Hop til indhold

Hunde der gør når man passerer deres hjem


Trei
 Share

Recommended Posts

Inspireret af at jeg endnu en gang idag kom forbi en hund, der gik amok, da jeg kommer forbi dens matrikel med mine hunde (som ikke svarer igen) synes jeg det kunne være sjovt at høre:

 

1. Hvordan reagerer jeres hunde når andre passerer jeres haver/vinduer o.l.?

 

2. Hvordan reagerer jeres hunde typisk når andre hunde går gø-amok bag hegn o.l.?

 

TS starter naturligvis - vores have ligger ikke ud mod vejen, så hundene opdager ikke hunde, der kommer forbi. Hvor vi boede sidst med Ozzie havde vi fra stuedøren fri udsigt til grønt fællesområde - der sagde Ozzie VOV til hunde der gik forbi og kiggede så ellers meget interesseret... et VOV var tilladt og det var hun rigtig god til at overholde. :-D Hvis vores have havde ligget ud til vejen ville vi sikkert have fortsat med et VOV-reglen.

 

2. Ozzie har vi lært at ignorere den slags hunde, og det gør hun. Som regel er hun ligeglad, men er det et nyt sted med en meget voldsom hund kan hun godt blive lidt usikker, få lidt dragepels, lidt stive ben og gå om bag mig, men hun går roligt forbi.

 

Casino er igang med at lære at ignorere. Med nogle af dem vi passerer ofte er hun blevet god til bare lige at kigge kort og så ellers gå på plads og ignorere hunden. Men hunde, hvor det kommer bag på hende at hunden er der, der tror hun nogle gange at den bedste løsning er at prøve at hilse på dem - d.v.s. hun kigger glad og hopper lidt imod dem (og vi standser hende så). Idag blev hun for første gang usikker, da en meget vred hund lavede udfald på udfald, hun hoppede ind til mig og skulle lige forsikres om at den ikke kom ud til hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min have ligger langs en lille landevej, der kommer ikke specielt mange, men nogle dog - med og uden hund, med og uden cykel, med og uden fart på. Er mine hunde ude patruljere de, det er en vogtende race og de lever i flok, så det mener jeg egentlig er helt som det skal være. Men de skal ikke larme for at larme og de skal ikke stå og kæfte op fordi der kommer en gående i horisonten op mod matriklen.

 

De må markere når nogle går/løber/cykler/rider forbi og skal komme ind eller holde kæft det øjeblik jeg beder dem om det. Når situationen er modsat og det er mig der går forbi en matrikel med en hund der fortæller at den bor der, så skal mine hunde ikke reagere på det. Det er ikke en hensigt de har, de virker ikke interesserede i at kommunikere med disse hunde, men jeg belønner dem osse altid for at ignorere dem for hvis jeg er på cykel gider jeg egentlig ikke at blive flået af, fordi min hund mener den skal svare en anden hund igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Udenfor vinduerne må de gerne gå. Er de i haven vil de gerne give et vov med - medmindre jeg er der til at se stram ud i betrækket. De har aldrig boet et sted hvor noget kunne ses fra haven, så det kræver lige lidt arbejde...

 

de svarer aldrig hunde der går gø amok når vi går forbi

Link til indlæg
Del på andre sites

Min have ligger ud til gang sti så vi har et stort arbejde hvert forår med at lære at holde mund;-)

 

Sheila siger et par vov eller 7 men gider sjældent længere selv løbe til hegnet, det har hun mysla til og hun giver den hele armen. Før Sheila viste hende det sagde hun ingenting ved hverken hunde eller mennesker. Når vi har øvet os i haven for måneds tid, er hun nogenlunde stille så længe det bare er folk, men hunde hun opdager bliver sagt vov af.

 

Sheila ignorerer som regel gøende hække, hun stoler ret meget på hegn. Men hvis hun går lige op ad en hæk og der pludselig er en hund bag den, så larmer hun fordi hun bliver forskrækket.

