Hop til indhold

Din hunds navn


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Hvorfor hedder din hund det, som den gør?

 

Aslan er fra tyrkisk - Arsalan - og betyder løve. Han er opkaldt efter løven i Narnia (I ved den der dør og man tuder så skrækkeligt hver gang:cool:) og fordi han har en manke som en løve :) Det er ikke mig, der har givet min hund et kattenavn, selvom det ville have været morsomt ud over alle grænser, taget i betragtning hvad katte betyder for mig:banan:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 76
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Walther hedder Walther fordi mand og jeg lavede en aftale om at jeg bestemte race og hund han bestemte navn, Walther hedder jf. hans stambog Darco det kan jeg faktisk bedre lide end Walther, elle det kunne jeg. Men jeg måtte holde min aftale for jeg fik min lab, og nu er han bare en Walther og har snart været det i 10 år ;-)

 

Zeus hedder Zeus fordi det er hans stambognavn og ja det synes jeg var/er et smukt navn, og så er Zeus jo den største og mægtigste af de græske guder :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine hunde har flotte stambogs navne som man ikke kan danne et egentlig navn ud af.

 

De er alle Famous Joker beagles.

Charlie hedder Ticket To Trust - Charlie har fået navn af sin tidligere ejer - men han er opkaldt efter Charlie Chaplin - fordi han har sådan en lidt elegant dansende gang

 

Oscar hedder Magic Friend på sin stamtavle - Oscar hedder han fordi mine drenge syntes han var lige til en filmpris (Oscar statuetten)

 

Darwin hedder Charity Spring Runner på sin stamtavle - Darwin hedder han efter Charles Darwin og HMS Beagle - det år vi fik Darwin hjemmeunderviste jeg mine drenge og på daværende tidspunkt havde vi om evolutions teorien og dermed Darwin og hans rejse med HMS Beagle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min første hunds stambogsnavn var Kennlyn's Orkidé... Hun kom så til at hedde Daiwa, som er et mærke fiskegrej, og det var min far og min svoger der fandt på det.

 

Næste hed Blue Borders Frostie, det var opdrætter der fandt på navnene. Frostie passede fint til hende, da hun havde "frostede" hvide kanter på ørerne, så navnet beholdt jeg.

 

Iso måtte jeg selv finde på et navn til, det skulle bare starte med I, og så kom kennelnavnet Silque foran. Iso blev det fordi jeg fotograferede rigtig meget den gang.

 

Terkels stambogsnavn er bare Terkel, ikke noget kennelnavn. Han havde allerede fået sit navn da jeg "fandt" ham, og han hedder Terkel fordi en af hans søstre for sjov blev kaldt Fede Dorit - og så måtte der jo bare være en Terkel også! Jeg synes det er et godt navn til ham - uden at sammenligne med filmen - så det har jeg også beholdt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ærligt.. Så synes jeg slet slet slet ikke at Oliver passer til min dreng, det er skrup forkert :-D Han hedder Ferdinand på stamtavlen og jeg ELSKER det navn, min favorit historie fra jeg var barn. Men da jeg fik ham hjem og jeg i nogle dage gik og brugte navnet, synes jeg bare ikke det lå særlig nemt i munden og var egentlig ret svært at bruge i hverdagen. Og øhm hans personlighed kan ikke være længere væk fra tyren Ferdinand :-D Opdrætters datter gik og kaldte ham Oliver og af en eller anden grund begyndte jeg så at bruge det, i mangel på bedre idéer.

 

Er ellers en der altid er gået meget op i at finde det helt rigtige navn, men det er godt nok glippet denne gang :-D Går ofte og truer med at ændre hans navn, men aner simpelthen ikke til hvad. Så mon han overhovedet kan hedde andet, hva faen kalder man en kæmpe skt. Bernhard der har krudt i røven, lalleglad, lidt kryster- agtig, tror han er en chihuahua og uendelig kærlig :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Ayo hed ikke noget da vi fik hende, men vi døbte hende egentlig Enya. Det syntes Michael dog ikke om alligevel, da vi først fik hende hjem, han foreslog så Aya, og jeg lavede det om til Ayo. Det eneste jeg fortryder, er at vi ikke har stavet det med e - Ayoe. Men det gør jo ingenting for udtalen, kun på skrift, hvor jeg synes det er pænere :genert:

 

Liva hed Bonnie da vi fik hende. Dét kunne ingen af os lide, og Michael foreslog Liva. Det brød jeg mig slet, slet ikke om - men efter et par dage kunne jeg faktisk godt lide det alligevel, og idag kan hun jo slet ikke hedde andet.

