Hop til indhold

Reglerne er blevet strammet i Ølgryde hundeskov, efter hund blev bidt ihjel.


Jane
 Share

Recommended Posts

En gravhund blev den 7. april bidt ihjel i Ølgrydes hundeskov. Der er defor blevet strammet op på reglerne.

 

Bidske hunde, må ikke færdes i hundeskoven hellere ikke i snor og er man i tvivl om sin hund kan med andre hunde, må man hellere ikke færdes i hundeskoven med hunden.

 

Der SKAL være fuld kontrol over hunden og man skal have et pålideligt indkald ellers skal hunden føres i snor.

 

Hunde der bryder ud af hundeskoven, skal omgående kaldes tilbage og føres i snor.

 

Overtrædelse af reglerne vil omgående blive politianmeldt.

 

Jeg syntes det er helt i orden, at der bliver strammet op på reglerne. En hundeskov er et sted hvor man gerne skal kunne gå en tur med sin hund, uden at blive forstyret af andre løse hunde, hvis man ikke ønsker det. En hundeskov er også kun til venlige hunde, så jeg syntes det er godt at man har strammet op på reglerne for hvornår man må færdes i hundeskoven.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 80
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Reglen med at man skal have 100 % styr på sin hund er ikke ny, folk er bare rigtig dårlige til at efterleve den. Rigtig synd for den gravhund som måtte lade livet.

 

Det er rigtig at reglen ikke er ny. Men med skiltningen blev der tydelig gjort klar, at man ikke længere vil tolere, at reglerne ikke blev overholdt. Hvem der så skal håndhæve, at de bliver overholdt, ved jeg ikke, kan kun håbe at folk tager ansvar for deres hunde alvorligt, efter den tragiske hændelse. Ved ikke om truslen med at politianmelde dem som ikke overholder reglerne, kan have en præventiv virkning. Vi ved jo godt, at politiet ikke har ressourcer til at tage sig af enhver overtrædelse af brud på reglerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Stakkels gravhund :( og stakkels stakkels ejer.

 

Men jeg synes ikke det er så enkelt det med hundeskove, for hvad er en bidsk hund ??

 

Mange i en hundeskov kan ikke kalde sin hund til sig, netop derfor går de i en hundeskov, for ellers kunne de vel lige så godt lufte den løs alle mulige andre steder ?? Jeg tror hvert fald rigtig mange tænker at de kan lade hunden løbe løs, fordi det er indhegnet og derfor er indkaldet ikke vigtig, i øvrigt benytter mange ejer også hundeskoven til ulydige lalleglade unghunde som gerne ville lege, og det er da okay for mig.

 

Jeg anser ikke Teitur som bidsk overhovedet, men jeg skal hellere ikke spille hellig, for hvis en anden hanhund truer eller gør udfald mod ham, så giver Teitur igen. Teitur har aldrig sloges eller bidt nogen og jeg tror hellere ikke han gør det, men han kan lyde meget voldsom i sine " udfald ". Teitur ville gerne bare gå i fred i hundeskoven, han gider ikke lege med andre og han kan blive sur hvis andre hunde kommer og tager hans pind eller ramler ind i ham eller hvis de humper ham. Så bliver han tosset, men er han så en bidsk hund ??

 

Når man lukker en hund ind i en hundeskov, skal den så kunne med alt og alle og kunne lege med alle ??

 

 

Jeg havde en lidt tankevækkende oplevelse forleden i en hundeskov. Teitur løb som altid rundt for sig selv og snusede, da en stor ung sharpei kommer over til ham. I starten ignoere Teitur den bare, men sharpeien bliver ved med at følge efter ham og snuser ham bag i. Teitur stivner, knurre lidt og løber så videre. Sharpeien bliver ved med at følge efter og prøver så at humpe Teitur, hvilket får Teitur til at gø voldsomt og knurre og løbe efter den der SP. Jeg kalder igen Teitur til mig og får ham til at gå ved siden af mig lidt tid, men den tilsyneladene små fatsvage sharpei bliver ved og ved, løber hen til Teitur, hopper op ad ham, løber rundt om ham og prøver igen at humpe ham. Manden der ejede den gjorde intet, på et tidspunkt forsøger han uden held at kalde den til sig og giver så bare op og går ned mod lågen. Jeg kunne mærke på Teitur at han var rigtig tosset og jeg kunne blive i tvivl om Teitur ville lave en alvorlig markering.

