsbånd og at i ikke rykker rundt i snoren :-D Så hvis hun trækker, så ved i hvad i skal arbejde med :D

Link til indlæg
Del på andre sites
Altså, mine skyder også en vældig fart hjem nogen gange uden nogen synderlig grund. Specielt ham på 8 mdr - tror det er hans måde at sige "Hey jeg kender vejen det er her vi bor"

 

Mht ryk i halsen, så er det jo alfa omega at hunden ikke trækker når den går i halsbånd og at i ikke rykker rundt i snoren :-D Så hvis hun trækker, så ved i hvad i skal arbejde med :D

 

Hehe, ja vi træner også det med ikke at trække. Det går OK, meen den kan jo smutte. Det er også derfor, jeg foretrækker selen, i hvert fald indtil videre.

 

Jeg tror, at mange hunde har travlt med at komne hjem, altså at de går hurtigere, når de er ved at nærme sig hjemmet..

 

Ja, I har nok ret i, at de bare er glade for at komme hjem. Det har jeg dog aldrig rigtig lagt mærke med ved mine forældres hunde, men jeg er nok bare mere opmærksom, når det nu er vores egen hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Fra Charlie var hvalp og en god tid fremad lavede han også den med at smutte når selen kom frem og på en eller anden vis fik han og jeg lavet det til en "ups" leg/rutine :lol:

 

Han har altid elsket ture, løb væk når han skulle have selen på, men så snart den sad der var han fuldstændig ligeglad med den og stod pænt og ventede til vi gik. Idag venter han fint mens jeg finder sele eller halsbånd og sådan har det været længe.. Tror bare han "voksede" fra vanen på et eller andet tidspunkt.

 

Jeg bruger kun sele idag som lygteholder, hvis han løber fri i mørke eller, hvis vi går tur med flexiline. Ellers er det halsbånd

 

Jeg synes det lyder helt normalt. Måske hun hader sele og et halsbånd er bedre, det er da et forsøg værd?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ingen løve, men min DSG løber også når jeg tager selen frem. Hun kan heller ikke lide, at få noget trukket over hovedet, hverken hendes Puppia-sele eller hendes frakke/overtøj, men når jeg står med en godbid på den ene side af halsåbningen, så går det lige, at stikke hovedet igennem for, at få den. Halsbånd er udelukket her.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min havaneserpige kan heller ikke lide hverken sele over hovedet eller dækken. Men jeg tænker måske og kun MÅSKE noget andet .... Usikkerhed og lidt nervøsitet over at komme ud? Ikke usædvanligt for en hvalp på 4 mdr.

Min egen var ligesådan, men når hun kom ud, var det på fuld turbo, så jeg kunne heller ikke helt forstå det.

Jeg har nu fundet ud af, at hun har været mere usikker end først antaget - og socialisering lig fri leg i park o.lign. gjorde det IKKE bedre. Set i bakspejlet har der været en masse ambivalens på spil.... Nysgerrighed/ frygt/lyst/ulyst,stress/ leg.

Kunne jeg gøre det om,ville jeg nok tage den mere med ro. Måske bare sidde foran haven eller på en bænk et sted og lade hende suge verden til sig på rolig vis, hilse roligt på andre hunde, men kun decideret leg med særligt udvalgte. Efterhånden lidt længere rolige, rigtige ture i skov etc med andre hunde, side om side... Ja, vise verden lidt efter lidt.

Men igen...det er kun nogle måsker med udgangspunkt i egne erfaringer.

Redigeret af tuclaya
Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender til mange hunde, der ikke bryder sig om selve det at få sele på, men som er helt ligeglade med den, så snart den er på. Min Tyson var også sådan i starten, han løb ind og gemte sig under sengen, når han skulle have sele på. Men efter i laaaang tid at have trænet, at han selv stak hovedet ind i selen (det kan så være selv at træde ind i selen med den type, I har), accepterer han det nu fint. Selvom han nok aldrig kommer til at elske at få den på. Men han er bedøvende ligeglad med den, så snart den er på.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror måske også det er selen, selvom jeg har ikke løver men labber. :-) min den lille lab han render sin vej når selen kommer frem og vi skal ud men det er ren leg - han vil ikke have hovedet ind i selen, det gør vi med godbid og når selen er på er der intet i vejen så skal afsted ;-) han trykker sig ikke når selen skal på hen render væk for at lege og kan han få fat i selen med bisserne inden den kommer over hovedet så er han bare helt vild yes LEG :-) så tror faktisk heller ikke du skal ligge så meget i det... men halsbånd ville da være et forsøg værd ?

Link til indlæg
Del på andre sites
Min havaneserpige kan heller ikke lide hverken sele over hovedet eller dækken. Men jeg tænker måske og kun MÅSKE noget andet .... Usikkerhed og lidt nervøsitet over at komme ud? Ikke usædvanligt for en hvalp på 4 mdr.

Min egen var ligesådan, men når hun kom ud, var det på fuld turbo, så jeg kunne heller ikke helt forstå det.

