Hop til indhold

Vask og frisering af hundene


PBC
 Share

Recommended Posts

Hvad gør I for at holde hundene lækre og dejlige?

 

Det er klart at mine hunde bliver virkelig snavsede, burre-, mudder, præstelus og mosevandsbefængte jævnligt, så jeg har brugt mange timer på at "ordne" hundene.

 

Jeg prøver så vidt muligt altid at sørge for at det sidste på en jagt er en tur i ikke alt for ildelugtende vand. Og så tørrer jeg dem med et par håndklædet og putter hundene i bilen i Bone dryers. De der røde "bade kåber"

 

Nå vi kommer hjem får de lov at tørre og herefter bliver de friseret med 3 forskellige kamme fra grov til fin.

 

Trænger de til en afskyldning får de også det før eller efter de er friseret. Der er varm og koldt vand i bruseren

 

bordmedkamme_zpsc1414330.jpg

rum_zps87bc8ef9.jpg

 

runogvaskebalje_zps6352a014.jpg

 

Jeg har undgået shampoo indtil videre fordi jeg mener det er et skråplan som fører til ringere pels og risiko for allergi.

 

Hvad gør du?

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine kommer ikke i bad - med mindre de har rullet sig i noget ildelugtende (hjortebæ f.eks.) Og det er noget der kun er forekommet enkle gange.

 

En beagle pels er nærmest selvrensende - så har de gået i noget vådt jord eller sand og fået sølet poterne til - renset det af automatisk når de kommer op og gå i vådt græs f.eks. - hjemme får de så kun lige tøret poterne af i en almindelig karklud. Er det snavset til sådan pletvis - f.eks. trådt i en hunde lort og fået det op af hasen - så laver jeg lidt sæbevand og får det fjernet på den måde. Ellers bruger jeg engangs vaskeklude som er fugtet og tørrer pelsen over med det - eftertørrer med et håndklæde.

 

De bliver børstet 2 gange i ugen - Oscar bruger jeg furminator på da han har en meget kraftig pels af en beagle at være. De to andre nøjes med furminator striglen. Efter de er børstet kører jeg en engangs vaskeklud over pelsen som lige tager de sidste løse hår.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min kommer i bad efter behov (mit behov!) Det vil sige 4-6 gange om året. De vaskes i økologisk shampoo fra John Masters, der med en duft af eukaluptus er med til at holde utøj væk (påståes det). Af og til giver jeg et tørbad (fx op til udstilling). Der bruger jeg en spray fra Pet Head og så frotteres pelsen helt igennem.

 

De bliver desuden børstet med gummistrigle hver eller hveranden uge. Det fjerner en del løse hår og gør pelsen fin.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine kommer ikke i bad - med mindre man har rullet sig i kokasser eller andet.

 

Zeus er snart 2 år han har aldrig været i bad - andet end svømmetur i havet ;-) leg med vandslangen i sommers.

 

Walther er 8 år og har måske været i bad 2-3- gange i sit liv.

 

De får nogen gange en våd klud i ansigtet hvis de har "griset / gnasket" i kødben.

 

Ellers bliver de redt lidt - men ikke meget - og i de store fældningsperioder får de en tur med en "furminator" børst som tager godt ved.

 

Det er faktisk det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine har næsten ingen pels, men kommer i bad hvis det er nødvendigt. Karla har været i bad max 10 gange i sit 6 årige liv. Johna derimod er i bad ihvertfald en gang om måneden - vi har haft nogle tidspunkter hvor det har været flere gange ugentligt - fordi hun er et svin... Hun bliver vasket med shampoo, fordi grunden til badet er at hun stinker af lort :roll: fordi hun ruller sig i al slags afføring....

 

Jeg reder dem ikke, heller ikke med gummistrigler, det kunne man sikkert godt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Borderne er aldrig i bad. Er de beskidte, så er det enten vandslangen eller en tur i en sø/fjorden. Jeg har én gang haft Spot i bad - det gør jeg altså ikke igen.

Jeg friserer dem heller aldrig, jo indimellem med en furminator i fældeperioden. Det hænder at de får en enkelt filt, men det fikser jeg med en saks. Ingen af mine ruller sig i klamme ting, jo Bonus viser faktisk lidt tendens i den retning, men jeg håber det er en fase!!

Carla bliver vasket hver til hver anden måned og bliver friseret og klippet ved samme lejlighed. Bruger en karte, en trimmer og en saks.