 

Hvem havde så fået skylden ?? Det havde jeg sikkert, fordi man så ville betegne Teitur som bidsk, men hvis manden havde kunne kalde sin hund til sig, ville Teitur jo ikke have gjort noget, hvilket han jo hellere ikke gjorde udover at sige kraftig fra.

 

Så jeg synes den er svær.

Link til indlæg
Del på andre sites

man kan jo hellere ikke forlange at alle hunde gider lege med alt og alle. Men samtidig kan man hellere ikke forvente at hundene i en hundeskov ikke må hilse på hinanden.

 

Efter reglerne, så er det folk der selv bestemmer om Fido må hilse eller ej og andre hundefolk bør respektere, hvis nogle ikke ønsker at deres hund skal hilse på alle hunde de møder og det gælder om det er i en hundeskov eller andre steder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu får jeg sikkert hug - men jeg benytter altså hundeskoven fordi jeg har en teenage-spidshund der ikke er 100% i sit indkald.

Og hvis jeg ikke kan/må benytte hundeskoven skulle hun jo altid og evig vær i snor og aldrig må lege..

(Jeg tager hende dog ind til mig hvis jeg ser andre hunde og benytter de hundeskove hvor jeg ved at folk er okay med det og har samme indstilling til tingene som mig)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu får jeg sikkert hug - men jeg benytter altså hundeskoven fordi jeg har en teenage-spidshund der ikke er 100% i sit indkald.

Og hvis jeg ikke kan/må benytte hundeskoven skulle hun jo altid og evig vær i snor og aldrig må lege..

(Jeg tager hende dog ind til mig hvis jeg ser andre hunde og benytter de hundeskove hvor jeg ved at folk er okay med det og har samme indstilling til tingene som mig)

 

Sådan gør vi også... Dexters indkald er helt fint, men nok også kun 95%, men jeg vil aldrig slippe ham et sted uden der er indhegning..

 

Jeg synes så også der er forskel på at have kontrol, og ikke have kontrol.. Hvis jeg ikke følte jeg havde kontrol over Dexter ville jeg aldrig slippe ham..

Link til indlæg
Del på andre sites

Puuuha det kom pludseligt tæt på :(

 

Før Ace, har jeg egentlig aldrig sådan været nervøs ved andre hunde, da Nala havde et kanont kropssprog og har ALDRIG oplevet nogen "spille" op til hende. Katla er en bøffel, men hendes indkald synes jeg er ret godt og hun er ikke så gammel, samt hun er god til at møde nye hunde, da hun er meget forsigtig.

 

Ace derimod har sin størrelse imod sig, sølle 7 kg. Og han er hanhund, godt nok kastreret, but still...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes jo foruden de bidske hunde, så er det hele da forventeligt i en hundeskov:genert: der vil både være den glade unghund med halm i ørerne, der vil også være den lille sure, der siger skrid, når førstnævnte kommer for tæt på. Og det rører ikke mig, om folk kan kalde deres hund til sig eller ej, bare den da er venlig sindet over for mig og min hund når den kommer.

