Hop til indhold

Nytårs aften og hunde


AnneMangetal
 Share

Recommended Posts

Hvad gør I i år? Er jeres hunde bange for fyrværkeri?

 

Bella får altid stesolid nytårs aften, og i løbet af december har hun fået Anxicalm hver dag. Dorit virker til at være helt ligeglad:-)

 

Nytårsaften er vi i sommerhus et sted hvor der ikke fyres særlig meget af, så det skulle gerne gå ret glat i år:x:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 124
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Morris havde første nytår sidste år, fuldstændig ligeglad ville endda gerne ud og tisse osv.

Er spændt på om det bare var hvalpesucces, men det han har hørt i år indtil videre har han ikke reageret på.. Så det er bare herhjemme med lækker mad til os og et ben til Morris og så sofaput om aftenen :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Walther er bange nytårsaften - hunderæd faktisk.

 

Zeus er mere sådan ok - første år synes han det var sjovt - andet år - ikke så sjovt - og kl. 24 slet ikke sjovt... de ved begge hvor vi er kl. 24 og skal op og sidde hos os - Walther ryster en del i hele kroppen - Zeus skal bare aes lidt.

 

Det er så grunden til at vi altid er hjemme i vores hus nytårsaften - sammen med hundene.... de må være hvor de vil - de vælger der hvor vi er så vi lige kan holde lidt om dem i ny og næ.

 

Og det er ikke fordi vi har ynket dem og sagt nåhh hvor synd, for det tror jeg heller ikke man skal ..... de kan bare ikke lide den der lyd når en raket ryger til vejrs...

 

Vi var faktisk inviteret i by nytårsaften men sagde pænt nej tak vi ville blive hjemme men de måtte gerne komme her hvis det var - men de valgte så at feste løs med andre - det er OK med os. De mente nemlig at hundene bare kunne være alene hjemme trods de ved hvor bange Walther er :shock: de skal i hvert fald ikke være alene hjemme nytårsaften - med al den knald og brag og evt. indbrud!

 

Så nytårsaften bliver vi hjemme - og vi bliver min mand jeg og hundene - hyggeligt og glæder mig faktisk til det ;-)

 

Bordbomber mv. er bandlyste her hos os.

 

Der kommer endda nogle små nabo-piger i løbet af eftermiddagen og da er det normalt at lige smide nogle knaldperler ved døren og ønske godt nytår også får de en lille pose slik af manden :-) men han har lært dem de må gerne komme de må bare ikke fyre noget af ved døren så det gør de ikke - søde piger... de er bare så glade for mine labber - og er ligeglad med at gå ind af vores port ved vejen ;-)

 

Mine får ikke noget medicin eller andet for at dæmpe angsten - hvis vi er der og vi kan holde om Walther så stopper han som regel med at ryste.... men synd er det i hvert fald.

 

Faktisk går Walther ikke uden for en dør fra kl. ca. 15 nytårsaften til næste morgen det er fandme længe at holde sig - men jeg kan ikke få ham ud af døren!

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine er heldigvis ikke bange.

Asta kan godt blive sådan lidt HVAD var det-agtig ved de større brag, men så går det over og Modjo kan bare godt finde på at gå og små-gø af det.

Nytårsaften har vi tilbragt hos ST de sidste par år og det bliver også løsningen i år. Vi bliver 3 par + børn og 6 hunde. Mine får et par gode gåture i løbet af dagen og så bliver de ellers puttet i bur med hvert sit ben og kommer til at tilbringe aftenen der, afbrudt af et par tisse ture osv.

 

Asta kunne godt blive utryg da hun var yngre, den eneste rigtige løsning for os var at stille en masse krav til hende, så hun glemte at tænke i bulder og brag. Vi har gået adskillige LP programmer henover midnat nytårsaften, det er nu dejligt at det ikke er nødvendigt mere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Liva er bange - og reagerer ved at skælde ud.

Maggie er ligeglad, men hvis Liva skælder for meget ud "hjælper" hun, dog uden at vide hvad det er, der skældes ud på.