Jeg har nu fundet ud af, at hun har været mere usikker end først antaget - og socialisering lig fri leg i park o.lign. gjorde det IKKE bedre. Set i bakspejlet har der været en masse ambivalens på spil.... Nysgerrighed/ frygt/lyst/ulyst,stress/ leg.

Kunne jeg gøre det om,ville jeg nok tage den mere med ro. Måske bare sidde foran haven eller på en bænk et sted og lade hende suge verden til sig på rolig vis, hilse roligt på andre hunde, men kun decideret leg med særligt udvalgte. Efterhånden lidt længere rolige, rigtige ture i skov etc med andre hunde, side om side... Ja, vise verden lidt efter lidt.

Men igen...det er kun nogle måsker med udgangspunkt i egne erfaringer.

 

Hun virker bestemt ikke utryg eller usikker, men hun er derimod meget nysgerrig og fuld af gå-på-mod. Lige da vi fik hende, kunne hun godt være lidt betuttet, men det forsvandt i løbet af en uges tid. Jeg tænker, hun bare skulle finde ud af, at vi passer på hende. Nu tager hun alt fuldstændig cool.

 

Men tak for tanken! Det er altid godt at være obs på, om sådan en lille en bliver for overvældet. Håber din lille hund har det godt med det nu. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar alle sammen! Jeg tror nu heller ikke, det er noget alvorligt. Som I siger, er det nok bare lidt lede ved at få sele på... For utryg er hun i hvert fald ikke :lun:

 

Hvor mange ture går I så? Og hvordan foregår de? Det er jo altid sjovt at sammenligne med andre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er forskelligt fra dag til dag, hvor mange gåture Rigmor og jeg går, og hvor lange de er :-) Men hun kommer ud omkring en 3-4 gange om dagen.

Hendes morgentur er alt fra en lille gåtur omkring blokken på 10-15 min, til en tur ned i parken hvor hun kan løbe løs på en 30-45 min. Om morgenen træner vi også lidt øvelser i omkring 10 min (Eller det plejede vi... Er sku faldet lidt af på den, men vi skal i gang igen :mrgreen:)

Når jeg kommer hjem, går vi altid en lang tur. Som regel en tur rundt om damhussøen, og derefter hen i parken, hvor hun kan lege med andre hunde. Rigmor elsker at lege :mrgreen: Så der er alt fra 45 min-2 timer.

Nu hvor det er blevet så skide koldt er hendes aftentur ikke særlig lang. Derudover går jeg også altid ned med hende inden vi sover, men det er en tur på 2 min :lol: Tisse og direkte op.

 

Da vejret var mildere var vi en del mere ude. Rigmor er altid klar :-D Hun skal bare lige hjem og slappe af 1 times tid, og så vågner hun ellers op og er frisk på noget nyt.

Vi går til unghundetræning 1 gang om ugen.

 

Rigmor elsker at komme ud, og har aldrig gemt sig, men hun har heller ikke noget imod at få sele på. Hun får heller ikke dækken på endnu, da hun ikke fryser. Men skal helt sikkert have anskaffet mig et godt et, ikke fordi hun fryser, men fordi hun altid bliver våd og beskidt. Og hun er absolut ikke glad for at komme i bad eller blive føntørret :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går 3 ture dagligt. Men 2 x 25 min i enten flex eller fast line (afhænger af ruten) og en tur a 1-2 timers varighed som oftest uden snor og med mulighed for leg ofte, hvis det skulle være interessant.

 

Jeg går morgen, eftermiddag og aften, hvilken tur der bliver den lange er forskelligt.

 

Nogen dage er det 3 x tur i snor og andre dage er det 2 x lange løb fri ture. Det er forskelligt og er der ingen lange ture finder vi på anden underholdning.

 

Jeg træner ikke noget, men laver sjov på turene gerne med fodersøg og vi leger herhjemme. Træner jeg endelig noget så er det gå/stå :P

 

Nogen dage sker der nul og niks udover 3 x tisseture

 

Jeg hører ingen klager :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hun lyder (surprise) lidt som Lulu. Hun virker heller ikke specielt begejstret når vi skal ud. Og hun er lige kommet i en "Det er kun mor der duer"-periode, så hvis kæresten skal ud med hende selv, skal hun som regel bæres ud i entréen for at få sele på. Når hun først har fået sele på, er alt fint, og hun går glad og friskt til, både ud og hjem.

De dage hvor det har regnet meget, skal hun bæres ud, for hun vil faktisk hellere tisse på gulvet end ud i regnen :evil:

 

Hun er ude at gå to gange dagligt, eftermiddag og aften. Da hun var yngre og mere aktiv (læs: ulidelig), var hun løs på boldbanen hver morgen med kæresten, mens jeg gik tissetur med de to store, resten var små tisseture enten i fælleshaven eller på den anden side af vejen. Nu er vi flyttet til et hus med have, så der får hun afløb for sin spurt-trang :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en schæfer på 9 år og en bette samoojedhvalp, som bliver 5 måneder om en god uge.

