Hop til indhold

Nytårs aften og hunde


AnneMangetal
 Share

Recommended Posts

Sinus er ikke rigtig bange for fyrværkeri - men han er jo vagthund, så han mener han skal gø og skælde ud hver gang det brager. Og det gør det desværre tit, da vi bor et sted hvor det tydeligt er rigtig godt at fyre af....

Jeg gir ham AnxiCalm i dagene op til, og vi er altid hjemme hos ham. Med gardinerne trukket tæt for klarer vi det :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 124
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Trei, super godt arbejde :5up:

 

Buster er virkelig, virkelig bange for fyrværkeri, men vi har været på lydtræningskursus i år (forår) hos Irene Jarnved og har siden lydtrænet 3-5 gange om ugen indtil 1. december og det har klart hjulpet. Han er dog langtfra "kureret", men han er langt mere afslappet på vores eftermiddagsture og kommer der et knald kommer han lidt hurtigere ud af den ubehagelige følelse. Jeg kan dog se, at i takt med at folk skyder mere og mere af, så bliver han hurtigere anspændt/bliver lidt længere i den ubehagelige følelse - men altså en bedring i forhold til de mange sidste år.

 

Han har været på clomicalm siden midt oktober og nytårsaften samt dagene inden og lidt efter, vil han også få hexalid så han kan få nogle tålelige dage/aftener. Selve nytårsaften bliver fejret sammen med en veninde inde hos min søster. Min søster bor godt nok i Kbh K, men tilgengæld på 3 sal og en større lejlighed i jeg bor og så bliver der virkelig brugt godt med nytårsknald herude, så tror dårligt det kan blive værre derinde. Det bedste ville være at tage langt, langt ud på landet, men det er desværre ikke en mulighed.

 

Når alt nytårshalløjet er overstået og Buster er faldet lidt til ro igen, så genoptager vi lydtræningen, så vi forhåbentlig kan komme endnu længere og måske nøjes med clomicalm til nytår 2015.

Link til indlæg
Del på andre sites

Walther er bange nytårsaften - hunderæd faktisk.

 

Zeus er mere sådan ok - første år synes han det var sjovt - andet år - ikke så sjovt - og kl. 24 slet ikke sjovt... de ved begge hvor vi er kl. 24 og skal op og sidde hos os - Walther ryster en del i hele kroppen - Zeus skal bare aes lidt.

 

Det er så grunden til at vi altid er hjemme i vores hus nytårsaften - sammen med hundene.... de må være hvor de vil - de vælger der hvor vi er så vi lige kan holde lidt om dem i ny og næ.

 

Og det er ikke fordi vi har ynket dem og sagt nåhh hvor synd, for det tror jeg heller ikke man skal ..... de kan bare ikke lide den der lyd når en raket ryger til vejrs...

 

Vi var faktisk inviteret i by nytårsaften men sagde pænt nej tak vi ville blive hjemme men de måtte gerne komme her hvis det var - men de valgte så at feste løs med andre - det er OK med os. De mente nemlig at hundene bare kunne være alene hjemme trods de ved hvor bange Walther er :shock: de skal i hvert fald ikke være alene hjemme nytårsaften - med al den knald og brag og evt. indbrud!

 

Så nytårsaften bliver vi hjemme - og vi bliver min mand jeg og hundene - hyggeligt og glæder mig faktisk til det ;-)

 

Bordbomber mv. er bandlyste her hos os.

 

Der kommer endda nogle små nabo-piger i løbet af eftermiddagen og da er det normalt at lige smide nogle knaldperler ved døren og ønske godt nytår også får de en lille pose slik af manden :-) men han har lært dem de må gerne komme de må bare ikke fyre noget af ved døren så det gør de ikke - søde piger... de er bare så glade for mine labber - og er ligeglad med at gå ind af vores port ved vejen ;-)

 

Mine får ikke noget medicin eller andet for at dæmpe angsten - hvis vi er der og vi kan holde om Walther så stopper han som regel med at ryste.... men synd er det i hvert fald.

 

Faktisk går Walther ikke uden for en dør fra kl. ca. 15 nytårsaften til næste morgen det er fandme længe at holde sig - men jeg kan ikke få ham ud af døren!

 

Har du overvejet at give noget mildt som zylkene? Der er jo ingen grund til at zeus skal udvikle et problem, hvis det kan undgås med lidt lettere beroligende;) Og Walter kunne måske får en roligere aften:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Taiki og jeg skal sidde alene derhjemme nytårsaften. Måske sammen med min mor - det er ikke aftalt endnu, hun har bare nævnt at det kunne være en mulighed.