Mysla følger som regel hvad Sheila gør her, men kan godt gå og rejse børster og brumme hvis hunde lyder meget vrede. Vi passerer forbi eksempel nogle store sorte hunde der går amok og kaster sig mod hegnet, den er pigerne ikke trygge ved at gå forbi.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ikke have, så det problem har vi heldigvis ikke :-D Når vi er på besøg hos min morfar, som har en kæmpe have, har jeg dog aldrig oplevet at hun gør af folk der går forbi.

 

Jeg synes ikke rigtig jeg kan se et mønster hos Rigmor ift. når vi går forbi en have med en gøende hund. Nogle gange ignorerer hun hunden og dens gøen, og andre gange giver hun igen med en attitude der siger " Du skal fandeme ikke gø ad mig".

Link til indlæg
Del på andre sites

Her siger de ikke noget til hvis de ser hunde nede på gaden når de står ude på altanen. Men de (altså Mollie :lol:) ved godt at de bliver smidt ind igen hvis de gør, uanset hvad de gør ad. Især Mollie holder utroligt meget af at sidde ude på den altan og holde øje med verden, så hun lærte lynhurtigt reglerne :lol:

 

I en bygning tæt på os sidder der tit 2.stk. hunde i vinduet på 3.sal (!) og giver gø-koncert. De bliver meget, meget sjældent stoppet. Hverken Ninja eller Mollie reagerer på det, andet end lige at lytte et kort sekund og så videre med at snuse. Måske de ikke helt fatter hvor lyden kommer fra :lol:

 

Men hvis én af hundene skulle svare igen, ville det være Mollie. Hun finder sig i mindre end Ninja. Ninja har en ignorer-knap, når det kommer til små gøende hunde. Tror bare ikke hun føler sig truet ? :vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har have ud til den forholdsvise nye natursti fra Slagelse - Næstved. "Fodsporet" bliver den kaldt. Der passerer rigtig mange forbi hver dag. Gående, cyklende, knallerter, skatere, rulleskøjter, kørestole osv. Vi har sågar engang set nogle skubbe en sygeseng med en person der lå med drop.

 

1. Messi har en fest, hver gang der kommer nogle forbi med hund. Han løber hen til hegnet og er frygtelig nysgerrig. Han gør ikke, puster sig ikke op. Står egentlig bare og venter på at de kommer hen og hilser. Kommer der en han kender bliver han frygtelig kåd. Tager en ordentlig spurter langs hegnet og inviterer til leg. Desværre får han tit skæld ud af de ejere der IKKE kan få deres egen hund videre. Uretfærdigt, syntes jeg, da Messi er på egen matrikel og har lov til at være der. Han generer jo ikke deres hund på nogen måde. Det skal lige tilføjes at Messi aldrig er alene i haven. Vi vil helst undgå at der kommer en gal hund hen og lover ham røvfuld, så vi er altid til stede i haven sammen med ham. Udover det, har vi havelåge lige ud til stien og holder selvfølgelig øje med om den bliver åbnet "for sjov". Om aftenen har vi nogle gange et rend af folk der ikke gider gå uden om kvarteret, så de spurter gennem vores have, der kun er 15 m bred lige netop det sted.

 

2. Når vi går forbi matrikler med meget vogtende hunde bliver han usikker. Faktisk oplevede jeg i går at vi blev "overrumplet" af en lab i en have. Den flippede fuldstændig ud da vi passerede. Vi gik lidt væk og jeg lavede kontaktøvelser med Messi, der havde ørerne helt klistrer ind til hovedet. I disse situationer pive-snakker han og stepper rundt og ved ikke helt hvor han skal gøre af sig selv. Vi ved efterhånden hvilke haver vi skal gå uden om.

Link til indlæg
Del på andre sites

Zeus kan godt blive lidt ophidset hvis vi går forbi en have hvor der er en hund der gør. Ikke at han gør, men bare trækker lidt frem og tilbage.