Og hund i hundeskov med line på:vedikke: så går meningen lidt af det at gå i hundeskov efter min mening. Så er der altså så mange andre kønne skove i DK man kan besøge. Vores egen hund kan være enorm svær at kalde til sig, hvis der kommer andre i hundeskoven - men han er venlig, og han forstår et skrid. Og efter han ikke længere er unghund, forstår han også et skrid første gang:lol: det kneb dælme lidt da han var et år. Men nu er der hvor vi kommer med Rex også et sted, hvor det er det langt de fleste kommer der for, altså at deres hund kan komme ud og snuse rundt sammen med andre hunde, og få lov at løbe frit. Og så må de sure tanter altså gå i en anden skov, med deres sarte hunde i deres snor. Det er da i mine øjne sund fornuft at holde sig væk fra et sted, hvor man ikke bryder sig om forholdene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det der med line i en hundeskov, ej det fungere altså ikke i mit hoved. Så ville jeg da personligt hellere gå i alt andet smuk dansk natur, hundeskovene er jo ikke ligefrem kønne at se på.

 

Der hvor jeg tror det går alt i en hundeskov, når der af og til kommer slagsmål og det ikke er af bidske hunde i den forstand, er nok ikke pga mangelde indkald, men pga manglede indgriben fra ejer.

 

Jeg tror nemlig mange har den holdning at det finder hundene selv ud af og det gør de faktisk oftes også når de er løse og har masser af plads. Men sammen med den holdning har mange i en hundeskov den opfattelse at andres hunde skal kunne tolorere alt fra ens egen hund.

 

Mit eget eksempel med sharpeien, havde ejer for længe siden gidet gå hen og tage fat i hans hund, hive den med væk og give den fokus på noget andet, var Teitur slet ikke kommet op i det røde felt. Men den hund fattede ikke nogen som helst hentydninger, hverken de høflige og venlige eller de uvenlige og grove.

 

 

Hvis Teitur var så provo over for en anden hund, ville jeg da ikke forvente at den anden hund havde evig tålmodighed blot fordi den var i en hundeskov. Så ville jeg da kalde ham til mig og kunne jeg ikke det, ville jeg hente ham og give ham fokus på noget andet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har vi kun været i hundeskov en gang - Så min erfaring er begrænset.

 

Jeg kan ikke kalde mine Petit'er til mig, det vedkender jeg mig gerne - men som en anden skriver, er jeg 100% sikre på, at de er venligsindede - ellers ville jeg ALDRIG slippe dem løs blandt andre hunde. Når de ikke reagerer på mit indkald, er det ikke fordi, de har travlt med andre hunde - men fordi de har næsten begravet skovbunden.

 

En hundeskov er min eneste mulighed for på nogen måde at lade Petit'erne løbe frit - hvis jeg slap dem løs uden indhegning er jeg ganske sikker på, at jeg aldrig ville se dem igen.

 

 

Så set fra mit synspunkt må det vigtigste være, at de hunde, der færdes løs i hundeskovene er venligsindene, velsocialiserede, omgængelige og ikke agressive og udfarende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde en kleiner munsterlander som var god mod andre hunde (vi fik først problemer da han blev ældre og han blev aflivet da han var 3 år, grundet en hjerneskade). Da han var ung var han rigtig god mod andre hunde, men legede alt for voldsomt med små hunde og hvalpe. Så når vi gik i hundeskoven gik han frit, for han kom når jeg kaldte, men kom der små hunde imod os, så kaldte jeg ham ind og satte snor på. Ikke fordi han vil gøre dem noget, men mere fordi han vil lege meget vildt og det bryder små hunde sig selvfølgelig ikke om. Jeg kunne lovligt gå løs med min hund, og blot tage ham i snor forbi små hunde. Men hold op hvor var det dog træls at folk så bare lod deres små hunde løbe hen om benene på min kleiner som jo gerne vil lege med dem. Hundeskoven er for at man lovligt kan gå løs med sin hund, og ikke for at den kan være lege-onkel for alle dem der ikke har styr på deres hund. Og med snoren synes jeg at jeg havde markeret at min hund ikke skulle lege med den/de pågældende hunde.

Hvor skulle jeg have gået med min kleiner hvor han kunne løbe frit lovligt, men undgå folks løse hunde de ikke havde styr på?

 

Selvfølgelig kan hunden smutte i en hundeskov og det må man også forvente, og det er okay at det sker, og det må man forvente synes jeg. Men det er mere reglen end undtagelsen, og folk lader bare hundene løbe på må og få og løbe hen til alle de møder.