Link til indlæg
Del på andre sites

Rigmor er nu kortklippet, hvilket virkelig nedsætter tiden jeg skal bruge på hendes pels.

Jeg reder hende igennem med en karte når det er nødvendigt, hvilket so far har været 1 gang om måneden, og det er småting. Hun kommer i bad når hun er beskidt, hvilket mest er fordi at hun elsker at rulle sig i ulækre ting.

 

Når hun klippet bruger jeg en trimmer og en saks... Jeg ved ikke helt hvor ofte hun skal klippes endnu, da hun først for ca. 1 måned siden er blevet korthåret. Jeg tænker at det kommer til at være omkring hver 4. måned. Kommer sku an på hvor hurtig hendes pels vokser.

 

 

Før i tiden skulle hun reds igennem 1 gang om ugen, i bad 1-2 gange om måneden og klippes 1 gang om måneden.. Det er pludselig blevet lettere at have hund :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min erfaring fra Schnauzer,Norsk Elghund og 5 Spaniels er at udredning af filter, præstelus, burrer (som jeg faktisk oftest piller ud med fingrene) og skidt er lettest når hunden er tør. Jeg har prøvet flere gange at gøre det tidligere og så for at den måske ville tørre hurtigere, men det er næsten umuligt, synes jeg. Når pelsen er tør er det også som om skidtet falder meget lettere af hårene og hunden bliver mere ren.

 

Bonnie har en hel del pels og det tager hen ved 3 timer for hende at tørre indendørs, hvis hun har været gennemblødt og tørret med 2 håndklæder først. Jeg har hørt at man kan få noget spray (conditioner eller lignende) men det har jeg aldrig prøvet.

 

Hvad er din erfaring med hvilken pels/race

 

Maggieogbonnie3_zpsca020ad3.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Silke bliver gennemnusset hver morgen: Renset ørelapper, tørret øjne, masseret trædepuder og negle med creme, børstet og redt. Og kikket efter de sarte steder, om der er behov for ekstra pleje. Neglene bliver kontrolleret og evt. klippet samtidig.

Så bliver tænderne børstet og hun får sin morgenpille, --og så er vi klar til formiddagsturen... :vuf:

 

Hver 4. uge skal Silke vaskes, og en uge efter skal hun dryppes med advocate mod ræveskab. Lige nu kører vi lidt på overtid fordi jeg har brækket noget i håndleddet.. Hundevask må vente lidt.. :???:

 

Hvis hun får burrer eller præstelus i pelsen, så har jeg en kam i lommen, som jeg kan fjerne det meste med inden vi går hjem fra en tur.. --Mudder eller lort undgår vi helst, ellers bliver det til en del-vask og skyl af de berørte områder.....

 

Jeg har haft en gammel hund før, og jeg ønsker ikke, at Silke skal have den samme alderdom. Dengang manglede jeg overskuddet til at pleje min gamle Ronja. Det var især hendes tænder, der var slemme, men pelsen var nok heller ikke for god. Der var sikkert også andre problemer.......

Men jeg så det ikke, før den dag, hvor hun nægtede at spise. 1½ måned senere kunne hun ikke mere stå på sine ben. Og så blev hun aflivet.. :cry:

 

---Jeg føler at jeg har lært noget af hver af de hunde, jeg har haft. Især ved de fejl, jeg har gjort..

Og senere hunde nyder så godt af det, jeg har lært.

Så Ramses, som jeg havde før, og Silke, har altid været meget velsoignerede. Fordi vi bor i naturområde, så kommer kam og børste frem hver eneste dag. Og flåter er dødsdømte i det øjeblik mine fingre stryger hen over dem.. :evil:

Link til indlæg
Del på andre sites

Godt indlæg Birgitta. Selv om jeg virkelig prøvede at holde Mille meget velsoigneret synes jeg det var svært at sikre at pelsen var i god kondition til det sidste. nu fik hun jo så også noget med mangel på et hormon fra skjoldbugskirtlen, som gør at de taber pelsen, men det blev jo fixet med medicin, så det skulle blive godt igen, men det blev nu aldrig helt det samme.

 

Et tidspunkt jeg friserer våd hund på er hvis der lige er kommet lidt regn. når hunden er våd får man lidt flere hår med af pga. den lidt større friktion.