 

Jeg bor lige ud til en sti, og her gør han når der kommer hunde forbi. Og hvis han ser katte. Mennesker og andet er han total ligeglad overfor. Har forsøgt at lærer ham ikke at gø, men det går meget dårligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bobo reagerer ikke, når der kommer nogen forbi haven. Han ligger bare og kigger på dem :-D

 

Han reagerer heller ikke, hvis vi går forbi nogen der gøer. Der kigger han også bare et øjeblik og så snuser han videre. Han kan allerhøjest finde på at løbe lidt med dem langs hækken. Men han er heller ikke særlig verbal, så han gøer i forvejen sjældent.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella kan sagtens finde på at gø af mennesker der går forbi, særligt hvis de stopper op og kigger ind i haven. Men hun ved også at hun ryger indenfor hvis hun ikke stopper. Hun gør også hvis en hund går forbi uden at hilse:vedikke: Og katte får hele sangen - de skal bare ikke være der. Underligt nok løber hun ikke ud af haven efter katte, men kun for at hilse hvis yndlingsvenner er for langsomme til at komme ind. Og hun bliver på matriklen:5up:

 

Hvis vi går forbi gøende hunde, er hun ligeglad:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har bevidst valgt at vi ikke ville have et hus med have foran - fordi jeg ved vores gøer hvis der kommer nogen forbi! :oops: og fordi jeg heller ikke vil have at folk stikker fingrene ind for at hilse på de "små søde hunde"... Da vi boede til leje boede vi på en hjørnegrund med offentlig cykelsti hele vejen rundt. :rolleyes: Det gad vi så ikke igen! Men dengang fik de dog ikke lov til at stå og gø af folk der kom forbi - de blev kaldt ind asap.

 

I vores hus ligger hele haven heldigvis omme bagved, kun en lillebitte forhave, og den har hundene ikke adgang til. Der er heldigvis hegn hele vejen rundt, så de kan ikke se når folk passere ude på gaden. De kan dog finde på at gø lidt af naboerne hvis de smækker med døre el.lign. Her bliver de igen også kaldt ind med det samme - jeg vil ikke have at de står og larmer! Det er folk (læs: hundeejerne, formentligt!) i nabolaget dog vidst ikke helt enige i - jeeeez der er mange hunde der bare står og gøer i et væk, uden nogen beder dem holde kæft....

 

Vores reagere dog ikke på hunde der gøer bag hegn. Jo Zazu kan finde på at pive, fordi hun tror hun gerne vil snakke med dem :lol: men de gøer ikke af dem. Kun to haver vi indimellem passere, hvor der bor en hhv stor sort hund og en labrador - jeg ved ikke hvor faen de gemmer sig henne, men lige pludselig kommer de buldrende ud af det blå og gøer :lol: der bliver vores altså forskrækket, og svare igen. Jeg er også ved at dø af hjertestop hver gang.. :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Om vinteren er Cille slem til at gø når hun ud af vinduet, gennen hækken, gennem lidt skov og over på den anden side af vejen kan se der går folk. Både med og uden hund.

Nu har jeg sat plissé gardiner op der dækker det nederste af vinduet, så nu kan hun ikke se derhen, og det regner jeg med stopper det.

Når hun er ude i haven og ser nogen gå forbi på stien begynder hun at gø, men jeg kalder hende ind med det samme, for gider simpelthen ikke have at hun står og galper af andre folk.

 

Det samme på den anden side af huset når der kom folk på parkeringspladsen, men KUN når vi er hjemme. Hun gør aldrig når hun er alene.

Der har vi indtil i efteråret været vant til at der var en trædør, men nu har vi fået glasdør op, så der kom der også plissé op i går.

 

Når vi er ude og gå gør hun aldrig. Heller ikke selv om vi står sammen med en hund der gør.

 

Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Vores indhegnede have ligger lige op til et fortov i et villakvarter så der er lidt trafik ;-)

Walther ligger bare og kigger hvis der kommer gående forbi uden hund, Zeus gir lige et vov, det er vi ved at lære at det gør man ikke.

 

Kommer der nogen gående med hunde løber de med op langs hegnet - Walther siger ingenting overhovedet - Zeus gir dem lige et vov også er det slut jeg vil ikke have at han står og gør af dem, dog får de flere vov´s hvis de fremmede hunde får lov at stikke hovedet ind i hegnet.