 

Vi går som regel 2 ture om dagen med hver hund, nogle ture går hundene hver for sig, andre gange går de sammen. Vi laver som regel en masse sammen, når vi er ude. Med den bette kan der jo bruges en del tid på bare at undersøge verden, og med begge to træner vi, alt muligt fra almindelige lydighedsøvelser, tricks, hilse pænt på andre, gå pænt osv, vi leger, laver balancetræning, lader hundene lege sammen eller bare styrte rundt, laver en del søgeopgaver og hilser på andre eller går tur med andre. Turene og aktiviteterne er selvfølgelig tilpasset de tos forskellige behov. Min voksne hund går fx gerne lange ture i timevis og er jo højt uddannet i at være verdens dygtigste hund sammenlignet med den bette, som jo stadig skal passes på og opleve en masse, men jo ikke trækkes med på kilometerlange ture eller have godbidssøg på 1½ time i skoven. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg glææææder mig til den bette bliver så stor at hun kan holde til de lange ture osv.

 

I øvrigt så er min den bette VILD med at komme ud på tur og hun synes også selen er lidt dum. Er for nylig begyndt at lade hende selv tilvælge at få den på, istedet for bare at smide den på hende. Det går meget bedre nu! Hun kommer frivilligt hen når jeg viser hende den, får en godbid når hun får den over hovedet, en masse ros og mere godbid når den er helt på plads.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er godt at høre, at det ikke kun er os, der oplever det. Jeg tror nu, at hun bare ikke gider selen, og at der ikke er noget værre i vejen. :-)

Vi giver stort set altid godbid, når selen kommer på, men vi kan godt være lidt mere grundige med at træne det med hende. Indtil videre holder vi os til selen, da jeg altså er lidt nervøs over hendes lille nakke.

 

Til jer med flere hunde; jeg går jo ud fra, at hundene bruger en del krudt sammen, men selvom vores er alenehund, er hun er roligere, end jeg havde forventet/frygtet af en lille ny hvalp ;-) Når vi leger med andre hunde, har hun rigtig meget energi, og hun vil selvfølgelig også rigtig gerne lege herhjemme og løbe frit på turene. Men jeg tror virkelig bare, hun tilpasser sig og er glad uanset situationen/aktivitetsniveauet. Dejlige, nemme hund :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites
Jeg har en schæfer på 9 år og en bette samoojedhvalp, som bliver 5 måneder om en god uge.

 

Vi går som regel 2 ture om dagen med hver hund, nogle ture går hundene hver for sig, andre gange går de sammen. Vi laver som regel en masse sammen, når vi er ude. Med den bette kan der jo bruges en del tid på bare at undersøge verden, og med begge to træner vi, alt muligt fra almindelige lydighedsøvelser, tricks, hilse pænt på andre, gå pænt osv, vi leger, laver balancetræning, lader hundene lege sammen eller bare styrte rundt, laver en del søgeopgaver og hilser på andre eller går tur med andre. Turene og aktiviteterne er selvfølgelig tilpasset de tos forskellige behov. Min voksne hund går fx gerne lange ture i timevis og er jo højt uddannet i at være verdens dygtigste hund sammenlignet med den bette, som jo stadig skal passes på og opleve en masse, men jo ikke trækkes med på kilometerlange ture eller have godbidssøg på 1½ time i skoven. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg glææææder mig til den bette bliver så stor at hun kan holde til de lange ture osv.

 

I øvrigt så er min den bette VILD med at komme ud på tur og hun synes også selen er lidt dum. Er for nylig begyndt at lade hende selv tilvælge at få den på, istedet for bare at smide den på hende. Det går meget bedre nu! Hun kommer frivilligt hen når jeg viser hende den, får en godbid når hun får den over hovedet, en masse ros og mere godbid når den er helt på plads.

 

Det kender jeg godt. De små ture er hyggelige, men jeg glæder mig til laange ture i skoven! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites
Hun lyder (surprise) lidt som Lulu. Hun virker heller ikke specielt begejstret når vi skal ud. Og hun er lige kommet i en "Det er kun mor der duer"-periode, så hvis kæresten skal ud med hende selv, skal hun som regel bæres ud i entréen for at få sele på. Når hun først har fået sele på, er alt fint, og hun går glad og friskt til, både ud og hjem.

De dage hvor det har regnet meget, skal hun bæres ud, for hun vil faktisk hellere tisse på gulvet end ud i regnen :evil:

 

Hun er ude at gå to gange dagligt, eftermiddag og aften. Da hun var yngre og mere aktiv (læs: ulidelig), var hun løs på boldbanen hver morgen med kæresten, mens jeg gik tissetur med de to store, resten var små tisseture enten i fælleshaven eller på den anden side af vejen. Nu er vi flyttet til et hus med have, så der får hun afløb for sin spurt-trang :blink:

 

Hehe, søde prinsesse-Lulu. Det kan da ikke være spor irriterende. :lol:

Hvis Saga selv kunne vælge, lå turene tidligst fra kl 10. Hun har generelt ikke så meget energi den første del af dagen. Luksusdyr...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Tilføj...