Link til indlæg
Del på andre sites

Freddys badekar.jpg

Mine de 2 af cockerne kan slet ikke redes ud, hvis de er tørre og mudrede. Så på små filtre bruger jeg en filterspray eller lidt kogt vand med babyolie i.Så bliver filtre lidt mere flexible. Så her gør et bad da underværker, altså champoo og masser af balsam.Bemærk lige Freddys badekars farve efter en herlig gåtur i det grønne

Link til indlæg
Del på andre sites

Aika (grand danois), bliver kun børstet i fældeperioden. Hun gider det ikk rigtig, så der bliver ikke hygget med det. Bad er 1-2 gange om året.

 

Katla (labrador), bliver børstet i fældeperioden og engang imellem som hygge. Hun ELSKER det. Hendes hale bliver klippet rund i spidsen når den trænger (og jeg husker det). Hendes første bad med shampoo skete i forbindelse med fødslen af hendes første kuld. Hendes 2. sæbebad, var da hun simpelthen fældede ALT pelsen efter hvalpene var flyttet hjemmefra. Hun kløede og kradsede, og badet hjælp heldigvis. Hvis hun ellers er møwet te' får hun en skyller i vand.

 

Ace (löwchen), bliver trimmet hver 3.-4. måned. Oftest får han et bad i forbindelse med trimning. Ace bliver badet i både shampoo og balsam fra KW.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores hunde kommer kun i bad hvis de har rullet sig i lort. Og vaskes derfor også med shampoo, ellers synes jeg ikke rigtig lugten forsvinder ordentligt!

 

Liva, Yorkshire terrier, holdes kortklippet og har en dejlig nem pels at holde. Klipper hende cirka 1 gang i måneden, og børster hende måske 1 gang hver 14. dag. Hun har måske været i bad 4-5 gange i hendes 2,5 årige liv.

 

Ayo kræver ingen pelspleje. Fylder 3 år lige om lidt og har aldrig været i bad.

 

Zazu & Camy børstes med KW Smart Shedder, som er genial til at fjerne underuld og løse hår :5up: Børster dem cirka 1 gang ugentlig i fældeperioderne, ellers ikke. Og bad har de været i måske 1-2 gange hver, og de er begge 2 år.

Link til indlæg
Del på andre sites

Sheila som har kort golden pels vel mest, kan være rigtig længe om at tørre hvis hun er blevet våd til skindet. Det tager mange timer. Hun kan blive puttet i sin kurv om morgenen pakket i back on track efter en regnvåd morgentur og stadig være våd på hovedet 8 timer senere når jeg kommer hjem fra arbejde! Under dæknet er hun tør.

 

Mysla tørrer med lynets hast efter regvejr selvom hun har større pels. Men efter bad tager det nogle timer, men stadig hurtigere end sheila.

 

Myslas pels er mega praktisk. Hun kan komme hjem fra turen og ligne en bunke mudder og så lader man hende bare tørre en halv times tid og det jord der ikke allerede er faldet af, kan nemt børstes af.

 

Hun er ikke nem at redde våd, men jeg har så aldrig prøvet våd med balsam. .

 

Sheila er så korthåret at hun vist er men at børste uanset våd eller tør.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for mange gode input. Noget der slår mig er at hunde med tilsyneladende ret ens pels faktisk alligevel kan have meget forskellige "kvaliteter" i pelsen.

 

Det er som om visse hundes pels er langt lettere at have med at gøre end andres. Smudsafvisende, hurtig tørre og lette at frisere, men en andres bliver hurtig gennemblødt, er længe om at tørre og suger snavs til sig.

 

Når jeg sammenligner Milles pels med Bonnies var Milles pels kortere og hurtigere tør end Bonnies, men cyklede jeg en tur på våde veje med begge var Mille hurtigt nærmest sort på "undervognen" mens Bonnie ikke blev nær så beskidt. Det har jeg aldrig forstået.

 

Kom begge hunde op af vandet gennemblødte og blev tørret med håndklæder var Mille knastør efter 1-2 timer inde mens Bonnie kan være 4-5 timer om det. har det mon også noget at gøre med om kroppen sender extra varme ud for at tørre pelsen. jeg har flere gange oplevet at hvis man lader våde hunde ligge i buret fx i bilen bliver de meget varme - er det en mekanisme for at tørre hurtigt? - Er det noget man kan ødelægge ved at bruge dækkener?