 

Passerer vi selv en have med hunde i - så siger mine intet men de trækker sig frem i snoren og vil hen og kigge ind i haven :-) men er vi ude og gå siger de intet og har aldrig gjort det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Når Bella er indenfor, kan hun godt finde på at alarmere om forbipasserende hunde - hun gør nogle gange, indtil vi kommer og gør noget ved sagen.

 

Udenfor løber hun hen til hækken og holder øje - men siger i øvrigt ikke et kvæk.

 

Nu vi går forbi en gøende hæk, kigger hun på den som om den er åndssvag, og så går hun hen til mig for at hente sin velfortjente godbid. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Vores hus ligger på en større hjørnegrund - så der er vej til to af siderne. Da vi udover det har 5 min. gang til et grønt område passerer der altså mange hunde forbi vores grund hver dag - mest i eftermiddags timerne hvor folk er kommet hjem og skal ud og lufte deres hunde.

 

Er beaglerne så i haven - afhænger af hvem der kommer forbi og som skal have en opsang. Vi har desværre oplevet forskellige hændelser - dels er der bare nogen der tror at deres hunde skal have hovedet ind gennem hegn og hæk og det bliver beaglerne selvsagt vrede over. Andre kan fint passere uden de gør - måske et enkelt eller to vuffer kan det blive til, mens de så følger med langs hegnet ned til hjørnet.

De (beaglerne) har deres hade hunde som passerer - specielt en hvis ejer altid cykler forbi med den. Den (hunden) har et par gange trukket ud efter en af beaglerne når vi har mødt den på tur, så den kan de altså ikke fordrage. Hvis de er inde og den hund kommer forbi så springer alle beagler op i vindueskarmen og så får den lige en opsang.

 

At gø er ikke tilladt i haven - så det bliver stoppet, ved at beaglerne kommer ind. Så troede jeg jo for nogen tid siden at jeg havde fået en genial ide. Ideen gik ud på at hver gang de begyndte at skælde ud, så kaldte jeg dem til mig og så lavede jeg nogle kontakt øvelser, for at få dem til at glemme den eller det der kom forbi. Det har jo nu haft det resultat, at de godt ved vi skal lave sådan en sjov leg - så kigger de bagud for at se om jeg nu står der - og gør jeg det kommer hele banden i fuld galop op til mig - for nu skal vi have det sjovt :lol: - ha ha - men ja den er jeg jo selv skyld i :oops:

 

PS. jeg glemte lige at skrive at når vi går tur med en af beaglerne og andre hunde gør inde i haverne rundt omkring - det reagerer ingen af mine på - de går fint forbi uden problemer.

Redigeret af Beaglepack
forglemmelse
Link til indlæg
Del på andre sites

Mine er stort set ligeglade med at andre hunde verbalt markerer deres jord. Jeg har indkørsel på siden af huset og hvis de er derude med udsigt til vejen, ter de sig som de vil slagte en fremmed hund, desværre også hunde de kender, og intet ville sige til, hvis vi mødte dem 2 grunde væk. Hvis døren til stuen står åben og alle 6 kommer fartende lettere hysteriske derud, så er folk normalt gået over på modsatte side af vejen. Jeg har sti til mange rækkehuse lige udenfor baghaven, så også der er der gø-problemer, især om foråret.

Jeg kalder dem også ind, hvis de ikke stopper ved et bank på et vindue.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi bor i rækkehus/gårdhavehus med gangsti på 3 sider af hus/have. Haven er indhegnet med plankeværk uden kikhuller, så Silke KAN ikke se, hvad der sker udenfor. Hun reagerer aldrig på at nogen snakker derude eller går forbi. Spidser højst lige ørerne, hvis der bliver ringet på "bagboens" dør.

 

Når vi selv går forbi en villahave med hunde i, så kommer Silke op på tæerne og rejser nakkehår længe inden vi når så langt frem så vi kan se, om hundene er ude.

Så vælger "vi" at gå over på det andet fortov. I nydelig "plads"-stil. Og når vi er kommet forbi rovdyrene, så går vi tilbage til det første fortov og fortsætter videre ned til skoven..