 

Zazu hed Sue da vi fik hende, men det synes jeg er et rigtig dumt kaldenavn - Michael (ja Michael står åbenbart for navnene herhjemme :lol:) foreslog Zazu - nogen siger det kommer fra Løvernes konge vidst? Jeg ved det ikke, jeg havde aldrig hørt det før - og det godkendte jeg med det samme.

 

Camy hed Camy, og jeg kendte hende inden vi fik hende, og har elsket det navn fra første gang jeg hørte det, så det skulle naturligvis ikke ændres!

Link til indlæg
Del på andre sites

Karla hedder Karla Malone. Johna hedder Johna Stockton. De to er opkaldt efter en legendarisk NBA angrebsduo: Karl Malone og John Stockton. Det er min exmand der har valgt navnene. Hvis jeg stadig havde været gift skulle nummer 3 have heddet Karin Abdul Jabbar, efter Kareem Abdul Jabbar. Det var jeg så ikke.

 

Wilma var ud af et "torden og lynild" kuld. Jeg har selv navngivet hende. Så hendes fulde navn er Spilops Wild Weather Wilma.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har haft to hunde, som begge hed/hedder Luffe.

 

Den første Luffe, der ligesom den nuværende, var en Hovawart, fik sit navn fordi jeg synes det er en super kontrast til den atmosfære af "sejhed" mange Hovawart ejere ynder at omgive deres hunde med. Hans tavlenavn var Tallyhoe de Ville.

 

Den Luffe vi har nu, er simpelthen opkaldt efter den første, som vi måtte sige farvel til i en alt for ung alder, og slet ikke var "færdige med" (dumt udtryk, men jeg kan ikke finde de rigtige ord). Egentlig kan man vel godt sige, at det ikke er retfærdigt over for en ny hund, at den skal være erstatning på den måde, men han har gjort det rigtig godt, og kan sagtens leve op til det. Hans tavlenavn er Bergenhovs Iggy.

Link til indlæg
Del på andre sites

Scoop hedder det fordi han fra hvalp var navngivet Scooby Doo og det kunne vi ikke rigtigt kapere så vi ville have et navn der lød tæt på.

 

Greta fik sit navn af hende der fandt hende rendende løst rundt i Baton Rouge. Hun sagde, det var fordi Greta betyder perle på tysk. Jeg nænnede ikke at rette hende, og navnet hang ved.

 

Leah's kuld blev fundet på valgdagen for tre år siden, så de fik alle navne efter førstedamer. Leah var Lady Bird. Men jeg ville have noget der lå lidt lettere i munden, så vi blev enige om Leah.

Nogle gange når hun skælder ud, kalder jeg hende Angry Bird. :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Bella hedder Bella fordi vi, da vi havde den forrige hund, nogle gange sad og kiggede internathunde. Hver gang der var en der var interessant, hed hun Bella. Så da Malde pludselig måtte herfra og vi hentede den søde lille hvalp, sagde manden at hun selvfølgelig skulle hedde Bella:hjerte: Og så er hun jo altså "bella" - så smuk som det lader sig gøre:lun: I dag hedder hun mest Tulle, Bøf (aner ikke hvorfor) eller Belle-Belle.

 

Dorit var bestilt læææææænge før hun kom til verden, og vi vidste at det var et D-kuld. Vi startede med Dorit, Diva og Duddi. Først besluttede vi Dorit, men skiftede så mening til Diva. Men jeg var ret meget på corgi-siderne på FB, og tendensen ved corgier er, at de har gode, solide, danske navne. Så vi vaklede lidt.... Da så opdrætter skrev en tidlig morgen at mor Bjørk havde født, skrev hun at der var kommet 3 tæver, heraf en Fede Dorit. Dorit var 100 g tungere end de andre hvalpe:lol:

 

Så valget var nemt. Hun er og bliver en rigtig Dorit! Robust og stædig, en rigtig lille traktor:lol: Hendes søster, som er lille og fin, hedder i dag Diva. Dorit hedder mest Dui, Badui eller Tykke:lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Oscar hedder Happy Hunter på stamtavlen - og vi havde mega mange navne (læs: jeg) som vi ikke kunne vælge imellem. Skrev sedler med dem alle og så fjernede vi på skift dem vi ikke kunne lide. Hunter var i overvejelserne i noget tid, men de sidste to der var tilbage var Oswald og Oscar. Oscar's far hed Osvald, så derfor tof vi Oscar.