 

Og så er jeg en af de "dumme" og sarte hundeejere med en mere end sart hund. Vi er blevet overfaldet i hundeskoven (også sådan rigtig) og det betyder at JEG er MEGET utryg ved at der kommer fremmede store hunde hen til os. Jeg prøver at lade være for det smitter jo af på min hund, så faktisk går vi slet ikke i hundeskoven mere, da jeg bliver rigtig bange når der kommer en stor løs hund løbende hen imod os, og jeg kan se at Barney jo så også bliver utryg, stiller sig op helt stiv og ligger vægten på bagbenene og tager ørene helt tilbage og står musse stille og lader sig undersøge. Og hans nervøsitet er selvfølgelig fordi jeg smitter ham. Hvor er jeg bare ærgelig over at jeg ikke kan gå løs med ham på lovligvis og undgå løse hunde samtidig. Og jeg er en af dem der kan finde på at tage min hund i snor i hundeskoven (hvis der er en løs hund på vej imod os sammen med ejer) for at sende et signal om at jeg har styr på min hund (så andre ikke bliver bange for ham - de kan jo ikke vide at han er sød og venlig) og for at vise at jeg gerne vil aftale om de skal lege eller ej, inden de evt. får lov at løbe løs sammen.

Men det respekterer de færreste. Og må indrømme at når man skal have 100 % styr på sin hund i hundeskoven, så kan jeg virkelig ikke se at hunde i snor i hundeskoven er et problem? For man kalder da bare sin hund ind og går en anden vej, eller passere med sin hund under kontrol. Så må indrømme at jeg ikke forstår at det kan genere nogen.

 

Jeg ser hundeskoven som et sted hvor man lovligt kan gå løs med sin hund eller træne, som i en hvilken som helst anden skov, bare du lovligt må have din hund løs. Desværre ser de fleste andre den som et sted man kan lukke sin hund ind så den ikke løber væk, og lade den løbe hen til alt og alle, og lege hundelegepplads/børnehave.

 

 

Dette er ikke for at lyde sur eller tvær, men jeg synes generelt at folk har alt for lidt styr på deres hunde i hundeskoven, og jeg synes det går ud over mig og min hund. Jeg er i hvert fald ærgelig over at jeg ikke tør bruge hundeskoven mere, men bliver simpelthen så bange når der kommer løse hunde uden kontrol (efter det overfald vi oplevede derude med to rottweilere og en ligeglad ejer), og derfor går jeg ikke i hundeskoven mere. Håber jeg en dag tør igen, for jeg synes det er dejligt at kunne gå i skoven med sin hund lovligt uden snor. Så ja, jeg vil ønske at det med at hunden skulle være under 100 % kontrol blev overholdt, men det er så bare min mening :)

 

Min hund får så lov at lege med hunde jeg kender andre steder hvor det er aftalt, så han bliver stadig socialiseret og er rigtig god til andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde en kleiner munsterlander som var god mod andre hunde (vi fik først problemer da han blev ældre og han blev aflivet da han var 3 år, grundet en hjerneskade). Da han var ung var han rigtig god mod andre hunde, men legede alt for voldsomt med små hunde og hvalpe. Så når vi gik i hundeskoven gik han frit, for han kom når jeg kaldte, men kom der små hunde imod os, så kaldte jeg ham ind og satte snor på. Ikke fordi han vil gøre dem noget, men mere fordi han vil lege meget vildt og det bryder små hunde sig selvfølgelig ikke om. Jeg kunne lovligt gå løs med min hund, og blot tage ham i snor forbi små hunde. Men hold op hvor var det dog træls at folk så bare lod deres små hunde løbe hen om benene på min kleiner som jo gerne vil lege med dem. Hundeskoven er for at man lovligt kan gå løs med sin hund, og ikke for at den kan være lege-onkel for alle dem der ikke har styr på deres hund. Og med snoren synes jeg at jeg havde markeret at min hund ikke skulle lege med den/de pågældende hunde.