Sjovt nok så møder vi tit hundene i skoven. Uden snor på. Og så har de altså ingen problemer med hinanden. De snuser og hilser. Den mindste bjæffer lidt. Men det er nærmest et "hej-bjæf".

 

Og alligevel er det det samme næste gang vi kommer forbi deres hus...

Det er nærmest en leg, de leger..

 

Et andet sted bor der 2 glubende schæferhunde, som har haft fat i Silke engang, da de var sluppet ud. De er nu i en indhegning tæt op af huset, så vi går forbi i ca. 20 meters afstand. Det får dem helt op i det røde felt. De hyler og glammer, som schæfere tit gør.. Men der siger Silke ikke en lyd. Hun går med højt hævet hale og snuden i vejret. Og så traver hun ellers forbi uden så meget som at skæve til dem. Og jeg gør selvfølgelig det samme:mrgreen:. DEM kan vi da ikke tage os af, når vi hverken kan se eller høre dem! :fornaermet:

Link til indlæg
Del på andre sites

Bassil gør som en sindssyg og følger gerne med langs hækken mens han puster sig op... Hvis der er hund med så er det fordi han gerne vil lege og hilse... Mennesker får bare en skideballe af format!

 

Han bliver dog hevet ind for jeg gider det ikke - han har så stadig ikke fattet pointen efter 4,5 år?

 

Til gengæld gør han ikke hvis nogen banker på? I dag kom de jo fra KB og min mor ankom umiddelbart efter og ikke en lyd...

 

De to fra KB fik til gengæld en skideballe inde fra udestuen da de gik op af havegangen inde hos naboen (før de kom hos os!)

 

Han ER totalt blond!

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores gør og går amok ved katte :lol: Ved hunde vil de gerne ud og lege, de giver et bjæf men det er det... Hvis det bare er kedelige mennesker reagere de ikke :lol:

 

Indenfor reagere de som regelt kun hvis der banks på døren, eller hvis de kan se en kat :lol:

 

Det som jeg bliver mest irriteret over er at stien bag ved vores have faktisk er forbudt for hunde... Men alle folk lufter deres hunde der alligevel... Derfor har jeg altså heller intet imod at vores hunde gør af de hunde der kommer forbi :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

1. Vi har en meget lidt brugt legeplads lige udenfor vores have. Gyngen står helt oppe i hækken. Når børn og voksne er på legepladsen er han ligeglad. Står nogle gange og kigger ved hækken. Hvis en hund eller en kat går forbi, så løber han ind. En vane han har haft fra han var helt lille. Hver gang en hund gør -> så løber den store og stærke (not) schæfer ind. Til gengæld kan han godt finde på at sige vuf, når persiennerne er oppe til modsatte side af boligen (de er ofte rullet ned til den side, da folk vader lige forbi og det ikke levner meget privatliv), men igen så forsvinder han til et andet rum. Han står ikke og bliver ved at gø af dem. Reglen er at "man" ikke gør herinde eller i haven (det er dog noget helt andet, når "man" ser heste, katte, hunde og taliban-krigere i tv....som "man" i øvrigt aldrig kunne drømme om at gø af udenfor.... :damn: Altså nu har vi jo selvfølgelig ikke passeret en talibankriger :hmm:, men han gør ikke af dyr vi passerer eller almindelige mennesker :mrgreen:).

 

2. Hvordan reagerer jeres hunde typisk når andre hunde går gø-amok bag hegn o.l.?

Her har han desværre været en kylling i mange år. Men det bliver bedre. Men i flere år blev han lidt usikker og trykket og klister-agtig. Men han har fået mere hår på brystet som han er blevet ældre - og de fleste gange ignorer han det og går forbi uden at kigge derind - hvis hunden lyder lidt mere sur end normalt så sætter han tempoet op og går hurtigere væk derfra. Det gør han også hvis vi møder en sur hund på turene. Men er hunden rigtig sur og fx står over et hegn og går gø amok, så bliver han stadig lidt klister og vil meget gerne hurtigt væk derfra. Forleden gik han stille og roligt i sine egne tanker med sin bold i munden langs en befærdet sti inde i rabatten, da en hund pludselig gøede meget surt og med blottet gebis og stak hovedet ud mellem tremmerne på havelågen. Her kastede han sig i jorden og tabte sin bold og kom hurtigt retur til mig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Inspireret af at jeg endnu en gang idag kom forbi en hund, der gik amok, da jeg kommer forbi dens matrikel med mine hunde (som ikke svarer igen) synes jeg det kunne være sjovt at høre:

 

1. Hvordan reagerer jeres hunde når andre passerer jeres haver/vinduer o.l.?

 

2. Hvordan reagerer jeres hunde typisk når andre hunde går gø-amok bag hegn o.l.?

 

TS starter naturligvis - vores have ligger ikke ud mod vejen, så hundene opdager ikke hunde, der kommer forbi. Hvor vi boede sidst med Ozzie havde vi fra stuedøren fri udsigt til grønt fællesområde - der sagde Ozzie VOV til hunde der gik forbi og kiggede så ellers meget interesseret... et VOV var tilladt og det var hun rigtig god til at overholde. :-D Hvis vores have havde ligget ud til vejen ville vi sikkert have fortsat med et VOV-reglen.

 

2. Ozzie har vi lært at ignorere den slags hunde, og det gør hun. Som regel er hun ligeglad, men er det et nyt sted med en meget voldsom hund kan hun godt blive lidt usikker, få lidt dragepels, lidt stive ben og gå om bag mig, men hun går roligt forbi.

 

Casino er igang med at lære at ignorere. Med nogle af dem vi passerer ofte er hun blevet god til bare lige at kigge kort og så ellers gå på plads og ignorere hunden. Men hunde, hvor det kommer bag på hende at hunden er der, der tror hun nogle gange at den bedste løsning er at prøve at hilse på dem - d.v.s. hun kigger glad og hopper lidt imod dem (og vi standser hende så). Idag blev hun for første gang usikker, da en meget vred hund lavede udfald på udfald, hun hoppede ind til mig og skulle lige forsikres om at den ikke kom ud til hende.

 

1. Det kommer an på hvilken hund. Når de omkringliggende naboers hunde går forbi hilser han pænt og legesygt, her holder vi godt øje med at han ikke sætter forpoterne op på hegnet (hvilket han godt kan finde på). Er det Balder der bor nede i haven der ligger hjørne til hjørne med vores vælger Cody enten at ignorerer ham eller rende ned og drille ham (hvor vi så må flytte ham). Små hunde får som regel lov at passerer vores have med en nysgerrig logrende Cody på den anden side af hegnet. De 3 huskyer, cockeren og den gule lab, samt nogle store hunde er han ved at flyve over hegnet for at æde.

 

2. Han har altid været nervøs ved det, men med tiden var det lykkedes os at få ham til at gå forbi i ro. Undtagen den rottweiler nede i byen der hænger med forbenene ind over hegnet og hoppende på bagpoterne, her skaber Cody sig voldsomt når vi går forbi... og jeg skriver var fordi der slap en gravhund ud af en have i sidste uge som løb direkte efter Cody så manden måtte råbe den væk... og de sidste par dage har Cody reageret meget kraftigt når vi er gået forbi gøende hunde i haver, men nu har han jo så også erfaret at de faktisk kan komme efter ham :(

Link til indlæg
Del på andre sites

Nogen hunde = Sheila, er jo også så smarte at de har regnet ud at bruge metoden med at man kommer ind når man gør til egen fordel. . . Sheila er nemlig ikke ret vild med at være i haven mere og selvom hun aldrig er det alene, så vil hun hurtigt ind. Og ser jeg så ikke at hun står ved lågen, så lader hun som om hun ser noget på stien og siger et par vov, hvilket får mysla i alarmberedskab. Og det bliver Sheila sså ved med til jeg lukker hende ind fordi hun hele tiden starter mysla;-)

Den kloge narre den mindre kloge ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...