 

Svea hedder Letizia på stamtavlen... Og jeg havde bare besluttet mig for at næste hund skulle hedde Svea. Fordi jeg har haft en bluse af mærket SVEA :lol: Jeg havde droppet at involvere Chris i udvælgelse af navne, hehe.

 

Willa hedder Royal Gold og var blevet kaldt Goldie hos opdrætteren. Passer såmend også fint til at hun er gylden og hvid. Men jeg tænkte på Goldie Hawn og den slags. Jackie's mor (som jeg nu ikke kan huske navnet på herinde) Skrev engang at Jackie skulle have heddet Willa, men at hun endte med at hedde Jackie. Og der faldt jeg pladask for navnet, så spurgte om det var ok at jeg brugte det engang. Det var det heldigvis :)

 

Elliot hedder Light of Baruch - det er (ifølge min veninde, der er co-owner) en engel i Det Gyldne Kompas trilogien. Vi skulle blive enige om et navn. Og baruch var bare en no go. Balder som kunne afledes derfra dur heller ikke, da der en anden beagle han der bliver udstillet der også hedder det. Så vi snakkede det Gyldne Kompas og kom til at snakke om Sam Elliott - vi synes han er ret sej og har en fed stemme. Så Sam eller Elliot blev vi derfor enige om. Vores tøsers onkel hedder Sam, så derfor endte vi på Elliot.

 

Nove hedder Black Swan... Og ja... Svans var ikke lige et navn jeg synes var passende. Har længe villet have en hund der hed Nova, og det blev så den lille bandit...

Link til indlæg
Del på andre sites

Oscar hedder Happy Hunter på stamtavlen - og vi havde mega mange navne (læs: jeg) som vi ikke kunne vælge imellem. Skrev sedler med dem alle og så fjernede vi på skift dem vi ikke kunne lide. Hunter var i overvejelserne i noget tid, men de sidste to der var tilbage var Oswald og Oscar. Oscar's far hed Osvald, så derfor tof vi Oscar.

 

Svea hedder Letizia på stamtavlen... Og jeg havde bare besluttet mig for at næste hund skulle hedde Svea. Fordi jeg har haft en bluse af mærket SVEA :lol: Jeg havde droppet at involvere Chris i udvælgelse af navne, hehe.

 

Willa hedder Royal Gold og var blevet kaldt Goldie hos opdrætteren. Passer såmend også fint til at hun er gylden og hvid. Men jeg tænkte på Goldie Hawn og den slags. Jackie's mor (som jeg nu ikke kan huske navnet på herinde) Skrev engang at Jackie skulle have heddet Willa, men at hun endte med at hedde Jackie. Og der faldt jeg pladask for navnet, så spurgte om det var ok at jeg brugte det engang. Det var det heldigvis :)

 

Elliot hedder Light of Baruch - det er (ifølge min veninde, der er co-owner) en engel i Det Gyldne Kompas trilogien. Vi skulle blive enige om et navn. Og baruch var bare en no go. Balder som kunne afledes derfra dur heller ikke, da der en anden beagle han der bliver udstillet der også hedder det. Så vi snakkede det Gyldne Kompas og kom til at snakke om Sam Elliott - vi synes han er ret sej og har en fed stemme. Så Sam eller Elliot blev vi derfor enige om. Vores tøsers onkel hedder Sam, så derfor endte vi på Elliot.

 

Nove hedder Black Swan... Og ja... Svans var ikke lige et navn jeg synes var passende. Har længe villet have en hund der hed Nova, og det blev så den lille bandit...

Svans er altså også meget lidt kønt :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Aya har sit navn fordi jeg bor sammen med min søster,hun gik med til at siden det var mig der skulle have hund, så stod jeg 100 pct. for race og valg af hvalp. Men på det kompromis at hun ville have noget at skulle have sagt i forhold til navnet.