Om dagen skal vi til træning inde i KBH, fordi min hundetræner tilbyder noget træning, hvor hundene får rørt sig, brugt hovedet og næsen og leget igennem, så de forhåbentligt er godt trætte til om aftenen. Der kommer også andre fra shiba-klubben, så det bliver hyggeligt. :)

 

Jeg bor lidt uden for Roskilde, i et dejligt roligt område. Alle mine venner og familie, bor inde i København. Når vi ikke har bil og derfor er afhængig af offentlig transport (og jeg ikke forventer, at venner holder sig ædru aftenen igennem for at agere chauffør for mig), virker det besværligt og dumt, at tage Taiki MED IND i "orkanens øje" ift. fyrværkeri (Københavns centrum), når vi rent faktisk bor ude på landet med ro.

 

Taiki er IKKE bange for fyrværkeri, faktisk slet ikke, men jeg kan da mærke på ham at han heller ikke synes, det er vildt fedt med al den larm og støj, når man som ham er lidt anal med sine sove-rutiner. :-D

 

Det er sgu snarere af hensyn til MIG, fordi jeg simpelthen er nervøs for kombinationen af hund + færdes udenfor om aftenen + fulde mennesker + KRUDT.

 

Det skal siges, at jeg i mine sene teenageår var ude for en episode, hvor nogle af de andre gæster til en fest, ramte et barn på den anden side af gaden med en raket. Der skete heldigvis ikke permanent skade, men det gav mig en indgroet mistillid til mennesker nytårsaften og jeg ANTAGER automatisk, at de alle sammen er farlige idioter.

 

Så jeg har det sgu sådan lidt: Nytårsfester skal jeg nok få flere af, men jeg vil IKKE rende rundt inde i København med min hund, og være nervøs for om vi overhovedet kan komme hjem igen eller være usikker på, hvor vi skal sove, og nervøs for at nogen skyder min hund med raketter eller at vi træder i noget, når jeg bare kan blive på min pind, hygge mig med ham, snakke med venner over Skype og spise god mad, evt. i selskab med min mor.

 

28 år, godt på vej mod de 70. :blink:

 

Ork, sådan har jeg holdt nytår siden jeg fik hund;) Eventuelt med besøg af en gæst.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg skal holde nytår med hundene, bare mig og dem;)

 

Synes strand tur med en masse hunde til midnat lyder som EN fantastisk tradition!, det gad jeg virkelig godt.

 

vores nytårs tradition de sidste 5 år eller sådan noget har været en fælles tur med en masse hunde i skoven i løbet af den 31 og så er hundene godt trætte til aften. Sheila var de første 6 år ikke bange for nytår eller lyde, men fik et chok en sommeraften og har været bange siden. Med træning som trei beskriver blev det dog meget bedre indtil hun var 10, hvor hun fik et nyt chok og blev bange for alt. Nu hører hun heldigvis dårligt, så sidste år gik nytår helt problemfrit for hende, bortset fra at hun ikke vil udenfor fra om eftermiddagen til næste morgen.

 

Mysla er de senere år blev mere og mere stresset over de høje brag. Hun gør og gør. på trods af zylkene, baldrian, stesolid og hvad har vi. Men kl. 24, der sover hun...for så larmer det jo bare hele tiden og ikke et enkelt brag ud af stilheden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Alle mine er helt ligeglade! Der blev fyret et kanonslag af i dag mens vi trænede og ikke en af dem rokkede med et øre! Især var jeg imponeret iver de to unge der bare lå helt stille med fokus på mig - uden at reagere det mindste. Og endnu mere imponeret da borderen jo er en lydsensitiv race.

På trods af dette får alle mine anxicalm hvert år hele december - bare forebyggende. Før fik de zylkene, men anxicalm er lidt billigere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nytår er hjemme bare os. Det har det været i mange år.

 

B er ikke vildt glad for fyrværkeri, men det er kun når vi er ude. Så vil han gerne hjem. Men hjemme er der ingenting.

 

Selve nytårsaften går vi laaang tur om dagen. Fra kl 15-16 gider B ikke længere ud og holder sig til kl 9 næste morgen.

 

Jeg sover som regel til midnat :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Har du overvejet at give noget mildt som zylkene? Der er jo ingen grund til at zeus skal udvikle et problem, hvis det kan undgås med lidt lettere beroligende;) Og Walter kunne måske får en roligere aften:)

 

Ja det har jeg overvejet - og vil tage kontakt til dyrlægen i dag... men ved godt det er lidt sent at tænke på nu :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi holder gerne nytår sammen med nogle venner.

Vi er ikke de vildeste fest mennesker (eller retter sagt jeg er ikke, min mand er), og de sidste par år har der da også været højt musik og alkohol, men det bliver anderledes i år, nu hvor vi har lille Benjamin.

 

Maya er heldigvis totalt ligeglad med fyrværkeri.