Hvor skulle jeg have gået med min kleiner hvor han kunne løbe frit lovligt, men undgå folks løse hunde de ikke havde styr på?

 

Selvfølgelig kan hunden smutte i en hundeskov og det må man også forvente, og det er okay at det sker, og det må man forvente synes jeg. Men det er mere reglen end undtagelsen, og folk lader bare hundene løbe på må og få og løbe hen til alle de møder.

 

Og så er jeg en af de "dumme" og sarte hundeejere med en mere end sart hund. Vi er blevet overfaldet i hundeskoven (også sådan rigtig) og det betyder at JEG er MEGET utryg ved at der kommer fremmede store hunde hen til os. Jeg prøver at lade være for det smitter jo af på min hund, så faktisk går vi slet ikke i hundeskoven mere, da jeg bliver rigtig bange når der kommer en stor løs hund løbende hen imod os, og jeg kan se at Barney jo så også bliver utryg, stiller sig op helt stiv og ligger vægten på bagbenene og tager ørene helt tilbage og står musse stille og lader sig undersøge. Og hans nervøsitet er selvfølgelig fordi jeg smitter ham. Hvor er jeg bare ærgelig over at jeg ikke kan gå løs med ham på lovligvis og undgå løse hunde samtidig. Og jeg er en af dem der kan finde på at tage min hund i snor i hundeskoven (hvis der er en løs hund på vej imod os sammen med ejer) for at sende et signal om at jeg har styr på min hund (så andre ikke bliver bange for ham - de kan jo ikke vide at han er sød og venlig) og for at vise at jeg gerne vil aftale om de skal lege eller ej, inden de evt. får lov at løbe løs sammen.

Men det respekterer de færreste. Og må indrømme at når man skal have 100 % styr på sin hund i hundeskoven, så kan jeg virkelig ikke se at hunde i snor i hundeskoven er et problem? For man kalder da bare sin hund ind og går en anden vej, eller passere med sin hund under kontrol. Så må indrømme at jeg ikke forstår at det kan genere nogen.

 

Jeg ser hundeskoven som et sted hvor man lovligt kan gå løs med sin hund eller træne, som i en hvilken som helst anden skov, bare du lovligt må have din hund løs. Desværre ser de fleste andre den som et sted man kan lukke sin hund ind så den ikke løber væk, og lade den løbe hen til alt og alle, og lege hundelegepplads/børnehave.

 

 

Dette er ikke for at lyde sur eller tvær, men jeg synes generelt at folk har alt for lidt styr på deres hunde i hundeskoven, og jeg synes det går ud over mig og min hund. Jeg er i hvert fald ærgelig over at jeg ikke tør bruge hundeskoven mere, men bliver simpelthen så bange når der kommer løse hunde uden kontrol (efter det overfald vi oplevede derude med to rottweilere og en ligeglad ejer), og derfor går jeg ikke i hundeskoven mere. Håber jeg en dag tør igen, for jeg synes det er dejligt at kunne gå i skoven med sin hund lovligt uden snor. Så ja, jeg vil ønske at det med at hunden skulle være under 100 % kontrol blev overholdt, men det er så bare min mening :)

 

Min hund får så lov at lege med hunde jeg kender andre steder hvor det er aftalt, så han bliver stadig socialiseret og er rigtig god til andre hunde.

 

 

Jeg forstår dig til fulde og dit problem og mange andres kunne løses ved at danmark havde mange flere steder hvor hunde må løbe lovligt løs under kontrol. Men der er faktisk snart kun hundeskovene tilbage og stranden fra den 1 okt-1 april. Desværre, det er synd og skam at det er sådan.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg forstår dig til fulde og dit problem og mange andres kunne løses ved at danmark havde mange flere steder hvor hunde må løbe lovligt løs under kontrol. Men der er faktisk snart kun hundeskovene tilbage og stranden fra den 1 okt-1 april. Desværre, det er synd og skam at det er sådan.