Jeg ville have en Noomi, Luka eller Hailey, men de var ikke godkendt hos min søster. Så vi gennemgik mange navne indtil vi faldt over Aya. Jeg var ikke stor fan af Aya men min søster var hooked. Så fik to dage til at finde et bedre navn ellers var det, det der røg på stamtavlen. Det gjorde jeg så ikke, så på stamtavlen hedder hun Cabellos Black-Aya. Black er fordi hun er fra et B kuld og overtegnet i sin sorte farve. :cool:

 

Men næste hund bestemmer jeg heeelt selv. Og det bliver altså en Noomi :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Sjovt at høre historierne bag jeres hundes navne ^^ Inca hed egentlig Rigmor Jensen der hvor jeg købte hende, men synes det var lige lovlig langt at kalde :b Så det blev til Inca, efter Inka indianerne, da jeg er meget interesseret i historie og arkæologi + de elskede jo guld og Inca er gylden brun så det passer jo perfekt :D har senere fundet ud af at på Quechua (Inka indianernes sprog) betyder Inca også 'hersker', og det er nu meget skægt når Inca bliver kaldt for dronningen herhjemme ;o)

Dog bruger vi til daglig mest Gulle, Gulli, gullepigen eller savlefrans :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Min første BC startede en trend her i huset. Han var fra et H-kuld, og jeg kunne selv vælge hans navn. Han blev opkaldt efter Halleys comet, bare stavet Hailey's Comet.

 

Han fik følgeskab af en tervueren som også tilfældigvis var fra et H-kuld. Han hed Hamlet, og det passede bare ikke til ham, så han blev omdøbt til Huckie (efter en skøn BC)

 

Så var stilen lagt, og de 2 efterfølgende hunde hed Happy og Hope.

 

Da drengene blev født, var jeg ikke helt sikker på navne med H, med de kom til at hedde Haimie og Halima (Lima). De blev dog ændret da de var omkring 2 år til Hogan og Hero.

 

Dullen er udenfor reglen, da hun er omplacering og Gipsy passer fint til hende,

Link til indlæg
Del på andre sites

Nykilde Lea, er Maggies stambogsnavn. Vi valgte Maggie fordi det er et kønt Engelsk/Skotsk navn og fordi det adskiller sig tydeligt fra Mille og Bonnie, så der ikke sker nogen forvekslinger ifbm træning osv.

 

Bonnie hedder jo Bauns Bonnie for mit kennelnavn er Bauns og Bonnie har vi jo selv opdrættet. Og hun er fra vores andet kuld - altså B-kuld.

 

Ideen med A, B, C kuld osv. er god fordi man så kan se på tilmeldinger til prøver hvilket kuld hundene er fra. Det er dog upraktisk for folk, som selv gerne vil bestemme - også stambogsnavnet.

 

Fra næste kuld laver vi derfor om og så får hvalpene et mellem navn, som indikerer hvilket kuld det er og det sidste navn kan den kommende ejer så bestemme. Så hvis ejeren vil have en Spot, kommer den til at hedde Bauns Delightfull Spot.

Link til indlæg
Del på andre sites

Spot hed Spot da jeg købte ham - det er også ham der har lagt navn til mit kennelmærke.

Joppe er opkaldt efter børneprogrammet Red Joppe. Han hedder Thelook explosive Joppe

Bonus er opkaldt efter DRs børnejulekalender fra 64 - Bonus og Minus. Og så passer det jo med at han kom lidt ind fra sidelinjen - som en bonus! Han hedder High Working BC Bonus.

Super Carla hedder Super Carla efter DRs børneprogram - elskede det! Hun hedder Alba på stamtavlen.

Pai hedder bare Pai. Det betyder stærk/sej på finsk. Det kan jeg faktisk rigtig godt lide det navn.

Edith hed Edith da jeg fik hende (hun er udstationeret). Hun hedder Thelook Big-Deal Edith

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan tilføje at jeg er meget glad for at mange af mine hunde har deres rigtige navn på stamtavlen - det betyder en del for mig. Derfor kommer jeg også til at have kuldnavne i min avl, så der er kennelnavn, kuldnavn og kaldenavn på stamtavlen. På den måde får ejerne deres "rigtige" navn på papirerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg skulle hente Liva, kørte jeg frem og tilbage på arbejde med kollega, som boede på halvejen.

Vi sad en dag og talte om navne, og hun foreslog Liva.

 

Da jeg så skulle til at have hund nr. 2, kontaktede jeg en opdrætter, som skulle til at have deres L-kuld.

Der kom tre tæver i kuldet; Luna, Lotus og ..... Liva.

 

Da det er en opdrætter, som hvalpetester, vidste jeg ikke hvem af det, jeg skulle have før de var 7 uger. Dog havde opdrætter en fornemmelse løbende om, at det nok var Liva, der passede bedst til mig. Det bekræftede hvalpetesten også.

 

Så stod jeg med to Liva'er :mrgreen:

Den nye Liva fik så kaldenavnet Maggie.