 

Vi plejer at gå en god lang tur i løbet af dagen. I år tror jeg at vi supplerer med et par spor om eftermiddagen.

Jeg har købt en Thundershirt til Liva i år.

 

Heldigvis virker det som om at de nye regler har virket her hos os. Det har været minimalt, hvad vi har hørt indtil videre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine er ikke bange, men vi tager altid i vores sommerhus til nytår - et sted hvor der er mange stråtag og fyrværkeri forbudt. Og så er jeg sammen med hundene hele tiden, så jeg kan se reaktioner på det fyrværkeri der alligevel bliver skudt af.

 

Vi skulle jo nødig have noget ødelagt. Det bliver Maggies første nytår, men hun virker ret stærk på det punkt også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ved endnu ikke helt hvordan nytårsaften forløber i år.

Har faktisk ikke planlagt noget :genert:

 

Men det bliver en af to måder - Enten holder vi det herhjemme med nogle venner, og da der ikke er fyrværkeri nogen steder i nærheden, så giver det ingen problemer ifht. hundene.

Alternativt skal de med i sommerhus og der skyder de lidt af.

 

Det plejer ikke at være noget problem.

Bamse kan sige et par vov omkring midnat og Kaia kan være lidt ekstra klæbende.

Yoda var i pension sidste år og der var ikke nogen problemer og det var der heller ikke det første år vi havde ham.

 

Så det vildeste vi kan skrue det op på, er en gang baldrian så de sover godt.

Andet er heldigvis ikke nødvendigt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine hunde er ikke bange, men jeg holder alligevel hundevenligt nytår. Min mor, en veninde og jeg samler vores i alt 6 hunde og kører til stranden kl. 23. Så går vi en lang tur indtil alt fyrværkeriet er overstået og så kører vi hjem igen. Det er super hyggeligt og meget stemningsfuldt (og meget koldt og blæsende) at sige "godt nytår" på en kulsort strand med seks glade hunde, der løber rundt om benene på en :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Taiki og jeg skal sidde alene derhjemme nytårsaften. Måske sammen med min mor - det er ikke aftalt endnu, hun har bare nævnt at det kunne være en mulighed.

Om dagen skal vi til træning inde i KBH, fordi min hundetræner tilbyder noget træning, hvor hundene får rørt sig, brugt hovedet og næsen og leget igennem, så de forhåbentligt er godt trætte til om aftenen. Der kommer også andre fra shiba-klubben, så det bliver hyggeligt. :)

 

Jeg bor lidt uden for Roskilde, i et dejligt roligt område. Alle mine venner og familie, bor inde i København. Når vi ikke har bil og derfor er afhængig af offentlig transport (og jeg ikke forventer, at venner holder sig ædru aftenen igennem for at agere chauffør for mig), virker det besværligt og dumt, at tage Taiki MED IND i "orkanens øje" ift. fyrværkeri (Københavns centrum), når vi rent faktisk bor ude på landet med ro.

 

Taiki er IKKE bange for fyrværkeri, faktisk slet ikke, men jeg kan da mærke på ham at han heller ikke synes, det er vildt fedt med al den larm og støj, når man som ham er lidt anal med sine sove-rutiner. :-D

 

Det er sgu snarere af hensyn til MIG, fordi jeg simpelthen er nervøs for kombinationen af hund + færdes udenfor om aftenen + fulde mennesker + KRUDT.

 

Det skal siges, at jeg i mine sene teenageår var ude for en episode, hvor nogle af de andre gæster til en fest, ramte et barn på den anden side af gaden med en raket. Der skete heldigvis ikke permanent skade, men det gav mig en indgroet mistillid til mennesker nytårsaften og jeg ANTAGER automatisk, at de alle sammen er farlige idioter.

 

Så jeg har det sgu sådan lidt: Nytårsfester skal jeg nok få flere af, men jeg vil IKKE rende rundt inde i København med min hund, og være nervøs for om vi overhovedet kan komme hjem igen eller være usikker på, hvor vi skal sove, og nervøs for at nogen skyder min hund med raketter eller at vi træder i noget, når jeg bare kan blive på min pind, hygge mig med ham, snakke med venner over Skype og spise god mad, evt. i selskab med min mor.