Kan huske det første nytår med hende, vi holdt det hjemme hos os for at give hende de bedst mulige forudsætninger.

Kl. 24.00 går alle ud for at fyre af med undtagelse af mig. Jeg bliver inde hos hundene. (Maya, og to andre hunde)

 

Der går ikke længe så begynder maya at skabe sig som jeg ved ikke hvad,

Hun ville ud!! Og det var ikke fordi hun var bange næ nej hun synes det var tarveligt at hun ikke måtte være med.

Så jeg endt med at tage hende med ud og hun synes det var fedt. Masser af mennesker der kom over til os og snakkede med hende og de fleste gik med en eller anden form for snack -chipsm saltstænger osv som de jo gerne ville dele med hende

Link til indlæg
Del på andre sites

vi kommer hjem den 31. om eftermiddagen, så jeg regner med at have tre meget trætte hunde, og vi kommer no kallesammen til at gå i seng langt før midnat :lol: Charles råber nogle gange lidt af fyrværkeri (den bedste slags bange), men de to andre er ligeglade. Vi kan ikke høre voldsomt meget her hvor vi bor, det er på en eller anden måde som om, at jo flere penge folk har, jo mindre bruger de på krudt?

Link til indlæg
Del på andre sites

siri hvorfor giver du det forebyggende?

Altså for at de ikke evt skal blive bange?

 

Det er jo mildt angstdæmpende, så simpelthen for at hjælpe dem igennem og forebygge at de skulle blive forskrækkede. Lidt unødvendigt måske, men jeg er bare SÅ glad for at have 4 hunde der ikke reagerer på fyrværkeri og jeg vil meget gerne gøre mit til at det fortsætter sådan. Så anxicalm hele december og løbende skudtræning en 3-4 gange årligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi holder stille nytårsaften herhjemme. Jeg giver stesolid til flere af dem, primært skal græske sarte Snoopy helt ned at ligge og Freddy skal beroliges, så de hanhunde ikke kommer op at sloges.Jeg har haft flere hunde med panikangst og jo også en sådan nu, nemlig Snoopy.

For mig er det en aften der ikke kan overståes hurtig nok.

Link til indlæg
Del på andre sites

Claus siger, at de ikke fyrer så meget af herude, så det satser jeg på. Men har lidt baldrian herhjemme, hvis det skulle blive nødvendigt.

 

Ellers er aftenen egentlig bare som en hver anden aften, med lidt lækkert mad, asti og lidt kransekage (bare de der små stykker, ingen af os er særlig glade for kransekage:-D) kl 0.00 og ellers bare hygge. Vi er bare mig og Claus, så forhåbentlig slutter vi af med et knald:mrgreen::engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi skal være hjemme nytårsaften, præcis som vi har været de sidste 10 år, eller noget i den stil. Sidste år havde vi gæster, hvilket var super hyggeligt og heldigvis helt uproblematisk i forhold til hundene, da både Chivas og Joya er forholdsvis cool, men i år skal vi bare være alene hjemme, som vi plejer at være de fleste år. Så det bliver en aften som de fleste andre, bortset fra at TV'et lige får en smule højere volumen end normalt og hundenes aftensmad bliver erstattet af griseøre, pandelapper og lign. tyggeting, når det er værst med fyrværkeriet :-)

 

Her starter de allerede om formiddagen og så tager det stille og roligt til i styrke i løbet af dagen og kulminere selvfølgelig ved 00.00 tiden og dør så efterhånden ud omkring kl. 2 eller noget i den stil. Chivas og Joya tager det som sagt rimeligt pænt, sidste nytårsaften mærkede vi ikke noget på dem overhovedet, der var musik, en håndfuld glade mennesker og masser af guf og da de andre kl. 00.00 lige gik ud for at kigge lidt på fyrværkeriet, blev jeg inde ved hundene og sørgerede for at de var godt beskæftiget med lækre tyggeting :-D

 

Det eneste de rigtig plejer at reagere lidt på, det er kanonskrald tæt på huset, så kan de godt gø lidt med sådan en "Hvad var det?! Jeg er ikke sikker på jeg synes om det :hmm:" attitude, som straks efter bliver efterfulgt af en "Men hvis du lige kommer med ud i bryggerset mor, og finder noget lækkert til os, så er det ok :mrgreen: " :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi havde planlagt at tage ud i et sommerhus igen, og det var egentlig planlagt... Men dem vi havde planlagt det hele med ændrede planer, faktisk uden at fortælle os inviterede de 10 andre mennesker :stupid: Så vi besluttede at når vi tager afsted for at hundene skal få ro, så vil de nok egentlig få mere ro af at blive hjemme, hvor der heller ikke er super meget fyrværkeri, men tilgengæld er der så ikke fremmede mennesker, og de kender haven og huset...