 

Jeg har forvirret temmelig mange DKK-sekretærer til rally-konkurrencer, når jeg kommer med to startbøger, som der begge står Liva på :banan:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg troede at jeg skulle have en tæve og hun skulle hedde Paja efter Peter Madsens tegenserie Troldeliv... men der var ikke nok tæver i kuldet til mig, så jeg fik en han i stedet for. Og så var der ikke så meget at spekulerer over - han kunne ikke hedde andet end Pajko, som er Pajas tvillingebror i tegneserien..

 

Peter Madsen har altid været en af mine yndlings tegnere og Pajko er min lille trold :lun: Han hedder Bingo på stamtavlen - er fra et B-kuld, men det kan jeg slet ikke lide...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ozzie - Da jeg var barn og mine forældre skulle have vores 2. schæfer besluttede de sig for en hanhund i et kuld. Vi besøgte kuldet flere gange, der var to hanhunde og en tæve. Jeg var fra start HELT vild med tæven, synes hun var majet mere nuttet og fantastisk end hannerne. :lol: Hun hed Ossie. Da kæresten og jeg mange år senere planlagde at få vores Ozzie og skulle finde på et navn synes vi begge at Ossie var et sødt navn. Kæresten synes dog at det ville være lidt zejere med z, så sådan blev det. (Hun har så senere fortrudt z'et, haha)

 

Bonusinfo: Når folk første gang hører hvad Ozzie hedder tror mange at hun hedder Ozzy og at vi er kæmpe Ozzy Osbournes fans. :lol:

 

Casino: Da vi planlagde næste hund havde vi lavet en lang liste med mulige navne. Kunne ikke helt blive enige. Da jeg så senere hen aftaler, at det er her vi vil købe hvalp, med Casinos opdrætter, vil hun jo så lige fortælle hvilke navne hun har tilbage. De to af dem var bare navne :mrgreen: Det tredie var Casino. Haps! Jeg var vild med det med det samme og kæresten var hurtigt rigtig glad for det også. :-D

 

Bonusinfo: Typisk reaktion for mænd, der hører hvad Casino hedder for første gang er at de griner og siger: "Casino Royale. (Det er åbenbart meget sjovt, haha) " Kvinder siger: "Hvad sagde du den hed?" :mrgreen:

 

Ozzie hedder Freja på stamtavlen, men det bryder jeg mig slet ikke om. Casino hedder jo så Casino og det er fedt at hun hedder det på papiret også. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Ozzie - Da jeg var barn og mine forældre skulle have vores 2. schæfer besluttede de sig for en hanhund i et kuld. Vi besøgte kuldet flere gange, der var to hanhunde og en tæve. Jeg var fra start HELT vild med tæven, synes hun var majet mere nuttet og fantastisk end hannerne. :lol: Hun hed Ossie. Da kæresten og jeg mange år senere planlagde at få vores Ozzie og skulle finde på et navn synes vi begge at Ossie var et sødt navn. Kæresten synes dog at det ville være lidt zejere med z, så sådan blev det. (Hun har så senere fortrudt z'et, haha)

 

Bonusinfo: Når folk første gang hører hvad Ozzie hedder tror mange at hun hedder Ozzy og at vi er kæmpe Ozzy Osbournes fans. :lol:

 

Casino: Da vi planlagde næste hund havde vi lavet en lang liste med mulige navne. Kunne ikke helt blive enige. Da jeg så senere hen aftaler, at det er her vi vil købe hvalp, med Casinos opdrætter, vil hun jo så lige fortælle hvilke navne hun har tilbage. De to af dem var bare navne :mrgreen: Det tredie var Casino. Haps! Jeg var vild med det med det samme og kæresten var hurtigt rigtig glad for det også. :-D

 

Bonusinfo: Typisk reaktion for mænd, der hører hvad Casino hedder for første gang er at de griner og siger: "Casino Royale. (Det er åbenbart meget sjovt, haha) " Kvinder siger: "Hvad sagde du den hed?" :mrgreen:

 

Ozzie hedder Freja på stamtavlen, men det bryder jeg mig slet ikke om. Casino hedder jo så Casino og det er fedt at hun hedder det på papiret også. :-D

 

Så forestil dig den samtale jeg har med folk hver gang jeg siger Johnas navn:

 

fremmed: hvor er den sød, hvad hedder den?

mig: Tak, den hedder Johna

Fremmed: Donna? Det er også sødt.

mig: nej, Johna, som en kommunal funktionær. Johna.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...