 

28 år, godt på vej mod de 70. :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

PS. At lade Taiki være alene hjemme om aftenen er IKKE en mulighed, selvom området er roligt og han ikke er påvirket.

 

Da jeg jo som nævnt antager automatisk, at folk er farlige idioter, er jeg som udgangspunkt også overbevist om, at en af mine unge naboer drikker sig i hegnet, tænder en raket og futter hele bygningen af. Jeg kommer derfor til at have en taske med alle de vigtigste dokumenter og medicin, lidt sovegrej og lidt af Taikis habengut, sådan at vi uden for megen krise og gene kan skride, hvis det sker.

 

Jeg har ikke megen tiltro til mine medmennesker. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Skal være hos min mor

 

indtil nu har Jackie kikket op når et brag lød, og det var så det, der er ret stille hos min mor, så det klare vi nok fint. Men alene skal hun ikke være.

 

 

faktisk besluttede Jackie forleden da vi var ude at gå at et brag var spænende og hun ville hen der hvor det kom fra og undersøge.... det ville jeg så ikke, så damen måtte styre sin nysgerighed

Link til indlæg
Del på andre sites

Nytåret er - plejer at være en plage her i huset. Både Oscar og Darwin er meget bange - specielt Oscar. Charlie tager ingen notits af noget - han kan også gå i haven og tisse uden problemer i løbet af nytårs aften.

 

Herude hos os har der været relativt stille - grundet den nye lov som er trådt i kraft. Det er først nu her der kommer enkle brag ind i mellem om aftenen. Derfor har jeg ikke gjort noget endnu.

 

Jeg har dog valgt at sætte Adaptil i stikkontakten - men den er først kommet i gang fra i dag. Udover det har jeg indkøbt en ny adaptil spray som jeg vil bruge der hvor beaglerne ligger. Senere op under Nytår vil både Oscar og Darwin få en klud bundet i deres sele med adaptil på når de skal ud på eftermiddags tur.

 

Jeg håber det rækker - alternativ får de en baldrian pille. Jeg har dog fundet ud af, at jeg kan gøre for meget og det så har den modsatte virkning på dem - sløve dem med dyrlæge medicin kommer ikke på tale og perioden er relativ kort denne gang - så jeg satser og ser hvad der sker.

Selve nytårs aften er vi altid hjemme - der kommer ikke gæster den aften, og sådan har det været i alle de år vi har haft hund. Aftenen tilbringes som en almindelig aften bortset fra at vi får lidt ekstra godt at spise.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores hunde er heldigvis rimelig cool omkring nytåret :5up: De synes ikke det er super sjovt når der bliver skudt af når vi går ture - men er de indenfor er de ret ligeglade. De første par brag de hører i december kan de godt gø af, mere fordi de reagere som om det er nogen der banker på/en dør der smækker mm. men når først det brager løs nytårsaften, så er de fuldstændig kolde. De plejer at ligge og sove kl. 00. :5up: Men vi er altid sammen med dem nytårsaften også, kunne ikke drømme om at lade dem være alene hjemme sådan en dag.

 

Vi skal være hjemme i år, men ellers har vi været oppe hos mine svigerforældre - og så bare haft hundene med derop. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Anton har altid været fuldstændig ligeglad med både larmen og lysglimtende, uanset om han er inde eller udenfor. Det har heldigvis smittet af på Kato. Det første år var han lidt usikker på de højeste brag, men så kiggede han bare på Anton og os for at se hvordan vi reagerede og så var det overstået. Vi holder dog alligevel nytår på en meget hunde venlig måde, bare os herhjemme med min mor på besøg.