 

Så vi bliver bare mig og manden... Jeg savner altså lidt en god dansk nytårs aften med pynt og nytårshat :oops: Sidste gang vi bare var os, var det bare en hvilken som helst aften, med lidt ekstra god mad....

Link til indlæg
Del på andre sites

vi skal være hos nogle venner, og halfdan skal være hos mine svigerforældre. han er rimeligt rolig, men kan godt blive lidt trykket lige omkring midnat herinde midt i byen, hvor det virkelig larmer meget. Vi skal cykle igennem byen hjem midt om natten, det er altså ikke så hundevenligt, derfor kommer han ikke med os. vi gjorde det samme sidste år, og det fungerede perfekt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Luca er på stesolid nytårsaften, det er ikke lige hende med alt det larm og brag. Egentlig var det bare manden og jeg der skulle sidde alene, da ungerne skulle være hos ex'en. Men datteren vil ikke være væk fra Luca, når hun ved hun er bange, og bliver hjemme. Det tror jeg Luca er ret glad for. (Ex'en knap så meget, dog ved han godt hvor meget Luca betyder for hende, og lige denne aften overlever han at blive sat ned af rangstigen!)

Link til indlæg
Del på andre sites

Her er det Fies første nytår, så det er lidt spændende. Jeg tror dog godt, hun kan være lidt skeptisk over det, så vi prøver at tage lidt hensyn til hende. Hun har fået Calm et par uger, og det håber vi kan hjælpe hende. Ellers bliver det meget hundevenligt - bare mig og kæresten. Gardiner bliver rullet ned, og der bliver sat noget baggrundsstøj på. Vi bor midt i byen, så der er desværre en del fyrværkeri

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er Tottes 3. nytårsaften. 1. nytårsaften var han omkring 3 mdr. han var vildt imponeret over bragene og lysene. Kunne ovenikøbet finde på at trække hen mod dem, der fyrede krudt af op til nytår. Og selve nytårsaften ville han gerne hen og kigge ud af vinduet.

 

Sidste år var vi så uheldige at gå aftentur, da et batteri fyrværkeri sprang i luften tæt på, hvor vi gik. Totte og hunden vi fulgtes fik et chock og de ville bare hjem. Det fik de så ikke lov til, da jeg mente at de ville blive forstærket i deres angst. Så vi gik videre som om intet var hændt. De så stadig skræmte ud og det fortsatte de med den næste uges tid. Totte ville faktisk helst ikke ud, når det blev mørkt :shock:.

 

Han var i løbet af året løbende blevet lydtrænet med en CD, jeg havde købt. Den indeholdt alle mulige lyde, som motorsave, hækkeklippere, barnegråd og fyrværkeri, så jeg tror det bevirkede at han lettere kom sig over chokket. Men jeg fik også den, åbenbart, gode idé at tage en pose godbidder ud og sætte mig med ham på plænen foran huset, når det blev mørkt. Når der så var fyrværkeri, klappede jeg i hænderne, lød ivrig og med stemmen i et højt leje sagde jeg dygtiiii, floooot og se deeeeer og pegede i retning af farverne fra fyrværkeriet, mens jeg nærmest tvangsfodrede ham med godbidder. Det endte faktisk med at han kom sig over skrækken og efterfølgende, når der lød et brag, kiggede han efter lyden, som om han havde forstået at der fulgte noget håndgribeligt med, som han kunne kigge på. Og så var det ikke så farligt mere.

 

Da vi nåede nytårsaften fik han et lille marvben. Der var ingen problemer og da han havde fået nok af larmen lagde han sig ud i mørket i gangen og sov.

 

I år har det ikke været så slemt med fyrværkeri endnu. Der har dog været nogle kæmpebrag, og han virker ikke synderligt påvirket. Nok også fordi jeg er blevet mere moden som hundeejer. Ofte lader jeg som ingenting og går bare videre. Et par gange har han dog virket lidt usikker. Så har jeg afledt ham, ved f.eks at give ham en kommando til f.eks at lave et af de tricks, han har lært.

 

Jeg kan nemt måle hans stress-niveau. Han er nemlig meget madglad og hvis han ikke vil tage imod en godbid, er det fordi han er blevet virkelig forskrækket. Og så må han afledes.

Link til indlæg
Del på andre sites

Cassi reagere ikke mere end at lægge sig under sengen for at sove når det er værst. I hverdagen virker hun ret ligeglad. Calle har ikke været igennem den voldsomme nytårsnat endnu, men indtil nu har han ikke reageret det mindste på bragende.

 

Men begge hunde er vant til at træne ved siden af en skydebane, så de er vant til høje og pludselige lyde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...