 

Hvis jeg går i hundeskoven plejer jeg at smutte til nabobyen (20 min kørsel) og gå i den åbne cykelskov hvor der også kommer cykler, børn, osv. Der har folk som regel lidt bedre styr på deres hunde, for den er heller ikke hegnet ind.

Det kræver dog at jeg kan låne bil af mine forældre, da vi pt ikke selv har bil. Så det er ikke så tit vi har muligheden for at komme derind..

Link til indlæg
Del på andre sites

stakkels gravhund :(

 

jeg synes da det er fint at de strammer reglerne, men jeg har lidt svært ved at se hvordan det skal håndhæves. Hvis hr jensen kommer med sin lalleglade unghund og ikke kan kalde den til sig. Er der så nogen der tror på at politiet gider tage sig af det?

Men det hører heldigvis kun til under irritationsmomenter, ikke under farlige hændelser.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan ikke se det nye i reglerne - det er ihvertfald dem der altid har været skiltet udenfor hundeskovene her i området :vedikke: Men når folk ikke overholder dem, så er vi jo lige vidt... der er jo desværre ingen til at håndhæve dem....

 

Her har der altid været skiltet med, at hunde der var aggrevsive skulle føres i snor i hundeskoven. Nu må de ikke færdes derinde. Men der er nok forskel på reglerne fra sted til sted.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er lidt overrasket over holdningerne i denne tråd. Hvis bare ens hund er venlig gør det ikke noget man ikke har styr på den?

 

Jeg kommer ikke i hundeskove, for jeg ved godt hvordan kulturen er. Men det ville da være skønt hvis man kunne.

 

I skal kunne kalde jeres hunde til jer, folkens. Længere er den altså ikke. Kan I ikke det, så på med en sporline.

Link til indlæg
Del på andre sites

I den aktuelle sag er det svært at vide hvad de rpræcist er sket. Jeg har ofte oplevet en løs gravhund komme stormende og gå lige i flæsket på mine 4 store hunde. Sommetider kan en gravhund altså godt blive til taber i den slags manøvrer.

Hvad angår folks mentalitet i hundeskove har skiltene i den lokale altid været:

Hund

uden snor, med ledsager.

Under fuld kontrol, overtrædelse straffes med bøde.

 

Her skovdistriktet ligger hundeskove indeklemt mellem hovedveje, industriområder og jernbaner. Og alligevel synes jeg ofte at man ser hunde uden kontrol, der bare kommer brasende.

Skovpersonalets egne hunde er de værste, de færdes også løst uden ledsager i de dele af skoven der ikke er hundeskov. Så hvordan skulle de regler nogensinde bliver overholdt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Mit indtryk af hundeskove er, at det ikke er et sted man skal færdes, med mindre ens hund er den lalleglade type der synes det er totalt fedt at styrte rundt sammen med andre fremmede og typisk meget vilde hunde (ofte en del lab typer) og blive hoppet på/hoppe på andre.

 

Min hund kan uden problemer holde sig fra andre hunde, og ville aldrig opsøge ballade ved at stikke af fra mig og "overfalde" en anden hund. Hun vil bare gerne tøffe rundt og snuse, hilse pænt på andre hunde, af og til vil hun gerne bare gå videre når de har hilst, andre gange vil hun gerne lege og andre gange igen skal hun kaldes tilbage, fordi hun gerne vil spille med musklerne overfor en i hendes øjne svagere tæve.

 

Vi kan ikke færdes i hundeskove, fordi de booner af hunde der er totalt udenfor pædagogisk rækkevidde, og fordi jeg ikke kan garantere, at hun ikke nedlægger en eller anden hidsig terrier, eller lalleglad lab for den sags skyld, hvis de ikke skrider, efter hun pænt har bedt dem om det. Om hun kan karaktiseres som bidsk, ved jeg ikke, men jeg føler mig i hvert fald ikke velkommen :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...