 

Hvert år har jeg så ondt af de stakkels hunde der er bange for det, for på trods af gode hundeejere der gør hvad de kan, så kan det ikke være en nem tid for hundene at komme igennem :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ozzie var helt ligeglad med fyrværkeriet da hun var ung.... men så var der jordens største møgunge der kastede fyrværkeri efter hende og mig og vi fik en masse af det lige bag os, SÅ blev hun bange for al fyrværkeri.:megaked: Prøvede forskelligt ad for at hjælpe hende uden det store resultat, indtil jeg fandt på det helt åbenlyse (Ozzie ELSKER mad) nemlig at hver eneste gang hun har en reaktion på en lyd der skræmmer hende SÅ er der godbidder/mad/tyggeting/godbidssøg/træning alt efter hvor voldsom påvirkningen er og hvordan hendes reaktion er. Det har været virkelig hårdt arbejde (især fordi vi boede i en by med en masse fyrværkeri som startede allerede i november og først sluttede godt inde i januar) men jeg går (stadig) meget op i det, fordi jeg kan se hvor meget det hjælper hende, og det har godt nok ændret hende meget. :lun: (Desuden har vi altid været på ferie på landet, med meget mindre fyrværkeri fra den 23 december til 2 januar, så hun slap for det værste larm).

 

Hun kan nu klare - altså fuldstændig ignorere en HEL masse lyde hun før ville blive skræmt over - det er helt vildt som hun er blevet sej, og hvert år her til nytår kan jeg gøre status og se at hun er blevet endnu bedre. Sidste år kl midnat hvor naboerne skød en del af var hun endda ligeglad med det! Det er SÅ stort! Der er stadig lyde, (hun har også noget med bip-lyde, desværre. Her er der heldigvis også forbedringer hele tiden) der kan gøre hende usikker, men det sidder virkelig på rygraden af hende at hun straks skal opsøge mig, og så er der noget lækkert at spise. Det er sjældnere og sjældnere hun bliver decideret bange nu, det er mere typisk lidt usikkerhed. Og så malker hun også konceptet, og det elsker jeg hende for, hun er altså skarp. Kommer hen ved en lyd og det lyser ud af hende at hun ikke er det mindste usikker, men hun mener bare at den lyd der det må da betyde mad til hende. :lun:

 

Casino er stort set ligeglad med fyrværkeri - hun kan godt reagere ved også at komme og ville have lækkerier :lun: eller bare lytte lidt forundret efter det, men det er heldigvis ikke noget hun bliver bange for (håber det varer ved!).

 

Vi skal være hjemme som sidste år, bor jo på landet nu, hvor der ikke er så meget fyrværkeri og nytårsaften får de viiiiirkelig mange lækkerier for der er jo en del lyde der helt bestemt betyder mad. :mrgreen: Vi er også altid sammen med en hundeven, han kan godt blive lidt usikker på lydene, men han har også lært at så er der noget lækkert, så han tager det også bedre og bedre for hvert år. :-D Kl midnat laver jeg de lækreste dimsedutter fyldt med deres favoritting og så gnasker de højlydt løs og hygger sig. Desuden dækker vi alle vinduer, gæster bliver påbudt at det er forbudt at åbne døre og vinduer (jeg står for små lufteture) og vi hører en masse høj musik. Både Casino og Ozzie får zylkene i dagene op til og sidste år fik de også anxicalm, måske de får det igen. (Casino får det egentlig bare forebyggende)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine hunde er ikke bange, men jeg holder alligevel hundevenligt nytår. Min mor, en veninde og jeg samler vores i alt 6 hunde og kører til stranden kl. 23. Så går vi en lang tur indtil alt fyrværkeriet er overstået og så kører vi hjem igen. Det er super hyggeligt og meget stemningsfuldt (og meget koldt og blæsende) at sige "godt nytår" på en kulsort strand med seks glade hunde, der løber rundt om benene på en :lun:

 

Koldt eller ej, det lyder super hyggeligt! :5up:

 

Umulia - du må hjem til os i år - så kaster jeg kage til dig hver gang det brager. :lol:

 

Jeg vil ikke afvise at jeg er ret madmotiveret, men jeg tror alligevel jeg takker nej ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...