 

aMille10aringrparingengen_zpsbc86b7a3.jpg

 

OleBonnieMilleoglilleJudy3.jpg

 

Og når jeg læser Ulla H's beskrivelse af at det ville være umuligt at frisere en møjbeskidt, tør Cocker spaniel, må jeg bare konstatere at de må have en meget anderledes pels end mine FT'ere

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er de smukke.:lun:

 

Ja det har faktisk også undret mig lidt.. jeg har jo to labber. Den store tager rigtig lang tid om at tørre efter en tur i øsende regnvejr, mens den lille tørrer forholdsvis hurtigt... hans pels er heller ikke så kraftig som den stores. Og den lilles pels er bare som silke at røre ved og vupti er han tør ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine bader jeg ca. hver 14 dag...eller rettere den bette bliver badet hver 14. dag og den ældste bliver badet ca. 1 gang om måneden.

Den eneste grund til at den ældste ikke også bliver badet hver 14. dag er at jeg holdet ham kort klippet, så det er ikke så nødvendigt.

Den bette er helt langhåret og han bliver vasket med B&B parfumefri shampoo efterfulgt af balsam, og kæmmet godt igennem mens han bliver føntørret.

Han er Buff, og man kan tydeligt se når han trænger til et bad, hans pels bliver simpelthen så fedtet og ulækker at røre ved.

De bliver begge børstet igennem ca. 1 gang om ugen alt efter hvor nødvendigt det er mh.t. filtrer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Wolfie -world 2012 bedste veteran.jpgJeg tror at forskellen på standardcocker og Fteren er, at standardcocker i udstillingspels er meget mere langhåret og sikkert med mere underuld, der kan filtre. Iøvrigt klippes tit faner, halehår og underlinie, og jeg har egentlig på fornemmelse, at dette klipperi kan gøre, at hårene nemmere opsamler skidt.Synes også at huske, at visse jægere med cocker mener, at for meget klip i pels giver mere skidt.

Cockerpels er nu engang noget, der har ændret sig meget negativt de sidste 50 år , altså i mine øjne.

For ingen fornuftig jagthund bør da have så yppig en pels, som der nu om dage ønskes.

Her Freddys onkel Wolfie.

Link til indlæg
Del på andre sites

Puhh, jeg bruger rigtig meget tid på at rede/frisere pels. Sinus har 2 fældeperioder: første halvdel af året, og anden halvdel af året!

Med det lange hår, og de endnu længere faner, har vi ofte den halve skov med hjem når vi har været på tur. Ved ikke hvorfor de bedste dufte altid er der hvor vegetationen er vildest :hmm:

Han kommer kun i bad hvis han har rullet sig i noget ulækkert, ellers er det kun en tur i havet eller åen (som også ind imellem kan være lidt ulækker...) Hans pels filtrer nemt synes jeg, så jeg kæmper en til tider håbløs kamp mod filterknuderne. Når de blir for slemme må saksen klare dem, men ellers bruger jeg dette vidundermiddel....fik det anbefalet af en med to store pudler, og må sige at det virker!

 

http://www.pitstoppets.dk/shop/k9-aloe-vera-5687p.html

 

Jeg har altid kam, filterknuser og saks i bilen, og så får han en hurtig omgang inden vi kører hjem, så det værste er ude af pelsen inden det sætter sig for godt fast.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ozzie har ikke været i bad med sæbe i årevis. Hun får af og til skyllet "undervognen" når hun er blevet meget mudret/beskidt på tur, men bare med vand. Hun bliver redt af og til, især når hun fælder meget. Både hun og Casino har så smart en pels at beskidtheder ryger af når pelsen tørrer - undtaget sådan noget som burrer i Casinos pels, men dem napper jeg let af, enten når vi hygger i sofaen (Casino elsker alle former for grooming) eller børster dem af med en børste der tager dem i et snuptag.

 

Casino bliver redt en gang ugentligt, bliver derudover klippet en smule på fx poterne. Hun er jo ung så er blevet prøvevasket lidt over det hele med shampoo, så hun har lært at det er hyggeligt. Det er dog mange måneder siden sidst. Ligesom Ozzie bliver "undervognen" af og til skyllet - det sker meget oftere med Casino, da beskidt og klamt vand har en større interesse. Hun bliver blowet, hver gang hun skal tørres, og nogle gange bare fordi det er længe siden sidst. Hun ruller sig i klamme ting af og til - så bliver hun lige vasket lidt med shampoo, når vi kommer hjem. Som regel kan det gøre det med en vaskeklud, så hun ikke skal plaskes helt til. Bliver hele tiden spurgt til hvordan jeg holder hende så hvid, mange tror jeg børster hende hver dag og vasker hende ofte, men hun holder sig altså bare så pæn selv. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...